Folytatást kap a Cuphead

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 14.
  • Hír
Link másolása
A szeptemberben megjelent Cuphead hatalmas sikert aratott, és bebizonyította, hogy van létjogosultsága az olyan címeknek is, amelyek nem adják olcsón a sikert. A Studio MDHR alapítói szerint zöld az út a folytatás előtt.

Több mint egymillió példányban kelt el a Cuphead az első két hétben, a játékosok vevők voltak a bájos rajzfilmes grafikájú, de bitang nehéz platformerre. Alapvetően minden adott ahhoz, hogy folytatás készüljön hozzá, de jó tudni, hogy ezt a készítők is így gondolják.

A Studio MDHR-t egy testvérpár, Chad és Jared Moldenhauer alapította, őket kapta mikrofonvégre az IGN. Az interjú során a kollégák azt kérdezték tőlük, hogy visszatérhet-e a Cuphead, mire a fejlesztők határozott választ adtak.

Jared az mondta, hogy "valamikor" a jövőben garantáltan újra találkozunk a Cupheaddel. Akár tudatos tervvel van dolgunk, akár nem, mindenképp jó hír, hogy hosszú távra gondolkodnak a frencsájzzal. A fivéreknek jelen pillanatban, nem sok idejük van gondolkodni a folytatáson, de amint lecsillapodnak a kedélyek, biztosan leülnek tervezgetni.

Így még nem tudni biztosan, hogy egy DLC-ről van szó, vagy a Cuphead 2-ről, vagy valami másról. Talán egy új korszak elképzelhető lenne, de akkor sem járnánk rosszul, ha minden maradna a régiben.

5.
5.
GAMEROD
#4: Mivel egykét ember fogott neki munka mellett. De azóta már kinőtték magukat. Azért ne mondd már hogy egy 2D-s shoot em up fejlesztése normál körülmények között évekig tart, tovább mint egy Witcher 3-é.
4.
4.
kastorhun
#3: Ezt hány évig fejlesztették?
Nem egy, kettő évet vett a fejlesztése igénybe.
3.
3.
GAMEROD
#1: Egy mezei platform lövölde elkészítése nem szokott évekbe telni, főleg egy olyané amibe pályatervezés is alig kell, mert a pályák zöme bossfight amik helyszínek nem igényelnek magasfokú kidolgozottságot. Még a C64 időszakban is pár hónap volt egy hasonló stílus elkészítése, pedig jóval lassabb és primitívebb erőforrások álltak rendelkezésre. Persze ettől még megjelenhet 4 év múlva, de az nem a kivitelezés miatt lesz.
2.
2.
PrimYaz00
Ésszerűbb nehézségi szint kéne, sajna én pontosan ezért nem veszem meg.
1.
1.
kastorhun
Hú de meglepődtem.
Ha egy új részes folytatást kap akkor szerintem 3-4 év múlva várható.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...