Kojima: a Metal Gear Solid V az utolsó Metal Gear

  • Írta: fojesz
  • 2015. március 6.
  • Hír
Aki figyelemmel követte Hideo Kojima munkásságát, többször is elcsíphetett tőle olyan nyilatkozatot, amiben kifejtette, hogy szeretné befejezni vagy esetleg már be is fejezte a Metal Gear-sorozatot. Aztán mindig visszatért.

Aztán most, hogy megtudtuk, hogy szeptember 1-jén (illetve PC-re valamivel később) érkezik a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, az IGN-nek újra erről beszélt: elmondta, hogy a The Phantom Pain lesz az utolsó Metal Gear-játék, legalábbis abban a tekintetben egészen biztosan, hogy ő a történetet lezárta.

"Mindig azt mondom, hogy ez lesz az utolsó Metal Gear, de azok a játékok a sorozatban, amiket személyesen én terveztem és készítettem - tehát a Metal Gear, az MG2, az MGS1, 2, 3, 4, a Peace Walker és most az MGSV -, egy összefüggő Metal Gear sagát alkotnak. Az MGSV-tel végre lezárom ezt a sagát, és ebben az értelemben tényleg ez lesz az utolsó Metal Gear Solid. Ha maga frencsájz tovább is él, akkor is ez lesz az utolsó rész."

Kojima még 2013-ban nyilatkozta azt, hogy újabb huszonöt évet már nem húzna le a sorozattal, de azt is hozzátette, hogy felőle folytatódhat a cím, ha találnak egy megfelelő embert a terelgetésére.

Kojima szintén az IGN-nek mondta el, hogy bár a The Phantom Pain főhősét Kiefer Sutherland szólaltatja majd meg, Snake nem fog túl sokat beszélni a játék során. A dizájner szerint Snake-et mindig a játékos "kiterjesztésének" tartotta, ezért tervezte meg úgy, hogy a lehető legtöbb dolgot a játékostól függően tegye a játékban. Ennek része az is, hogy nem beszél sokat, inkább a többi szereplő görgeti majd tovább a sztorit.

19.
PS4jacksony
Snake-nek legyen egy fia aki tovább szövi az amúgy is szövevényes sztorit.
Metal Gear ?
Szerintem soha nem lehet vége.
Mindíg lesz aki felkarolja a játékot.
16.
roli33
Ezt csaknem az összes Metal Gear játék előtt elmondta. :D
14.
Chester0211
Én a négyet játszottam, most nem kell ecsetelnem azoknak akik játszottak rajta, hogy micsoda érzelem kavalkádot vált ki ez a játék.. Remélem remasterelik a régi részeket mert sajnos nem állt módomban játszani még. És addig nem szeretnék rá nyomulni az új részre, de azért megnyugtató lenne számomra ha már itt ülne a polcimon. A 10eves hardveren olyan megoldások voltak hogy ámulatos.. Nem merek bele gondolni mit hoztak ki ps 4en..fél év álmatlanság garantált.. :-)
13.
TheFlash
de hát a 4 is le volt zárva... *spoiler* az egyik snake meghal, a másik visszavonul, meryl megházasodik, a professzor és sunny meg boldogok :D
12.
Yanez
Na akkor nem sokkal az MGS V után befejezhetem gamer karrierem. :) Na jó, mégsem. Jó lenne majd egy olyan rész, ahol jön egy különleges fickó, aki által Snake egy másik dimenzióba kerül, ahol rengeteg új dolgot lehetne kitalálni! A végén pedig nagy igazságokról hullna le a lepel, és lenne meglepi rendesen!
8.
Big Boss
Szerintem úgy lenne az egész MGS Saga végleg lezártnak tekinthető ha még elkészítené a két MSX-es részt is felújítva. Hatalmas Epic lenne Solid Snake-el Big Boss ellen küzdeni. Bár Kojima sokszor mondta már hogy ez az uccsó de szerintem nem tudja ilyen könnyen elengedni a "gyermekét".
7.
Fontos 96
Ha ez is az utolsó MGS, és lezárul Big Boss története, de készíthetnének új részeket. Egy második világháborús MGS(vagy más névvel) egy Boss és kobrák játékot elviselnék. De még azt sem bánnám ha a Risinget folytatná valaki. Ocelottal is eltudnák képzelni egy játékot a MGS GZ és TPP között amikor Big Boss kómában volt. Vagy egy mesterlövészes játékot Quiettel. Szerintem jó lenne ha bemutatnák hogy miért az aki, és az is érdekes lenne, hogy egy olyan karakterrel játszanánk aki meg sem szólal, de mégis lenne karaktere.
6.
Nothing
Óóó, ezt már sokszor hallottam!!! :D

Aztán majd jön a MGS 0, MGS Chronicles, MGS Origins, Lego MGS, MGS Angry Birds...:)
4.
DON GONDOCS
Jack története végleg lezárul, de nemhiszem hogy elfog szakadni az mgs szériától. 87 óta már összefort a neve a sorozattal.
3.
Cellator
Remélem lezárja az öreg, eddig az egyik legjobb sorozat volt, kár lenne ha a nevet valaki hozzá nem értő lerombolná.
1.
azureknight0715
Nem baj:D Ideje befejezni Snake történetét. Remélem majd ettől függetlenül sok-sok jó játékot fog még csinálni Kojima nagyúr. + az mgs után remélem teljes gőzerővel beleveti magát a silent hills-be.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...