Jak & Daxter-rebooton dolgozott a Naughty Dog

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 6.
  • Hír
Link másolása
Amikor létrejött a Naughty Dogon belül a The Last of Ust tető alá hozó második csapat, először egy jól bejáratott címet akartak elővenni: a Jak & Daxtert szerették volna újragondolni a srácok.

A Torontóban megrendezett IGDA 2013 során a Naughty Dog kreatív igazgatója, Neil Druckmann beszélt erről. Mint mondta, mikor 2009-ben megjelent az Uncharted 2, Evan Well és Christophe Balestra elnökök úgy döntöttek: csinálnak egy második teamet is a Naughty Dogon belül, elvégre amúgy is volt egy csomó srác a csapatban, aki szívesen foglalkozott volna máson.


"A feladatunk a Jak & Daxter rebootja lett volna. Rengeteg időt töltöttünk a Jak & Daxter világának felfedezésével, azzal, hogy hogyan rebootoltuk volna, hogyan hoztuk volna vissza ezeket a karaktereket, és hogyan valósítottuk meg volna azokat a sztoriötleteket, amik miatt nagyon izgatottak voltunk."

"És amennyire szerettük ezeket a koncepciókat és ezeknek a fantasztikus világoknak a feltérképezését, be kellett látnunk, hogy azok legalább annyira eltávolodtak a Jak & Daxter lényegétől. Fel kellett tennünk magunknak a kérdést: a marketing miatt csináljuk mindezt, és Jak & Daxternek hívunk valamit, ami nem is Jak & Daxter, vagy tényleg komolyan gondoljuk a dolgot?"

Végül a válasz a marketing lett. Bár a fejlesztők imádták a terveiket, azt látták, hogy a rajongók nem ilyen visszatérésre számítanának a sorozattól. Megkérdezték a fejesüket, hogy muszáj-e ezt csinálniuk, akik engedett is nekik: "Nem, csak azt hittem, könnyebb lett volna nektek, ha valami ismerőssel kezdtek. Viszont ha van valami más, amit csinálnátok, csináljátok."

És így született meg a The Last of Us ötlete, a többit ismeritek.

8.
8.
Gamerdavid
Ennek örülök, régen nagyon sokat játszottam vele. Nálam örök kedvenc.
7.
7.
Pasallusz
Akkor ezért ennyire jó játék a TLOUS :D
Bízom benne hogy még lesz Jak & Daxter is :)
6.
6.
D-day
Még mindig az egyik legjobb játék triologia amit kiadtak valaha :) Annyira magába szívot az a világ anno PS2-n hogy eszméletlen.Kb, és ez nem túlzás 50x végig toltam mindegyik részét :)
5.
5.
kristof97
#4: Leírnád a gondolatmenetedet, mivel ebben kb. 0 a logika.
4.
4.
strike19
Nem baj legalább nem kell PS4-re költenem.Majd veszek PS5 akkor remélhetőleg Uncharted-ot csinálnak.
2.
2.
ViktorG
Olvasom, bizony. A kedvenc platform játékom PS2 konzolon. Majd egyszer talán megcsinálják a következö részt....én legalábbis bízom benne. :D
1.
1.
Norbiii
Na ViktorG, remélem olvasod ezt a hírt. :) Rögtön Te jutottál az eszembe. Amúgy nem semmi.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...