Brit toplista: verhetetlen a Red Dead Redemption 2

 • Írta: sirdani
 • 2018. november 5.
 • Toplista
Nyilván nem fog senkit sem meglepni, hogy a Red Dead Redemption 2 még mindig magabiztosan vezeti a toplistát, az viszont már talán érdekesebb, hogy ezzel együtt 2018 legjobb második hetes eredményeit érte el.

A múlt heti eredményekhez képest a lista első négy pozícióján nem történt komolyabb változás, bár ez nem is igazán meglepő. A Red Dead Redemption 2 eladásai 51 százalékkal estek vissza, ami a látszat ellenére egy rendkívüli eredmény, így magáénak tudhatja minden idők legjobb második heti eladási eredményeit is.

A héten a legsikeresebb új szereplőként a LEGO Harry Potter Collection és a Football Manager 2019 lépett be, előbbi a nyolcadik, utóbbi a kilencedik helyet tudta megszerezni, így a Red Dead Redemption 2-nek nem is igazán akadt potenciális kihívója. Ennek ellenére a Football Manager 2019 eredményeit érdemes kiemelni, hiszen a játék kizárólag PC-n érhető el, ráadásul elsősorban Steamen értékesítik, ám ennek ellenére is képes volt felküzdeni magát a fizikai eladásokkal a top 10-es listába.

A Call of Duty: Black Ops 4 még mindig tartja a második helyet, utána következik a FIFA 19, majd a Forza Horizon 4 - akárcsak múlt héten. Érdekesség - és a Ubisoft számára kevésbé kedvező fejlemény -, hogy helyet cserélt a Marvel’s Spider-Man és az Assassin’s Creed: Odyssey, illetve a Forza sikere ellenére nagyot ment a Project CARS 2 is, ami a múlt heti 32. helyről egészen a 17. pozícióba küzdte fel magát.

Ami pedig a jövőt illeti; ugyan ez a hét viszonylag csendes lesz, ám a jövő hét rendkívül izgalmasnak ígérkezik, ugyanis olyan új belépőkre számíthatunk majd, mint a Fallout 76, a Spyro Re-ignited Trilogy és a Hitman 2.

 1. Red Dead Redemption 2              
 2. Call of Duty: Black Ops 4
 3. FIFA 19
 4. Forza Horizon 4
 5. Marvel’s Spider-Man
 6. Assassin’s Creed: Odyssey
 7. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
 8. LEGO Harry Potter Collection
 9. Football Manager 2019
 10. Mario Kart 8 Deluxe
 11. Super Mario Party
 12. LEGO DC Super-Villains
 13. Shadow of the Tomb Raider
 14. Forza Motorsport 7
 15. Diablo III: Eternal Collection
 16. Tekken 7
 17. Project CARS 2
 18. Grand Theft Auto V
 19. WWE 2K19
 20. PlayStation VR Worlds
73.
Oldman
Videoteszt, friss!
Youtube
Fix tv red dead redemption teszt, kb a 12-ik perctől 13 percen keresztül.
Akit èrdekel...
72.
Hunszi
#71: Főleg, hogy free aimmel játszok, nem asszisztáltal .
70.
Oldman
Haslerfan! 68#
A dead eye kicsit csalàs ez tèny, èn sem terveztem hasznàlni, de mivel mèg bènàzom a jàtèkban, emiatt elengedhetetlen. Lovon farkasoknàl szàmomra kihagyhatatlan, mert egybű gyün' a kaszàs. :)
69.
Oldman
Hunszi!
Èrtem, köszönöm!
Egy tipp nektek, hàtha mèg hasznàt vehetitek, tegnap este trükköztem kicsit. :)
Mivel a lovamra tùl sok àllat/bőr emberi test stb nem fèr rà, ìgy a tàboromat meglàtogatva nem sok a cucc amit odaadhatok nekik. Viszont: a közelben megszelidìtettem lovakat, melyeket a hìvó füttyentèsemmel magam mellè tereltem, vagyis követtek engem meg a lovamat. Levadàsztam àllatokat, majd ezeket a vadlovakra helyeztem. Az ùjabb füttyentèsemmel egy valòsàgos lovas karavàn jött utànam, majd a hàtukon lèvő nem kevès èlelmet/szőrt odaadtam/eladtam. Szòval nem kell egyenkènt odacipelni a cuccokat, segèdkeznek ehhez a vadlovak! :) Sok időt, illetve energiàt lehet ezzel megspòrolni. Egyre kell vigyàzni, a farkasok ùt közben ne kergessèk el a pacòkat.
67.
Hunszi
#66: Személy szerint a Chapter 3 elején vagyok s eddig még egy árva revolvert vettem a fegyver üzletben, azért, hogy legyen dual wield, a többi fegyveremet lootokból szedegettem össze, ijjat, tomahawkot, kést, 2 puskát és 1 shotgunt. Dead Eyet annyira felfejlesztettem, hogy ha jönnek a fejvadászok egy Dead Eye felhasználásával simán leszedek 4 embert.
66.
Hunszi
#55: Figyelj a health core-ra is, az ha levan esve akkor tényleg egy-két lövésből meghalsz. Ami a sebzést illeti, használj dead eyet-t, plusz célozz kritikus helyekre, ha valakit 5x lábon lősz nem fog meghalni. Nem kell sok story küldetés, hogy kézhez kapj shotgunt és mesterlövés puskát teljesen ingyen, de másképp megvehetsz blueprinteket mérgezett nyilakhoz stb, másképp rengeteget lehet farmolni az üzletek kifosztásával és az emberek kilootolásával, story misszió során is lootolj, ha lelősz valakit. Egy ideig úgy tűnik, hogy a játék nagyon nagyon vékonyan bánik a pénzzel...aztán a Chapter 2 végére már 1000-1500 dollárokkal mászkálsz. Abból a szempontból igaz, hogy kell haladni kicsit a sztori szállal, hogy a Chapter 2, miután lejösztök a hegyekből szinte teljes egészében tutorial, a Story missziók oldják fel a pénzszerzési lehetőségeket, a fejvadászatot, a szörme eladást és kocsi eladást, a betöréseket stb, a chapter 3-tól szinte teljesen megállhatsz a storyval, akkor is már lesz pénzed mindenre.
65.
Oldman
Haslerfan!
Àtsiklottam a linken, làtom megelőztèl, bocsesz!
64.
Oldman
Köszi a tippeket az alattam szòlòknak!
Ùjabb rèszletes teszt a jàtèkròl:
https://hu.ign.com/red-dead-redemption-2/43770/review/teszt-red-dead-redemption-2
63.
Darksiders84
#60: Na igen jó játék de az apróbb nem tetszős nyűgei miatt én már így 20% - nál járva nem igazán mélyűlök el annyira a részletekben csak inkább a főküldetések mert nincs kedvem benne kínlódni az egyes dolgok kialakítása megvalósítása miatt.
62.
br1Koo
#60: A városokban járkálva hallhatsz dolgokat amik tippeket adnak egy-egy helyhez amit érdemes megnézni, ékszereket, értékeket pedig lootolhatsz emberektől akiket elvertél/eltettél láb alól. Ezeket aztán eladhatod és a pénzből vehetsz fegyvereket amik még nincsenek lezárva. Őszintén szólva ez nem tetszett, hogy nem lehet kezdettől akármit megvenni, de ez van.
60.
Oldman
Yanez!
Igen, 100 % hogy a fegyvereimmel van gond, a jobbakat valòszínű a storyszàl teljesìtèseivel lehet megkaparintani, ez logikusnak tűnik termèszetesen. Viszont: ha ez igaz, akkor a csak cèltalan felfedezgetès/vàndorlàs a vadonban a jàtèk elejèn felejtős, mert nagyon sebezhető vagyok. Lényegèben a jàtèk indirekt ràkènyszerìt, hogy csinàljam a story küldetèseket. A jàtèk első kb 30-40%-ban mindenkèppen. A grafika valòban egyre tetszetősebb, mostanra elhagyva a havasokat szinte kifogàstalan! Igaz, kicsit àllìtgattam a tv-m kèpi beàllìtàsait. Kontrasztr fel, fènyerő picit le, szìn max, èlessèg eggyel le stb..
Az irànyìtàs viszont kènyelmetlen, mert a karral csupàn lassan sètàlni lehet, az x-et lenyomja vagy èppen nyomogatva meg gyorsabban haladni. Ez szerintem macera hosszabb tàvon, ràadàsul kontroller nyűvő megoldàs. Ezt nem is èrtem mièrt kellett! Ismètlem a jàtèk maga szupernek tűnik, de vannak olyan momentumok, amik nèha ezt megkèrdőjelezik a szàmomra.
57.
Max3000
#53: Persze,hogy nem mindenkire értettem.De nézd meg a híreket,viszik az rdr2-őt mint a cukrot.Moziba ki menne el egy western filmre?Gyorsan bukó lenne.Egyedül Tarantino a sajátos módján tudta életre kelteni a western-t,de a nézők nem is a western miatt ültek be rá.

Nekem sincs konkrét stílusom/műfajom játékok/zene téren és ok embernek nincs.
56.
Yanez
#55: Ez kiábrándítóan hangzik. Amit gameplay videókat láttam, ott egyszer sem volt olyasmi, hogy ennyit lőttek az ellenfélbe. Lehet, hogy sokat számít milyen fegyverrel tüzelsz és milyen állapotban van a stukker.
55.
Oldman
Rdr 2
A semmiből egy szarvas öklel fel, kimùlok! Minden megszerzett tàrgy elvèsz..
Az elsődlegesen beàllìtott fegyver semmissè vàlik, pl egy hìrtelen előbukkanò farkast nem tudok egyből lelőni, mert nem veszi elő a fegyvert, azt a kis menüben ùjbòl aktivàlni kell. Màs is jàr ìgy?
Az jàtèk elejèn jàrok mèg... szinte szitàvà lövöm a tàmadòt, semmi baja, ő egy lövèsből kicsinàl. Gondolom fejleszteni kell magam, mert egyelőre majdhogynem az ellenfèl sebezhetetlen.
Az ellensèget rohadt nehèz èszrevenni főleg ha riadòztatjàk egymàst. Nagyon hamar èszrevesznek, messziről kiszùrnak, irreàlisan messziről! A jàtèk maga rendben van, de szàmomra egyelőre rohadt nehèznek tűnik. Ja, tudtàtok, hogy a lovon ülve rugdosni is lehet pl a farkasokat, ha közel jönnek a lovamhoz!?
54.
Yanez
#51: Nem jöhet be mindenkinek minden, ez a normális. Emberek vagyunk és nagyon különbözünk, de pont ennek köszönhetjük a rengeteg választékot! :)
53.
Yanez
#50: NEM. Nekem és sok más játékosnak is számít a műfaj. Pl egy Witcher világú játékkal akkor sem játszanék többé, ha a kedvenc műfajomat képviselné. Viszont ezt te sem mindenkire értetted.
52.
Yanez
#49: Neken tökmindegy, hogy hypeolt, exclusive vagy multiplatform. Nekem nem az számít min játszok, hanem hogy mivel. Pont ezért van PS-em, mert a multiplatformok mellett a sony exclusive kínálatának is bejön az 50%-a.

A TR-e én is kivi vagyok, de még jobban a Spiderman az ami kell a jelenlegi játékokból. RDR2-t egyszer talán majd kipróbálom.
51.
NemecsekErno
#48: Én a GoW-al voltam igy. Felültem a vonatra én is, csináltam-csináltam, de igazából csak szenvedtem vele, eljutottam addig, hogy elmentek a hegyre, amiről kiderűlt, hogy nem is az a hegy, de utána túladtam rajta.
Nekem nem jött be a dolog, ezért is olvasom az RDR2 rajongói hozzászólásokat meg anyázásokat érdeklődve, de majd csak egyszer, ha már végigcsináltam amivel most játszok nézek rá talán erre.

A western amúgy nekem is kb. 5 éve, amikor még kisbetűs nemecsekernő voltam jött be utoljára, mint stilus.
50.
Max3000
#48: Sokan nem ezt nézik szerintem,hanem hogy nyitott világú és azt csinálhatnak amit akarnak.Innentől kezdve már mindegy nekik a műfaj.
49.
Neotechtr
#48: Te nem szeretted a RDR első részét? Ezen most meglepődtem. Azt saccoltam, hogy neked minden ilyen "exkluzív féle" meg hasonló kategóriás hypeolt konzol játék bejön.

Mindegy: én sem szerettem már az elsőt sem. A 2-vel még nem játszottam, de amúgy nincs is olyanom, hogy szeretnék. Én inkább az új Tomb Raiderre vagyok ráizgulva, de még várom, hogy lejjebb menjen az ára. Meg ilyeneket várok, mint a Resident Evil 2 januárban, meg Devil May Cry 5. Ez az RDR2 tök nem érdekes számomra.
48.
Yanez
#47: Én is utálom a western műfajt, de az első rész körül is akkora volt a hype, hogy én is megvettem. Másnap már vittem is vissza az üzletbe. Ennyit erről.
47.
Max3000
#44: Tehát az a játék nem rétegjáték,amiből 100 milliót adnak el?Hány ilyen játék van? Egy?


Szerintem ez az egész videojáték ipar "rétegjáték" nem kell ezt azon belül is cifrázni.Egyébként szerintem rengetegen vették meg az rdr2-őt olyanok is akik le nem ülnének egyik western film elé sem.Ha puskát tartanának a fejemhez akkor sem olvasnék fantasy-t és filmekben sem a kedvenc műfajom,de a witcher játékokat szeretem,sőt.A játék teljesen más mint a film.
46.
Oldman
Mèg egy teszt magyarul.
https://www.playdome.hu/cikk/51233/red-dead-redemption-2
45.
kamgecam
Olyan vicces hogy szinte minden játékos fórumon a rd2rõl beszélnek, itt a gk-n is a legtöbb kommenteket generálja és arról megy a vita hogy réteg játék-e...Fuck logic right?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...