A Te géped elég lesz a HTC Vive-nak?

  • Írta: Shifty
  • 2016. február 23.
  • Gépigény
Link másolása
Ha nem tántorított el a vásárlástól a HTC Vive 800 dolláros árcédulája, akkor itt a remek alkalom, hogy kiderítsd, elég lesz-e a géped ahhoz, hogy a HTC és a Valve közös VR-sisakján keresztül tapasztald meg a VR-élményt.

A Valve és a HTC ingyenesen elérhetővé tette a tavalyi GDC-n bemutatott Aperture VR demót, így most mindenki leellenőrizheti, hogy jelenlegi masinája elegendő lesz-e ahhoz, hogy a tavasszal induló VR-őrülethez csatlakozzon. A demóváltozat ugyanis kiértékeli gépünk teljesítményét, így pontos képet kapunk arról, melyik hardver az, ami esetleg fejlesztésre szorul, ha VR-sisakkal a fejünkön szeretnénk újszerű élményben részesülni.

A VR-őrület két biztos résztvevője közül eddig csak az Oculus Rift és a HTC Vive jelentkezett pontos árcímkével. Előbbi 700 euróba, utóbbi 800 dollárba fog kerülni. A PlayStation VR árazása még mindig ismeretlen.

A teljesítménymérő tesztet itt tudjátok letölteni.

13.
13.
br1Koo
#7: A helyzet az, hogy a legtöbb ember amikor leül a gép/konzol elé nem arra vágyik, hogy több órán keresztül valami a fején legyen. Persze nyílván megoldják vagy már megoldották, hogy a szemet ne bántsa, de az ember szereti látni környezetét is, attól függetlenül hogy játszik. Az én jóslatom konkrétan erre alapszik, és mérget vennék rá, hogy nem tud elterjedni e-sport szinten, a casual-okat talán érdekelheti, de ők hamar megunják, az online kockák meg egyenesen ódzkodnak tőle(véleményem szerint).
12.
12.
traumraise
#10: Szerintem amig minimum nem tudja kiváltani a monitort minden játék esetén addig rétegcucc lesz pláne ennyiért... És ha igy marad akkor lehet ki is kopik.
11.
11.
traumraise
10.
10.
delphijos
#7: Azért én óvatosan jósolgatok. Emlékszem ( és most direkt nem a 3D-t hozom fel ) amikor a Wii behozta a mozgásérzékelést, utána mindenki ezt nyomatta, és ma hol van? Nem mondom hogy ugyanez lesz, de CSAK azért mert több cég is próbálkozik vele, még nem garantált a siker. Vagy hogy nem csak szalmaláng lesz.
8.
8.
hydraxon91
Itt nem az a kérdés, hogy a géped készen áll-e a VR-re hanem, hogy a tested készen áll-e.
https://www.youtube.com/watch?v=mnUbXOeJaKI
7.
7.
Yanez
#2: Nem hiszem. Ez nem egy egyplatformos kutyu, a VR mindenre jon, konzolokra, PC-re, mobilokra. Elterjed majd, mint a pestis. 10 ev mulva pedig azon gondolkodnak majd el az emberek, mennyire kenyelmetlen volt/lehetett az elet elotte. :)
6.
6.
Arbor
#2: Mint az ips panelre se ugye....
4.
4.
dcba
Nekem a steam-en lefutott a VR test atlag 100 fps-vel, erre a vegen kiirta, h a VGA-m, nem kepes futtatni a VR tartalmat. Nem arrol volt szo, h ha 90 fps-vel megy, akkor az jo? Amugy meg tok mind1, mert ugysem vennek VR sisakot, mert tuti ramenne a hazassagom. :D
3.
3.
pszihoapu
#2: azert nem biztos. ennek mar tobbszor nekifutottak a hardware fejlesztok. mindenesetre szerintem nem az arcsokkenest kell megvarni, hanem a kovetkezo generaciot.
2.
2.
br1Koo
Erre az egész VR dologra 5 év múlva már nem is fogunk emlékezni.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...