E3 2016: Sony-konferencia - LIVEBLOG

  • Írta: fojesz
  • 2016. június 14.
  • Bejelentés
Link másolása
Szűk másfél óra, és kezdetét veszi az E3 egyik legjobban várt konferenciája, a Sony-sajtótájékoztató. Idén sem bírtam ki, hogy ne maradjak fent, és ha már így alakult, liveblogolok is. Tarts velem!

4:16 - Videómontázst látunk és... ennyi. Viszonylag rövid volt a show, de meg kell hagyni, rendesen pörgette a Sony. Én kidőltem, hamarosan folytatjuk!

4:13 - Még egy játékban sem láttam, hogy így özönlöttek volna a zombik, hősünk viszonylag értelmetlenül pumpálja az ólmot beléjük, csak nem fogynak el - a World War Z-t idézik ezek a jelenetek. Molotov-koktéllal, a bejáratok eltorlaszolásával próbál időt nyerni, míg végül a demó úgy ér véget, hogy teljes mértékben sarokba szorul. De innen szép nyerni!

4:08 - Shawn Layden tér vissza, a Days Gone gameplay demóját harangozza be. Motoros hősünk felfedezőútra indul, egy közeli komplexumot térképez fel, ellátmány után kutat. A hangulat picit a The Last of Ust idézi. Bármi hasznos lehet, ugyanakkor ezerféle veszély leselkedik ránk: nem is kell sokat várni az első furcsa teremtményekre, amelyekből eleinte annyit látunk, hogy könnyűszerrel végeznek a farkasokkal. A Gollam-szerű zombik ráadásul rengetegen vannak, és meglehetősen gyorsan tudnak mozogni. Nem csoda, hogy hamar szednünk kell a nyúlcipőnket, mikor észrevesznek bennünket.

4:06 - Pókember-játék az Insomniac Gamestől! Hallottuk ugyan, hogy készül egy Pókember a Sonynál, de ezt nem láttuk jönni: rövid, de látványos trailert mutattak be a rendezvényen belőle. Ez is PS4-exkluzív.

4:00 - Andrew House lép színpadra, és egy kis felvezető után felhívja a színpadra Hideo Kojimát! "I'm back!" - mondja a mester. Üdvrialgás. Előzetest hozott magával: egy férfi - Norman Reedus! - szorítja magához a kisbabáját. A hangulat bizarr, már maga a helyszín is: egy döglött halakkal és rákokkal teli tengerparton ébred meztelenül, majd öt alakot pillant meg a levegőben. Hogy mi akar ez lenni pontosan, nem értjük, de betalált: Death Stranding, jegyezzük meg a címet. PS4-exkluzív.

3:58 - LEGO Star Wars: The Force Awakens előzetest látunk, ezt gondolom, nem szükséges túlzottan részletezni - két hét múlva megjelenés, a játék demója már tölthető.

3:56 - Ááá, Crash-háttér, ááá! PS4-en felújítva tér vissza a Crash első három része! Ahogy azt már pletykálták, a Skylanders Imaginators is kap egy Crash-kiadást.

3:53 - A demót egy másik űrhajóra betörve fejezzük be, nekem nagyjából ennyi elég is volt a játékból. A Call of Duty 4: Modern Warfare felújított változata is villant magából egy keveset a videó végén, érdekes, hogy még ezt is jobban várom, mint az új részt.

3:50 - Kapásból egy pörgős űrcsatában találjuk magunkat, ebből láthattunk már snitteket az első trailerekben, ha minden igaz. Némi röpködés után, kiszállunk, az űrben lebegve, vonóhoroggal felszerelkezve gyalogos akcióba kezdünk. Egy sor új kütyü áll majd a rendelkezésünkre, de egyébként semmi olyat nem villant a játék, amitől letennénk a hajunkat.

3:48 - Váltás, a Call of Duty: Infinite Warfare gameplay demója következik. Ugye az új részben már a Naprendszerben zajlik a háború, ennek megfelelően egy űrhajón kezdünk. A parancsnoki híd után a lépegetőkkel és repülőkkel tömött hangár felé vesszük az irányt, onnan pedig hamar kilőnek bennünket: irány a világűr!

3:46 - Most a Final Fantasy XV kap egy gameplay előzetest. Felbukkan a már látott titános jelenet, némi autózás, egy-két új hős, és a derék chocobónk is előkerül. A bemutató végén láthatjuk az új VR-módot, amely első blikkre inkább fura, mint hívogató: hősünk ilyenkor egy helyben áll, és lövöldözik, míg a többiek harcolnak.

3:45 - Mark Hamill hangja csendül fel, méghozzá egy ismerős monológgal: jön a Batman Arkham VR. Októberben már játszható lesz ez is, kizárólag PlayStation VR-re kapható majd, de ezen felül nem tudunk meg más részletet.

3:44 - Jön a Star Wars: Battlefront, pontosabban annak a VR-küldetése. Egy X-szárnyú pilótafülkéjén ülünk, és az űrben csatázunk - nagyjából ennyi jön át a rövid teaserből.

3:42 - Az első nevező a Farpoint, amely egy idegen bolygón játszódó FPS lesz. A shooterben rusnyábbnál-rusnyább bogarakkal kell megküzdenünk.

3:40 - Layden bejelenti, hogy október 13-án kerül az amerikai boltok polcaira a PlayStation VR, 399 dolláros áron. 50 játék lesz elérhető a rajt alkalmával. VR-előzetesek következnek.

3:35 - PlayStation VR-bemutató következik. Hősünk telefonálásra ébred egy lepusztult, meglehetősen horrorisztikus lakásban. Körbenézünk, az egyik szobában egy videokazettát találunk, rajta bizarr felvételekkel. Sokat nem tudunk meg a játékról, de a cím sokkol: ez a Resident Evil VII, amely január 24-én jelenik meg. Layden visszatér, mint elmondja, nem VR-exkluzív a cucc, de szemüveggel is végigjátszható.

3:31 - A demót szünet nélkül követi a Quantic Dream fejlesztésében készülő Detroit gameplay előzetese. A játék az emberek és az androidok kapcsolatát dolgozza fel, méghozzá igen hatásosan: a csapat korábbi munkáihoz hasonlóan a látvány nagyon erős, és itt is látványosan rámentek a történetmesélésre, a nyomozásra, illetve a párbeszédekre. A döntéseink természetesen ez esetben is alaposan befolyásolják a történet előrehaladását. Slusszpoén, hogy mi magunk is egy androidot alakítunk, ha jól látom. Dátum nincs sajnos.

3:28 - A kérdéses faluba érve meglátja a "démont", amely valójában egy rendkívül agresszívnek tűnő Corruptor. A Corruptorról annyit érdemes tudni, hogy szereti megvadítani a robotokat, így a házőrzőként tartott példányokat is. Újabb harc veszi kezdetét, közben egy kis ízelítőt kapunk Aloy eszköztárából. Érdekesség, hogy a lovagláshoz használt lényt a harc közben is segítségül hívhatjuk, és akár lovaglás közben is harcolhatunk.

3:25 - A viszonylagos túlerő miatt nem erőlteti sokáig a harcot, tovább áll. Összefut egy menekülő helyivel, aki az irányítható párbeszéd során kifejti, hogy valamilyen démon terrorizálja a környéket. Nyilván meg kéne keresni! - gondolja Aloy, és már szalad is tovább. Közben láthatjuk a térképet is: mivel meglehetősen nagy távolságot kéne megjárnia, meghackel egyet a barátságosabb robotdinók közül, és azon lovagol. A látvány egyébként egészen elképesztő.

3:23 - Most a Horizon: Zero Dawn van terítéken, ez ugye már nem fog megjelenni idén. Ismét gameplay demót kapunk, Aloy elindul a falujából, valószínűleg vadászni, mert ezeknek a bennszülötteknek nincs jobb dolguk, mint robotdinókra vadászni. Ezúttal Shell-Walkerekkel hozza össze a sors, a rákszerű lények értékes alkatrészeket tartogatnak, ami megér egy támadást hősnőnknek.

3:21 - Újabb közönségkedvenc cím következik, a The Last Guardian legújabb gameplay trailerét látjuk. Ezúttal új snittek is szerepelnek a videóban, és külön érdekesség, hogy egy másik példány is feltűnik Trico fajtájából. Ez érdekes lesz! És ami még jobb: október 25-én boltokba kerül a játék!

3:19 - A Bend Studio játéka következik, a trailerben posztapokaliptikus állapotokat látunk. Kipusztult, elhagyatott városok, járművek, alig látni embert. Hősünk valódi túlélőnek tűnik, úgy látszik, csak a szerelmét tartja emlékében - a játék címe Days Gone. Sokkal többet erről sem tudtunk meg, de a kedvcsináló hangulatos volt.

3:16 - Shawn Layden a színpadon, aki elmondja, hogy az élő zenét irányító karmester konkrétan a játék zeneszerzője. Ezután ő is megemlékezik az orlandói áldozatokról.

3:13 - A demó végén csak rálelünk egy szarvasra, amit elejthetünk, hősünk pedig lankadatlan ontja magából az életbölcsességeket. Miután a fiú apja segítségével ledöfi a szarvast, utóbbi szerint végre "készen áll egy új kezdetre". Vészjóslóan eltávolodik a kamera, majd átrepül a képen egy sárkány: a játék címe God of War. Csak így, értitek.

3:10 - Nem kell sokat várni az első méretesebb szörny felbukkanására sem, már most elképesztően monumentálisnak tűnik a játék. Az óriás egy hatalmas kőoszloppal támad ránk, megpróbál eltaposni, mi ide-odagurulgatunk, miközben a kisfiú segítségét vesszük olykor. A csata végén hősünk bepöccen, a monstrumra ugrik, és rendkívül kemény módon, egy darab nyílvesszővel végzi ki a bestiát. (Eközben továbbra is élő zene kíséri a demót!)

3:05 - Utána kapásból demóval indítunk: ez bizony az új God of War! Hősünk Kratos, és igaznak bizonyultak a skandináv körítésről szóló pletykák is, a havasokban mászkálunk a fiunk társaságában, akit vadászni tanítunk. Félelmetes a látvány, és míg eleinte csupán szarvasokkal találkozunk, később néhány furcsa ellenséges lénnyel is összekerülünk. Hősünk nem hagyja magát, spéci baltájával és puszta kézzel tesz rendet közöttük.

3:01 - Kezdünk, méghozzá élő zene kíséretében, ami viszonylag ritkának számít ebben a műfajban.

2:59 - Már a rendezvény helyszínéről kapjuk a képet, idén a Shrine Auditoriumból jelentkezik a konferencia.

2:55 - Öt perc! Még van idő egy gyors körre a lakásban - bármi is legyen az oka -, utána kezdünk!

2:31 - Habár a konferencia csak fél óra múlva kezdődik, a felvezető műsor már elrajtolt. Nézzétek!

***

A sokáig fennmaradóknak élőben, a koránkelőknek pedig összefoglalóként lesz hasznos ez a blog, amiben igyekszem lekövetni, hogy mi jó történik a Sony E3-as konferenciáján. A konzolgyártó pechére az idei műsort tekintve egyedül a Microsoft tudott villantani igazán, bízzunk benne, hogy a japánok is ütőképes showt hoztak össze!

A kezdés hajnali 3 órakor várható, de szokás szerint hamarabb érkezünk, és elindítjuk a feedet, hogy ébren tartsunk titeket. Jó szórakozást!

Itt nézheted élőben a konferenciát!

54.
54.
kopic
És a Crash Bandicoot Remastered volt a legnagyobb bejelentés még a GoW mellett.
52.
52.
tsulok
#51: "+az egész show faszán össze volt rakva és az élő zenekar is király ötlet volt."
Még a No Man's Sky-t akarták anno élő zenével kísérni. Akkor kiröhögték őket, most kb a műsor felénél az ment. Élőben nagyon jó lehetett :)

A konferencia tényleg jó volt, semmi bullshit. MS-ével én nem hasonlítanám össze: náluk szerintem minden megfog jelenni 2017 végére.
Itt Kojima játéka kapásból nem: még azt se tudják milyen enginnel fog készülni a játék, de már real-time teasert mutatnak. Nem lepne meg ha meg se jelenne majd a játék PS4-re, sztem hiba volt bemutatni.

Spider-Man csak 18-ban jön sztem. (Ezt mondjuk jó hogy bejelentették, nem tudták volna titokban tartani).
51.
51.
kopic
30 perc alatt, úgy, ahogy van lazán lepipálták az egész MS konfot . Megérdemli a Sony az ekkora sikert a jobbnál-jobb exkluzív játékaival.
GoW bemutatótól majdnem magam alá kummantottam, annyira odabaxott. Horizon, Detroit is hatalmasat fog szólni szerintem. Death Strandingre is oda kell majd figyelni.
Egyedül a TLG nem jött be, a kissrác ordas rondán néz ki, Days Gone-nak meg a harcrendszere vér gagyi az eddig látottak alapján.
+az egész show faszán össze volt rakva és az élő zenekar is király ötlet volt.
Így kell ezt csinálni.
50.
50.
godach
Hú srácok. Az MS sem volt gyenge, de ez is odabszott. :) Lelkem elrabolva újra 5 évre ;)
49.
49.
oak79
Remastered (mert PS-re eddig alig volt belőle) és VR izék, néhány játék, amiket már tavaly is bemutattak, 2 új cím, ami ígéretes (Days Gone, Pókember) és egy valóban remeknek ígérkező folytatás (GOW), a többi meg említésre sem méltó. Hát szerintem ez rohadt gyenge…
48.
48.
PaprikaJancsi
#42: Komolyan ? Komolyan a sok cím közül te ezt választottad, mint várva várt cím ?
44.
44.
simon 555
#21: Mindenkinek nem lehet megfelelni. Ha nem újítanak semmit akkor meg az a baj.
42.
42.
mnmn1
Hát a Microsoft E3-as bemutatója tetszett, de ez tett egy jó pár lapáttal rá!

Crash Bandicoot Remaster - ez magában simán elég volt, de tényleg mutattak rengeteg ütős cuccot és ráadásul eddig nem érdekelt a PS VR de most már majdnem tuti hogy beszerzem.
41.
41.
Pain
Ezek után az MSnél el lehet gondolkodni. Annak a scorpionak semmi létjogosultsága, ilyen felhozatal kell, nem új gép.
40.
40.
Yanez
Haha, a PS4K-ról nem volt szó, de a lényeg megvolt: sok szuper játék! Sony vitte az expót, ez nem vitás.
39.
39.
Gykrizsi
Nagyon látszik hogy hiányzott a végéről az új gép, kicsit hirtelen lett vége. Ezt tényleg most mondták vissza. Volt 10 perc vissza. Összességében nem volt rossz, de a gow számomra csalódás volt, a többi ok. Kivéve a last guardian, mi a túró jó ebben, az a madarkutya meg gusztustalan.
38.
38.
Yanez
Days Gone - egy újabb epic posztapokaliptikus cucc! Rohadt várós!
37.
37.
Gykrizsi
Ez a pokica nem volt rossz, de ez a kojimas cucc inkább fura volt mint ígéretes, de akármi lehet belőle.
36.
36.
Yanez
Kojima játékától rendesen kirázott a hideg! Norman Reedus... nagyon nagy game lesz!
34.
34.
Gykrizsi
Ez az új cod egy szar, két gombbal végig viszem a játékot. Elég heves taps is követte :)
33.
33.
Yanez
Hozzák az eredeti Crash játékokat is!!! Dreams comes true! )))
32.
32.
mnmn1
#31: Úristen végre. Ez volt az álmom :) mármint nem a skylanders hanem a remasterek
30.
30.
mnmn1
hát nem gondoltam volna hogy call of duty lesz :( azt hittem az is egy vr játék
29.
29.
Yanez
Hú, a VR is rendesen beindul! Ilyen játékokkal már engem is érdekel! :)
28.
28.
mnmn1
ennyi a star wars tie fighterrel megvettek :D
27.
27.
PaprikaJancsi
Kérem ne játszák el azt a Resivel, amit a Silent Hillel!
26.
26.
Gykrizsi
Ez a resi 7? Hát ez most kicsit csalódás volt, hogy egy random outlast lett belőle.
25.
25.
roli33
Mekkora nyitás! Semmi duma, egyből God of War demó. Brutál! Plusz az élő zene...ezt nevezem!
24.
24.
Yanez
Ezek a játékok, Úristen! Horizon, Resi 7 - demó már ma este! Detroit milyen már! Gyerekek, ezek JÁTÉKOK!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...