Virtuális valóságot kínál az új Kickstarter-projekt

  • Írta: fojesz
  • 2012. augusztus 2.
  • Bejelentés
Link másolása
Már ma is lehet kapni olyan headseteket, amik virtuális valóságot kínálnak, az Oculus csapata viszont olyan megoldással rukkolt elő, amit kifejezetten játékosoknak fejlesztettek ki, ráadásul nem kell érte 20 ezer dollárt fizetni. A Kickstarter legújabb sikervárományos projektjével van dolgunk.

Az Ouya sikere bebizonyította, hogy a Kickstarteren keresztül nemcsak a független fejlesztésű játékunkat érdemes pénzeltetni, hanem lehet nagyobb projekttel is vállalkozni - talán nem innen származik majd a megvalósítás tényleges költségeinek nagyja, de annyi biztos, hogy a próbálkozás komoly figyelmet kaphat a sajtóban. Ugyanezen az úton halad az Oculus Rift is.

Az Oculus Rift egy virtuális valóságot megjelenítő headset, vagyis elég feltenni, mint egy szemüveget, és máris közvetlen közelről pásztázhatjuk a kedvenc játékunkat. Ennél persze komplikáltabb az eszköz, a Rifttel széles látószöget (110 fok átlósan, 90 fok vízszintesen), HD felbontást (1280x800 pixelt), minimális késéssel járó fejkövetést ígérnek a fejlesztők, vagyis maximális beleélésre számíthatunk.

A Rift kifejezetten játékosoknak készül, ennek köszönhetően az árcédulája sem lehet vaskos - azt nem tudni, mennyibe kerül majd várhatóan, de az Oculus szerint nem kell 20 ezer dollárt kicsengetnünk érte, mint a katonai és tudományos célra szánt VR rendszerekért. Még fontosabb, hogy a Rift a szakmai közönségnek is tetszik: nemcsak a sajtó, de olyan játékipari veteránok is elismerősen nyilatkoztak róla, mint John Carmack, Cliff Bleszinski vagy Gabe Newell.

A rendszer prototípusát az E3-on mutatták be, akkor a Doom III BFG Editionjének segítségével tesztelték. A fejlesztői csomaghoz bárki hozzáférhet, az SDK jelenleg a Windows, a Mac OS X, a Linux, az iOS és az Android operációs rendszerekkel, valamint a Unity és az Unreal Engine motorokkal kompatibilis.

A Kickstarter-projektből még 29 nap van hátra, de a kitűzött 250 ezer dollár helyett már most 767 ezer dollárnál jár a gyűjtés. Köszi, Donpedro!

23.
23.
Kicsaplak
Én szivesen beszereznék magamnak egy ilyen jó kis cuccot othonra milyen élvezetesek lennének vele a játékok nem amugy a Sword Art Online-t vagyis az SAO-t én is megnéztem nekem is tetszene egy olyan játék ami ugy müködik mint az animében :)
22.
22.
Molnar1990
Ajánlom Figyelmetekbe ezt az Anime-ét ez Pont erre a virtuális valóságrol szol.
Sword Art Online (Szerintem nagyon király lenne egy ehhez hasonló Játékot+ hozzá készüléket össze hozni, én biztos be fizetnék rá és vissza nem jönnék a való világba.)

hozzá téve Lövöldözős játék 3d ben ugy hogy benne vagy? mégis mit akkarnak nevelni a fiatalokból.... képzeld csak el 11 vagy 12 éves gyereket Doom 3D ben még a képernyőn is néha beszarok a félelem töl nem hogy bent legyek a játékban + mészároljam az embereket meg a szörnyeket... Olyan 3D világot kell alkotni amiben nincsenek törvények nincsenek akadályok mindent meg tehetsz amit csak akarsz repülhetsz(ez lenne a legkirályabb).

Még annyit tennék hozzá ha csak ölős játékokba fognak bele abból jó nem származik. Ha valaminek értelme van az az Virtuális MMO én szerintem.
21.
21.
Sethiran
Ja, játék után megnézed rajta a Híradót, esetleg az esti filmet, facebookot stb. Ha ügyes vagy közben kimehetsz kajálni, vagy leviheted a kutyát is a parkba :) Le sem kell venni.
20.
20.
Dreadlox
pff, faszom akar a gép elött szemüveget hordani amikor ott a monitor, jaa hogy ez 3d lesz teljesen, ritkaszar, az ember bele fog szédülni és nem tud vele 1-2 óránál többet nyomni. Plusz fölösleges, ha egy játék fos a 3d nem fogja jobbá tenni
18.
18.
markoci555
az a baj az ilyen dolgokkal mint a kinect meg pl ez, meg a kesztyűs dolgok, hogy nem igazi pörgős játékokra van tervezve, mármint számomra, kinectet még életben nem próbáltam de szerintem táncoláson kívül semmire nem jó, fejlődnie kéne a technológiának hogy élvezhető legyen, még pár tíz évig maradok a billentyűzetnél, egérnél és monitornál
17.
17.
tabu3x
ezekben a kickstarteres projekteben az legnagyobb poén, hogy nemhogy ingyen reklámot kapnak, hanem még lóvét is a későbbi marketingre. zsír.
16.
16.
mutu77
15.
15.
hakydakillah
Ezeknek a megjelenítőknek van egy nagy előnyük – pl.: mikor a játékos mondjuk valami horrorral játszik, és nem lát minket, jól be lehet őt szaratni :-D Vagy ha egyedül van a házban, és non-stop játszik, a betörőknek hasznos segítség lehet :-D
14.
14.
Qmoul
Megmozgatja a képzeletem a dolog... még pár ilyen találmány és befalazom magam a szobámba a géppel együtt.
13.
13.
shooter1234
#11: Na, pont akartam írni én is a kommenteket olvasva! :D
12.
12.
Jake Holden
#11: Majd kiderül menyi lesz de drága az biztos
11.
11.
randall13
#10: Nem hagytál le egy 0-t? :D
10.
10.
Jake Holden
Akkor ez végül is egy fejre csatolhat monitor lesz ha jól értem. Kíváncsi leszek hogy nálunk menyibe fog kerülni szerintem lesz olyan 20.000Ft fölött.
9.
9.
Pengn
Köszönöm, már értem. Akkor viszont ígéretes, kíváncsi leszek mi lesz belőle.
8.
8.
bodortamas1
#3: Dehogy. Nem kell közelről sem nézned. A lényeg, hogy a képernyőt nagyon kinagyítja, olyan, mintha te magad lennél ott. FPS módban a legjobb. Na meg TPS.
6.
6.
Grabowsky30+
Jó cucc, de a felbontás elég kevéske főleg, hogy ilyen közelről kell nézni!
5.
5.
Borington
#3: Szerintem ez csak a képernyőt helyettesíti. Legalábbis nagyon remélem.
4.
4.
fojesz
#3: Nem, ez egy megjelenítő. Rákötöd a számítógépre, mint egy monitort.
3.
3.
Pengn
Na ezt most nem vágom, akkor a játék erről a készülékről fut? Mert ha igen akkor az se mindegy milyen hardver van benne.
2.
2.
voldi
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...