Schafer: a kis stúdiókat eltiporja a next-gen

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 15.
  • Érdekesség
Link másolása
A Double Fine alapítója, a mindig jó kedélyű Tim Schafer ezúttal aggodalmát fejezte ki a közelgő next-gen platformokkal kapcsolatban, mert szerinte a kis stúdióknak nincs biztos helyük az új konzolokon.

Tim Schafer a Polygon magazinnak adott interjújában kifejtette, hogy kis és közepes stúdiók halálra vannak ítélve a közelgő next-gen platformokon, hacsak a Sony és a Microsoft elő nem áll egy Steamhez hasonló nyitott kezdeményezéssel.

"Féltünk, hogy a következő generációban csak a nagy, AAA-kategóriás címeknek lesz helye. Csak olyan játékok állják meg a helyüket, mint a Call of Duty és a Halo. Már beszélgettünk a gyártókkal, akik elmondták, a hozzánk hasonló méretű csapatoknak mi okozhat nehézséget az új konzolok tekintetében" - mondta el Schafer.

"Továbbra is aktívak szeretnénk lenni, érdekel minket a konzol, de csak akkor, ha sokkal több, Steamhez hasonló nyitott kezdeményezéssel állnak elő, mert az sokkal barátságosabb lenne a mi szempontunkból. Már beszéltem velük erről a dologról, Ők nagy cégek, és nem tudnak egyik napról a másikra változtatni, de azt hiszem, minden ilyesmi kezdeményezést figyelembe vesznek. Meglátjuk, mi fog történni."

A Double Fine a Brütal Legend óta nem készített nagy költségvetésű játékot: az új, kisebb játékai esetében nincs rajta plusz teher nem kell kiadói nyomásra tevékenykednie, s nem kell az eladások miatt aggódnia.

15.
15.
Niplax
#13: Kicsit túlzás, de egyet értek.
13.
13.
Gamelord
#10: A hozzászólásod a totális idiotizmus megtestesítésével ér fel. Magyarázni is fölösleges.
12.
12.
shatterhand
Ott a PAYDAY. Olyan kaliberű játékok sokszor sokkal többet érnek mint a nagyobb full látványos játékok.
11.
11.
Birkazoli
#10: Na de a trágya érintőképernyővel aztán élvezetes lehet akár konzolos játékokat is játszani...
10.
10.
Gery8922
a wii u nem nextgen konzol kiadott egy xbox360 as es ps3 as erosegu konzolt tablet iranyitoval. A microsoftnak kb 1 honapba se telet a valasz elorhetove tett egy programot amivel az okos telodat es tabletedet ossze tudod kotni az xboxal
ami jobb is mert meregdraga wii u s iranyito helyett ugyan azon az aron vehetsz egy nahyon jo tabletet vagy okostelot
kb enyit er a wii u
egyedul a szovtverek amik jok rajta maga a gep egy 0
9.
9.
xLallerx
Csak azt nem értem, hogy a WiiU-t miért nem veszik figyelembe. Amikor már next-gennek tekinthető és ők pont egy ilyen rendszerrel álltak elő, a kisebb indie fejlesztők maguk szabhatják meg árjaikat és a patchelésért sem kérnek el pénzt. Amúgy tényleg sok indie game van ami élvezetesebb, plusz inovatívabb mint a sok sablon game.
8.
8.
Cuppak
#1 Egyetértek, mostanában indie játékokra váltottam, sokkal élvezetesebb játékok számomra, nincsenek teli scripltelve, van bennük kihívás.. érdekes innovációk, már csak ritkán veszek AAA-s játékot.
6.
6.
br1Koo
Én nem aggódok.. A Sony-nak és a MS-nak sem jó ha nem dobnak ki élvezetes és minőségi játékokat, az nekik is veszteség lesz. Ezt meg a nagyobb kiadók is teljesítették eddig.
5.
5.
Jó lenne, ha lenne helyük, mert sok esetben a kisebb kiadók és egyéb indie játékok viszik a nagyokat is olyan irányba ami jobb mindenkinek. Kellenek a nyomás nélküli ötletek, amik tényleg csak a fantázián alapulnak, nem a határidőkön és a bevételeken.
4.
4.
Gery8922
egyetértek
3.
3.
markoci555
ennek nagyon nem örülnék, a két példa a cod és a halo nagyon is jó példák számomra, mivel a codokat nem kedvelem annyira bár az újat valahogy megpróbálom beszerezni mert végre jónak tűnik, a halo-t meg igazán nem tartom jó játéknak és nem tudom miért rajongják ennyire körül, ha tényleg bekövetkezik akkor teljesen egyszerű dolgot csinálok, semmi új játék csak a régi jók
1.
1.
Cooper911
Szerintem jó lenne ha lenne. A kis studiók gyakran élvezetesebb játékot csinálnak mint a nagyok.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...