A Remedy üzen a PC-s kalózoknak

  • Írta: InGen
  • 2012. február 16.
  • Érdekesség
Két évvel az Xbox 360-as megjelenés után az Alan Wake mégre megérkezik PC-re is. S persze a fejlesztőket rögtön megkérdezték: nem tartanak-e attól, hogy rengetegen fogják warezolni a játékot, s végül nem lesz haszon a PC-s verzióból? Nos, a Remedy válaszolt.

A Remedy nagyon egyszerű üzenetet küldött a PC-s kalózoknak: "Élvezzétek a történetet" - mondta Oskari Hakkinen a stúdiótól, aki tisztában van vele, hogy sokan illegálisan fogják letölteni a játékot. Ennek ellenére úgy gondolja, ha élvezik a történetet, akkor később lehet, hogy megvesznek majd más Alan Wake-játékokat, esetleg a folytatást.


A PC-s Alan Wake először Steamen jelenik meg holnap, nem sokkal később pedig Originen is, míg a bolti verzió március 2-án lesz elérhető. Hakkinen reméli, hogy sokan fizetni fognak érte, de úgy gondolja, a helyzet hasonló lehet, mint a freemium modellre épülő játékoknál: talán ha a kalózok látják majd, hogy jó a játék, később hajlandóak lesznek invesztálni a Remedy termékeibe.

57.
57.
hedzsooo
http://www.youtube.com/watch?v=2CNibFDxo5M Es ez sajnos nem csak a warez ellen szol, meg akik warez-t rendszeresen/nem rendszeresen hasznaljak, hanem ugy altalaban minden netezot erint es meg finoman fogalmaztam...
54.
54.
Antistar
#48: Azt még el felejtettem hogy kérdezni hogy valahol nyomon tudom követni a magyarítás állapotát , van valami honlap ?
53.
53.
Giggsy
#52: Mégis mire gondolsz? Azt nem mondták, hogy semmiféle védelem nem lesz a játékon. Amúgy meg a DRM az pont, hogy a vásárlók ellen van, hisz mire a warezzal játszók kezébe kerül a cím, a DRM már el is lesz távolítva.
52.
52.
Falcon
Ezzel csak azt érik el hogy ha jó játék lesz akkor letöltik mindent!
51.
51.
hl89x9
na ez egy jó hozzáállás a kalózkodáshoz
csinálj jó játékot és akkor megveszik

nem pedig a beperelek mindenkit, meg überDRM használata ami a legális felhasználókat szívatja meg
50.
50.
hedzsooo
#48: Egy minosgei forditas mindig megy, mukodik az erdetivel is.^
49.
49.
Antistar
#48: Úgy értem akkor veszem meg ha már elkészült a magyarítás , érdekel a játék sztorija angol tudásom meg harmatos .
48.
48.
evin
#47: Attól megveheted, nem? A fordítás valószínű, hogy menni fog eredetin is.
45.
45.
evin
#44: Mert én azt mondtam, és nem nagyképűségből mondom, mert tényleg ezt írtam.
44.
44.
Antistar
#19: Honnan veszed hogy lesz magyaríntás , ráadásul ebben a hónapban.. ?
42.
42.
hedzsooo
...23.-ig a Steam-en ingyenes a DLC az Alan Wake-hez!!!^ :)
41.
41.
hedzsooo
...Megyek, veszem is mar a Steam-en, vegre kijott PC-re is! :D Koszi Remedy, az MS meg bekaphatja amiert ennyit kellett varni a PC-verziora! :D
40.
40.
The Lone Drow
Na, lassan, de biztosan kúszik is le Steamről :)
39.
39.
Stranger
http://www.youtube.com/watch?v=o7LQOM7NC9s&list=FLMufAs_SGWVKQ1Wm3d4hCTg&index=3&feature=plpp_video
Ennek a szövege illik a véleményemhez. xd
35.
35.
donkutyafasz
Csak szerintem volt szar az Alan Wake?
28.
28.
Quent1n
Vgchartz számoknál annyit illik megjegyezni, hogy tudtommal a steames és egyéb digi eladások nincsenek benne, tehát illik rádobni 1-2-300.000 példányt. :)

A játékról annyit, hogy letöltöm kipróbálom ha jó akkor megveszem ily egyszerű. :) Ha nem tetszik akkor meg ki se játszom hanem delete.
27.
27.
Dcrysis02
#26: # 16

Tudtommal a digitális eladásokat nem tartalmazzák ezek a felmérések mivel a legtöbb digitális terjesztő nem fedi fel az eladott példányok számát. Főleg ha a Steam-ről van szó. Úgy 5-6 hónapja mondták a fejlesztők egy interjúban hogy kb. 400,000 példány kelt el.

Bár hogy ha ugyanilyen ütemben fogyott a játék akkor nem kizárt hogy valóban igaz az infó. De ez szerintem becslés.
26.
26.
kiscsatho
#25: http://www.vgchartz.com/gamedb/?name=witcher+2

Tényleg csak 0.7M körül van, pedig elég jó kis játék lett imho.

#23: a fent linkelt oldalon tudsz nézni eladási statisztikákat :)
25.
25.
The Lone Drow
#16: Pedig már átlépte egy ideje :)
24.
24.
felegyi
#21: Akárhogy is nézzük, attól hogy majréznak még nem veszik meg... de ha a lehetséges bukást nem hibaként könyveli el az ember, úgy könnyebben tud szimpatizálni a vásárlóval!
23.
23.
aludttej
#11: Honnan szedted ezeket az adatokat? Nem azé hogy kötekedjek, csak érdekel h hol lehet ilyeneket nézegetni :D Azé az nagyon adja h több BF3 kelt el PC-re, míg a konzoloknál 2,5szer annyi mw3at adtak el. Ilyenkor vagyok büszke rá hogy én is pc-s vagyok.
22.
22.
Daetnas
Jé, egy normális hozzáállású fejlesztő. Ha rosszak az eladásai nem kezdi el rögtön a kalózokat szidni mindenért.

Meg is venném a játékot, ha nem vettem volna már meg Xboxra.
21.
21.
dcba
#18: ja meg amiatt van lelkifurdalasom hogy ilyen jol allnak hozza ahhoz h ellopjak a termekuket.Utoljara Rudolf Peterol hallottam amikor az uvegtigris 2t feldobtak netre.Megkerdeztek mit szol ehhez o meg:"Valoszinu en is letoltottem volna" :) Hatalmasak az ilyen arcok.Telleg meg kell majd vennem
20.
20.
Jery
Jo hallani ezt a hozaallast a Remedy-tol, ez igy van ha jo a program akkor biztosan kesob meg is vasaroljak, ha csokken az aruk!
19.
19.
MoRT2195
Én most letöltöttem, de nem játszok vele 1 indok miatt.
A magyarítás ebben a hónapban kifogj jönni, így addig nem kezdek el vele játszani angolul.
Március elején pedig én biztos megveszem a dobozos gyűjtői verziót ha nem lesz iszonyat drága, mert ez megérdemli :) Szóval le is törlöm a tört verziót, csak foglalja a helyet. Én mondjuk félek, hogy nagyon kevesen veszik meg és nem lesz több Alan Wake PC-re. Pedig majd egyszer ha lesz 2. rész, akkor azt szívesen látnám PC-re is. Na meg a most megjelenő American Nightmare sem lenne rossz PC-n :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...