Brit toplista: Nate nélkül is szárnyal az Uncharted

 • Írta: Shifty
 • 2017. augusztus 28.
 • Toplista
A friss megjelenések érkezésével a Crash-trilógia is kénytelen volt átadni vezető helyét, amit ezúttal az Uncharted 4 DLC-jének indult, majd teljes játékká hízott Uncharted: The Lost Legacy kaparintott meg.

Nagyon erősen nyitott az Uncharted-sorozat csajos kiadása, az Uncharted: The Lost Legacy, ami az évben már a hatodik olyan PlayStation 4-exkluzív cím, ami a szigetország eladási listájának az élén nyit. Ugyan az Uncharted 4 első heti eladásainak közel csak felét tudta összelapátolni a DLC-nek indult, majd teljes játékká hízott indiai kaland, így is megsüvegelendő teljesítményt ért el Chloe és Nadine párosa.

Mögötte a szintén frissen bemutatott F1 2017 található, ami majdnem elérte a tavalyi epizód első heti eladásait. A harmadik helyen a sokáig éllovas Crash-trilógia zárt, míg a negyedik helyen ismét egy újoncot köszönthetünk, a Madden NFL 18 személyében.

A hátsóbb régióban a Minecraft: Story Mode tudott nagyott előre ugrani, egészen a 28. helyig, köszönhetően a Nintendo Switch-premiernek, de az Overwatch: Game of the Year Edition is 171 százalékos növekedés produkált, az épp zajló leárazás jóvoltából.

Az Agents of Mayhem a múlt heti negyedik pozíció után 28 százalékos csökkenést produkált, amivel egészen a 13. helyig esett vissza.

 1. Uncharted: The Lost Legacy
 2. F1 2017
 3. Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
 4. Madden NFL 18
 5. Grand Theft Auto V
 6. Fallout 4
 7. Dishonored 2
 8. Forza Horizon 3
 9. Tom Clancy's Rainbow Six: Siege
 10. Mario Kart 8: Deluxe
49.
Yanez
#48: Hát haver, ez megintcsak zsákutca, mert a logikád szerint, akkor minden nagy kiadótól származó játék mindig magas pontszámokat kapna. Ez pedig egyáltalán nincs így. Na miért is? Plusz ezekszerint a hétköznapi játékosok mintegy 90%-át is lefizették. :) Hidd el barátom, ami szar, az szar visszhangot is kap. Ami megosztó, arról bőven hallasz jót és rosszat is. Ami jó, az többségben is jó. Ez egy olyanfajta igazság, amit tényeknek szoktak hívni.
48.
NemecsekErno
#46: Ah, azok a "kritikusok", meg a vizetett bér irnokok véleménye. Mintha bármit is számítana egy játék megítélésében.
Hiszen tudva levő, hogy abból élnek, amit a kiadók odavetnek nekik egy-egy jó kritika érdekében. Azok meg kénytelenek jókat írnia a nagy kiadóknak, hogy leközelebb is megjöhessen a kiadás elötti béta, az új konzol demója, a konferencia belépő, stb. ami a sima, mezei játékos csak hírből hall.

Szóval hogy a net mivel van tele az édes mindegy. Én minden játékért fizettem a saját, megdolgozott pénzemért, és azt írom le, ami a véleményem, nem azt amit elvárnak tőlem (Zelda 10 pont. Ismerős?)
Szóval barátom, Te meg itt buktál el a véleményeddel.

Amúgy szívesen olvasnék egyszer egy blog-bejegyzést, hogy hogyan is működik ez az egész "adok-kapok" rendszer a kiadók, meg a hivatásos bér írtnokok között.
Talán Yanez kollega pennájából mi is felvilágosodhatnánk.
A Nintendo úgyís híres arról, hogy fekete listára rakja azokat, akik nem megfelelő cikkeket írtak a termékeikről.

De ha esetleg nem lenne ilyen bevállalós hírszerkesztő, az sem nagy baj, majd ha lesz Switch v2-m, akkor megírom én a véleményemet őszintén, nem az agyhalott felhasználóktól, vagy bérírnokoktól kell az ömlengést olvasni.
47.
Duken
#45: Fordítva is igaz, megvesszük mert jó a hírnevük, minõségi és kiemelkedõ játékokat tesznek le az asztalra, legyen szó szériáról vagy egy új alkotásukról. Egyebekm közt meg is vennék mindent ha ND minõségû játékok lennének a többi fejlesztõ játékai is. By the way milyen régi hírnév? Wtf are you talking about? A Last of Us-ról is úgy beszélsz mintha legalább 5 rész már kijött volna belõlle. Fussa csak ki magát a széria, rengeteg potenciál van benne. Az uc-t szerintem is pihentetthetik.
46.
Yanez
#45: "Mondjuk szvsz ez is olyan, mint a Nintendó. Az emberek már ki vannak éhezve egy jó Uncharted-re, Last of Us-ra, stb. és mindent megvesznek, ami ezen a néven jön ki a régi hírnevet meglovagolva."

Ez az állításod ott hasal el a szubjektivítása miatt, hogy itt nem csak az emberek veszik, hanem elismerik, akárcsak a kritikusok. Tessék körülnézni a neten!
45.
NemecsekErno
Na, majdnem befejeztem a Lost Legacy-t és bár gyönyörű a grafikája, hasonló a játékélmény, mint az előző 4 részben, de engem nagyon nem fogott meg a korlátozott méretű térkép, a két lány, akik között igazából nincs semmi különösebb együttműködési hajlam a kényszeren kívűl, a Nadin csak van, de minek, illetve a redukált ellenséges egységek száma.
Az oszolopos, ugrálós, fejszés szobros rész meg csak jól felhúzott.

Lényeg, hogy remélem a következő részeket vagy nagyon feljavítják, vagy nem velük fogják végigvinni, bár ha tényleg ennyire sokat elsóztak belőle, akkor az üzleti siker érdekében ezekre kicsi az esély.

Mondjuk szvsz ez is olyan, mint a Nintendó. Az emberek már ki vannak éhezve egy jó Uncharted-re, Last of Us-ra, stb. és mindent megvesznek, ami ezen a néven jön ki a régi hírnevet meglovagolva.
44.
Zoli0507
Oldman, ellenben a hosszan hàromszög plusz R1 nekem nem működik. Azt tudtam ha megnyomom hosszan akkor elteszi a fegyvert ès a külső nèzet tàvolsàga megnő, de ha az R1-el együtt teszem akkor csak annyi törtenik hogy előjön a parancs "menü".
Vagy èn èrtettem valamit fèlre...
43.
Zoli0507
Köszönöm a kimerìtő vàlaszokat.:D
42.
delphijos
A lítium aksikat majdnem mindegy mikor töltöd, csak a teljes lemerítést erdemes elkerülni. Az nem igaz hogy minél többet töltöd annál tovabb jó lesz, de terhelni tényleg nem szerencsés töltés közben.
41.
Yanez
#40: Minél gyakrabban töltöd, annál tovább fog tartani az aksi. Ha egy pálcikával kevesebb van, azt ajánlom ne várd meg, hogy mégeggyel kevesebb legyen, és tölts! Ugyanakkor gondolom senki sem tervez egy konzollal 15-20 éven át játszani, így ez a kis trükközés az akku hosszabb életéért majdhogynem felesleges. Ám a töltés közbeni használat valóban nagyon hamar tönkrevághatja. Ha valamire, erre érdemes figyelni!
40.
Oldman
Yanez!
Igaz, meg a kontrollernèl töltès közben èrezni a nagyfokù melegedèst a csatlakozó tövènèl. Bàrmifèle melegedès nem tesz jòt az aksiknak. Cèlszerű akkor tölteni, mikor az akku kijelzője egyes fokozatùra vàlt, èn ìgy teszek, ès ezt javasolnàm mindenkinek. De nem okoskodom, talàn egy szakember ha tud ezzel kapcsolatosan tippeket szìvesen vesszük, mert egy akku kapacitàs veszìtès, vagy isten ments akku tönkremenetele nem lehet olcsó mulatsàg, ismerve az àrakat.
37.
Zoli0507
#36: Tènyleg, igen a helikopàter XD irànyìtàsa is jobb lett. A sorozatlövőt tudtam, a külső nèzet tàvolsàgot viszont nem. Szòval igen tudtàl, köszi a tippet. A kontrollernek majd utàna nèzek lesz-e baja. Bàr a sima ps4 majd kèt èvet ment az egyik a màsik olyan màsfèl... de jogos, cèlszerűbb utàna nèzni. Akkor veszem le ròla mikor a fülest töltöm, az meg megvan hamar utàna meg vissza a kontrollerbè.
36.
Oldman
Hellò Zoli!
Köszi a terjedelmes vàlaszt! :) Èrtem, akkor mèg vàròs a legacy...nem vagy egyedül. A Ghost utolsò frissìtèsènèl többek között a helikopter leszàllàsi mechanizmusàn is faragtak kicsit, valamint a hud-ot is megvariàltàk stb.. Azt nem tudom, hogy ha mindig töltèsen van a kontrollered akkuja az hosszù tàvon jò e az aksinak, majd nèzz utàna azèrt. Azt tudtad, hogy a Ghostnàl a sorozatlövő fegyvereket àllìthatod egylövetűekre is? Cèlzàs gomb+bal nyìl gomb. Ìgy nem pazarol lőszert az ember feleslegesen. A külső nèzet tàvolsàgàt meg mùltkor taglaltuk, jò dolog. Hàromszög gomb hosszan lenyomva+R1 Remèlem tudtam segìteni! :)
35.
Zoli0507
#32: Szèp jò napot Oldman! :D
32; hàt igen mondtam hogy nem igazàn fogsz különbbsèget tapasztalni làtvànyban. Inkàbb a zökkenőmentes futàs amit èszre fogsz venni. Örülök hogy tetszik az ùj masni. A kontrollert nem tudom èn sose mèrtem egyiknèl se mert a konzol realìtve közel van hozzàm, ìgy szinte mindig be van dugva a kàbel. A hangjàròl se nagyon tudok mit mondani mert èn fülessel jàtszom. Annyi amit èszrevettem hogy hallkabb mint a sima mikor bekapcsolom (a simàbòl nekem az első generàciòs volt, de lehet hogy csak az lett kb kèt èv alatt hangosabb ès azèrt tűnik a pro hallkabbnak)
Na igen mondtam hogy nekem a Ghost-al az ègvilàgon semmi baj nincs. (Napokban töltött le egy 6gigàs frissìtèst, 1,09 vagy mi. Utànaneztem de főleg a bug mentesìtès az AI javìtàs meg multi amit tartalmaz.)
Nem is tudtam hogy a kontrolleren tudom àllìtania fènyerőt XD. A menübe mikor megvettem csak annyi időt töltöttem hogy bekapcsoltam a boost mòdot, a kèpernyőfelbontàst beallìtottam ès kb ennyi.

33, a last of us-t sima ps4-en toltam vègig pron mèg nem nèztem milyen

34; nem mèg nem vettem meg. Most voltam otthon 3hetet. Mùlthèt szombaton jöttem vissza/vagy mentem münchenbe.
Szeptemberre tervezem mikor màr bejön a szar idő. Plusz el is vagyok maradva pàr règivel amit illene befejezni. Tènyelg basszus, mèg nekem ott lesz a Nioh màsodik dlc-je is :(. Időmet meg mèg most inkàbb kint töltöm. Deee szeptemberben 100 hogy kijàtszom mert nagyon vàrtam. Àllìtòlag szebb mint az UC4. Szòval nagyon kìvàncsi vagyok.
34.
Oldman
Zoli0507!
Nàlad a pro-n 4k-ban hogy muzsikàl a jàtèk? Megvetted? Leesett az àllad? :)
33.
Oldman
Ja igen... A the lost of us a Boost mòdnak, meg a rà megèrkezett javìtó patch-nek köszönhetően mèg profibb külcsìnt kapott. Ha egy jàtèk simàn megy 60 fps-el, akkor ez az!!
32.
Oldman
Üdv Zoli0507!
Minden ok a PS pro-val, igaz ahogy említetted meg ahogy szàmìtani lehetett rà, sima full hd tv-n a pro-val nem tàmogatott jàtèkszoftvereken nem làtni minősègi javulàst, ellenben a Ghost recon "megjavult"! :) A szìnek, a rezzenèstelen jàtèkmenet, a különböző plusz effektek miatt mintha egy màsik Ghost-al jàtszanèk. A be/letöltèsek lènyegesen gyorsabbak lettek vele, a wifinèl nem èrzèkelek semmi pluszt, az ùgy jò ahogy a sima ps-nèl is. A nagy melegben a hűtèsènek a hangja hangosabb mint a sima konzolè, de egy külső kisebb fentillàtorral megfújatva az erősebb konzol hűtès be sem kapcsol, tehàt könnyen " lehallkìtható" Nem bàntam meg hogy megvettem, az ùjabb ps pro-val tàmogatott jàtèkok miatt a jàtèkèlmèny egy ùjabb magasabb fokozatàt nyùjtja ez az erősebb gèp. Ami üdìtő, hogy a kontoller jobb minősègi anyagokból kèszült, gyorsabban feltöltődik. Ami a legpozitìvabb, hogy lassabban merül le, kb 20-30%-al hosszabb ideig üzemeltethető. ( kb 9-10-óra, de ez jàtèkfüggő is, meg a fènyerő a minimumra van beàllìtva )
29.
Őrnagy
#28: Ez egy nemzetközi jel, azt jelenti, hogy épp viccelek :)
28.
Beniciodeltoro
#25: Rock star játékról beszélsz, ráadásul az 5. rész sokkal jobb lett, fogalmam nincs milyen játékokat veszel ha ez se jött be még neked.
Én egy éve eladtam, de újra megvettem használtan, mert jó néha GTA-zni.
RDR2 is kötelező vétel lesz.
27.
RangerFox
#8: Az első nekem is annyi lett. most kezdtem el újra, ezúttal crushing nehézségen, megcsinálom a kimaradt sztoris trófeákat, meg összeszedem a 15 kimaradt kincset, 5 fotót meg 3 opcionális párbeszédet. most értem a négyes fejezet végére, és 4 óra alatt vagyok, de pl nem szedtem össze újra azokat a hoyshala érméket, meg nagyjából tudtam mit hol keressek. Talán 15-16 óra megszerezni a platinumot, tehát egyáltalán nem hosszú. De azért elsőre eléggé odab*sz a látvány, meg a helyszín, a párbeszédek, meg úgy az egész, amiért én egyáltalán nem sajnálom a pénzt, amit kérnek érte.
25.
Őrnagy
Ha a GTA5 a következő 8 évben is benne lesz az első 10ben, akkor lehet, hogy megveszem. Használtan... :)
24.
Zoli0507
#12: Ez igaz Oldman. Viszont nem mindegy hogy PC 30fps vagy konzol 30fps-ről beszèlünk.

Apropò Pro??
17.
shatterhand
#7: Ehelyett ilyen latvany mellett kapsz roccenedmentesen 30at. Szoval, de foglalkoznak. Csak ahol eleg a stabil 30 oda tudnak massal foglalkozni.
Multis fps-hez kell a 60 minimum, ide nem.
16.
crytek
#15: LOL ez meg lemaradt https://www.youtube.com/watch?v=y7YEK1TCxbQ
15.
crytek
#5: Itt látható hogy fut a game!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...