Brit toplista: verhetetlen a Red Dead Redemption 2

  • Írta: sirdani
  • 2018. november 5.
  • Toplista
Link másolása
Nyilván nem fog senkit sem meglepni, hogy a Red Dead Redemption 2 még mindig magabiztosan vezeti a toplistát, az viszont már talán érdekesebb, hogy ezzel együtt 2018 legjobb második hetes eredményeit érte el.

A múlt heti eredményekhez képest a lista első négy pozícióján nem történt komolyabb változás, bár ez nem is igazán meglepő. A Red Dead Redemption 2 eladásai 51 százalékkal estek vissza, ami a látszat ellenére egy rendkívüli eredmény, így magáénak tudhatja minden idők legjobb második heti eladási eredményeit is.

A héten a legsikeresebb új szereplőként a LEGO Harry Potter Collection és a Football Manager 2019 lépett be, előbbi a nyolcadik, utóbbi a kilencedik helyet tudta megszerezni, így a Red Dead Redemption 2-nek nem is igazán akadt potenciális kihívója. Ennek ellenére a Football Manager 2019 eredményeit érdemes kiemelni, hiszen a játék kizárólag PC-n érhető el, ráadásul elsősorban Steamen értékesítik, ám ennek ellenére is képes volt felküzdeni magát a fizikai eladásokkal a top 10-es listába.

A Call of Duty: Black Ops 4 még mindig tartja a második helyet, utána következik a FIFA 19, majd a Forza Horizon 4 - akárcsak múlt héten. Érdekesség - és a Ubisoft számára kevésbé kedvező fejlemény -, hogy helyet cserélt a Marvel’s Spider-Man és az Assassin’s Creed: Odyssey, illetve a Forza sikere ellenére nagyot ment a Project CARS 2 is, ami a múlt heti 32. helyről egészen a 17. pozícióba küzdte fel magát.

Ami pedig a jövőt illeti; ugyan ez a hét viszonylag csendes lesz, ám a jövő hét rendkívül izgalmasnak ígérkezik, ugyanis olyan új belépőkre számíthatunk majd, mint a Fallout 76, a Spyro Re-ignited Trilogy és a Hitman 2.

  1. Red Dead Redemption 2              
  2. Call of Duty: Black Ops 4
  3. FIFA 19
  4. Forza Horizon 4
  5. Marvel’s Spider-Man
  6. Assassin’s Creed: Odyssey
  7. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  8. LEGO Harry Potter Collection
  9. Football Manager 2019
  10. Mario Kart 8 Deluxe
  11. Super Mario Party
  12. LEGO DC Super-Villains
  13. Shadow of the Tomb Raider
  14. Forza Motorsport 7
  15. Diablo III: Eternal Collection
  16. Tekken 7
  17. Project CARS 2
  18. Grand Theft Auto V
  19. WWE 2K19
  20. PlayStation VR Worlds
72.
72.
Hunszi
#71: Főleg, hogy free aimmel játszok, nem asszisztáltal .
67.
67.
Hunszi
#66: Személy szerint a Chapter 3 elején vagyok s eddig még egy árva revolvert vettem a fegyver üzletben, azért, hogy legyen dual wield, a többi fegyveremet lootokból szedegettem össze, ijjat, tomahawkot, kést, 2 puskát és 1 shotgunt. Dead Eyet annyira felfejlesztettem, hogy ha jönnek a fejvadászok egy Dead Eye felhasználásával simán leszedek 4 embert.
57.
57.
Max3000
#53: Persze,hogy nem mindenkire értettem.De nézd meg a híreket,viszik az rdr2-őt mint a cukrot.Moziba ki menne el egy western filmre?Gyorsan bukó lenne.Egyedül Tarantino a sajátos módján tudta életre kelteni a western-t,de a nézők nem is a western miatt ültek be rá.

Nekem sincs konkrét stílusom/műfajom játékok/zene téren és ok embernek nincs.
53.
53.
Yanez
#50: NEM. Nekem és sok más játékosnak is számít a műfaj. Pl egy Witcher világú játékkal akkor sem játszanék többé, ha a kedvenc műfajomat képviselné. Viszont ezt te sem mindenkire értetted.
52.
52.
Yanez
#49: Neken tökmindegy, hogy hypeolt, exclusive vagy multiplatform. Nekem nem az számít min játszok, hanem hogy mivel. Pont ezért van PS-em, mert a multiplatformok mellett a sony exclusive kínálatának is bejön az 50%-a.

A TR-e én is kivi vagyok, de még jobban a Spiderman az ami kell a jelenlegi játékokból. RDR2-t egyszer talán majd kipróbálom.
50.
50.
Max3000
#48: Sokan nem ezt nézik szerintem,hanem hogy nyitott világú és azt csinálhatnak amit akarnak.Innentől kezdve már mindegy nekik a műfaj.
49.
49.
#48: Te nem szeretted a RDR első részét? Ezen most meglepődtem. Azt saccoltam, hogy neked minden ilyen "exkluzív féle" meg hasonló kategóriás hypeolt konzol játék bejön.

Mindegy: én sem szerettem már az elsőt sem. A 2-vel még nem játszottam, de amúgy nincs is olyanom, hogy szeretnék. Én inkább az új Tomb Raiderre vagyok ráizgulva, de még várom, hogy lejjebb menjen az ára. Meg ilyeneket várok, mint a Resident Evil 2 januárban, meg Devil May Cry 5. Ez az RDR2 tök nem érdekes számomra.
48.
48.
Yanez
#47: Én is utálom a western műfajt, de az első rész körül is akkora volt a hype, hogy én is megvettem. Másnap már vittem is vissza az üzletbe. Ennyit erről.
47.
47.
Max3000
#44: Tehát az a játék nem rétegjáték,amiből 100 milliót adnak el?Hány ilyen játék van? Egy?


Szerintem ez az egész videojáték ipar "rétegjáték" nem kell ezt azon belül is cifrázni.Egyébként szerintem rengetegen vették meg az rdr2-őt olyanok is akik le nem ülnének egyik western film elé sem.Ha puskát tartanának a fejemhez akkor sem olvasnék fantasy-t és filmekben sem a kedvenc műfajom,de a witcher játékokat szeretem,sőt.A játék teljesen más mint a film.
45.
45.
kamgecam
Olyan vicces hogy szinte minden játékos fórumon a rd2rõl beszélnek, itt a gk-n is a legtöbb kommenteket generálja és arról megy a vita hogy réteg játék-e...Fuck logic right?
44.
44.
madSci
#41: A GTA-hoz képest rétegjáték. A GTA egy életpótlék érzést ad, sokan itt élték ki a vágyaikat, a western pedig minden piacon, lásd mozi és egyéb médiumok is nagyon megszórja a célközönséget, mert kevesebbeket érdekel ez a fajta eszképizmus. Nem fog valószínűleg a Rockstar sem 100 milliót eladni belőle, de tény, hogy a várakozásokon felül szerepel eddig.
43.
43.
Batman
#40: Bár én inkább egy kommunista GTA-t néznék fasza trabantokkal kkvsokkal.
42.
42.
Batman
#40: Van 1-2 jó kalózos cucc is a RD2-ben és amúgy valóban jó ötlet!
41.
41.
Stranger
#39: Elképesztő, hogy valakinek az RDR már rétegjátéknak tűnik... Sohasem játszottatok még olyan játékkal ami baromi jó, de tényleg azért veszik kevesen, mert rétegjáték... Ennek köze nincs hozzá...
40.
40.
Hunszi
Remélem egy nap a Rockstar belekóstól a kalózos témába is...ilyen részletesség mellett a Black Flag vizet se vihetne neki.
39.
39.
Fata Morgana
#12: Pedig igaza van minden játék "rétegjáték",nem a korcsoportok szabják meg azt hogy mi az, hanem az emberek "ízlésvilága" vannak akiknek bejön és olyanok is akiknek nem.
Pl. számomra egy forintot nem ér, az RDR2 még ingyen sem érdekelne.
Majd akkor nem lesz egy játék "réteg" ha olyat alkotnak ami minden platformra megjelenik, kortól és ízléstől függetlenül minden gamer megveszi.
38.
38.
frankdelgado
#37: RDR2 : escort örömlàny
COD: útszéli cigànyqrwa
35.
35.
Beniciodeltoro
Nézzük az ár érték arányt a két játék között.
RDR2 - Call of Duty
CoD minden évben kijön, minimális melóval gyártják, minden évben annyit tarhál mint Zukkemberg a fészbukkal.
RDR2 (GTA) mögött van néhány év meló, minimum 80 óra hosszú játékidő, szinte tökéletes .
Ez olyan mint ha Michelangelo Dávid szobra kb annyit érne mint Pistike zsírkrétás rajzocskája a szüleiről .
Nem kicsit igazságtalan.
33.
33.
Buggy
32.
32.
Buggy
Szerintem maga shooting rész is megosztó, mert dead eye nélkül azért kihívás főleg az elején, ami nekem mondjuk kimondottan tetszett, hogy mindig fel kellett hozni a ravaszt lövés után, de gondolom aki jobban szereti a golyó szórást annak eléggé bosszantotta.
29.
29.
ollie92
Szerintem a western nagyon is réteg műfaj. Ha volt is felkapott, még a Clint Eastwoodos 80" filmek korában volt a csúcson. Most a Rockstarnak sikerült úgy tálalni, hogy mindenkinek jó legyen. Igen, sokaknak nem gyere be a lovaglás, meg a komolyabb hangulat és realisztikusabb gameplay. A nyílt világú játékokhoz sok idő és türelem kell, ha egy 8 órás csőjátékra vágysz, akkor ez nem neked való, bármennyire is élvezetes. Ami a legjobb szerintem, hogy állandóan lehet valami kis szarságot felfedezni, a csomó random interakciók az idegenekkel. Na de az a GORE baszod, ahh már rohadtul hiányzott !
28.
28.
Batman
Most amúgy ti a rétegjátékot azzal azonosítjátok, hogy rossz? Az összes videojáték rétegjáték. A scifis, szuperhősös, nintendos, multiplayeres játék egy bizonyos rétegnek szól, nincs olyan játék amit mindenki egyöntetűen kedvel.
26.
26.
#16: Szerintem valamilyen szinten reteg, en pl mindazt kedvelem amit irtal, kiveve western kornyezetben :-) amugy sokak szerint hamar megunhato a jatek, ezert lehet 10-bol 7.
25.
25.
Batman
Az elet is fos neha, megse leszunk ongyilkosok. Az Arthur Morgan eletet szimulalja, ami izgalmas volt. Ebben pedig elfernek nem olyan porgos kuldetesek is. Ez nem Mario akinek csak azert van uj kalandja, hogy legyen mivel jatszani.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...