DirectX 12-támogatással bővül a Fortnite

  • Írta: sirdani
  • 2019. november 21.
  • Letöltés
Link másolása
A Fortnite új PC-s frissítése a szokásos hibajavítások és apróbb változtatások mellett ezúttal bekapcsolhatóvá teszi a DirectX 12-t a játékosok számára. A némiképp javuló teljesítmény mellé grafikai tuning is érkezhet hamarosan?

A 11.20-as verziószámot viselő frissítés elhozza a Fortnite világába is a Microsoft legfrissebb 3D-s grafikus API-ját, vagyis a DirectX 12-t. A frissítésnek köszönhetően a grafika egyelőre nem változik észrevehető mértékben, ám a frissebb technológiára való átállás során a játékosok magasabb és stabilabb másodpercenkénti képkockafrissítést tapasztalhatnak. Ennek oka, hogy a DirectX 12 képes jobb teljesítményt kipréselni a CPU-ból, mivel a renderelési munkálatokat jobban szétosztja a processzor magjai között.

A játék indításához természetesen a jövőben is elegendőek lesznek a DirectX 11-támogatással felszerelt videokártyák, a DirectX 12 jelenléte nem több, mint egyfajta technológiai teszt. Azt mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy az új API remek alapot nyújthat majd a jövőben a némiképp korosodó látvány felújításához is. Ki tudja, egyszer talán majd a Minecrafthoz hasonlóan kapunk egy RTX-es Fortnite-ot?

Időközben pedig befutott a hír, miszerint a Fortnite: Chapter 2 - Season 1 tovább lesz elérhető a tervezettnél, egészen pontosan jövő februárig, hogy a fejlesztők teljes erőbedobással koncentrálhassanak egy olyan téli „élő eseményre, melyet egészen biztosan nem akarsz kihagyni”.

1.
1.
hedzsooo
Gondolom a téli esemény valami durva Star Wars-láz lesz, várós! Unokaöcsivel majd tolom néha a téli szünetjük alatt! :-)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...