Rengeteg megkésett port érkezik idén Switchre

  • Írta: szlav
  • 2021. február 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Óriásira duzzadt a Nintendo Switch játékkönyvtára a közelmúltban, ez a trend pedig idén sem változik majd. Számos régebbi klasszikust és újabb átiratot villantott a Nintendo az adásán, mi pedig csokorba szedtük őket.

Nem a Legend of Zelda: Skyward Sword HD lesz az egyetlen remaster idén, amire érdemes lesz odafigyelnünk - rengeteg korábbi cím kap a Switchen felújított változatot vagy csupán kései portot. 

Switchre tart a Miitopia

A 3DS szerepjátéka felújított formában költözik át Nintendo Switchre. A kipolírozott látvány mellett kapunk néhány új fícsört is: részletesebben személyre szabhatjuk a Mii-karaktereinket, és igazi lovag módjára még egy pacit is kapunk útitársként. Premier május 21-én.

Felújított változatot kap a Legend of Mana

Felturbózott látványvilággal érkezik modern platformokra a Mana-sorozat nagyszerű spin-offja, a Legend of Mana. A PC-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre érkező remaster június 24-én fut be.

Bemutatkozott a Ninja Gaiden: Master Collection

Minden nagyobb platformon átélhetjük újra Ryu Hayabusa kalandjait. A teljes trilógiát tartalmazó Ninja Gaiden: Master Collection június 10-én érkezik PC-re, Xbox One-ra, PlayStation 4-re és Nintendo Switchre.

Nyugaton is megjelenik a Famicom Detective Club

Idén két klasszikus nyomozósztori éled újra a Nintendo Switchen. A Famicom Detective Club: The Missing Heir és a The Girld Who Stands Behind alapos ráncfelvarrás és teljes angol lokalizáció kíséretében érkezik meg május 14-én.

Nyáron beesnek a Fall Guys babfigurái is

Jobb későn, mint soha alapon idén nyáron a Fall Guys: Ultimate Knockout is tiszteletét teszi a Nintendo hibridkonzolján. Reméljük, hogy nem maradnak el a tematikus kozmetikai cuccok sem!

Switchen is felfedezhetjük az Outer Wilds univerzumát

A 22 perces időhurokban rekedt univerzum titkait hamarosan feltárhatjuk Joy Connal a kézben is. Idén nyáron a Nintendo-fanokhoz is megérkezik az Outer Wilds.

Támadnak a zombik és a növények!

Komplett kiadásban érkezik Nintendo Switchre a Plants vs. Zombiers: Battle for Neighborville. Március 19-én kezdődik az összecsapás.

Switchen is megjelenik a Tales from the Borderlands

Miután ismét elérhetővé vált a konkurens platformokon a Tales from the Borderlands, ideje volt, hogy a Nintendo platformjára is megérkezzen a Telltale Games egyik legnagyszerűbb kalandja. Március 23-án indulunk Pandorára.

Extrákkal érkezik az Apex Legends

Eddig is tudtuk, hogy március 9-én Nintendo Switchre is megérkezik az Apex Legends, az viszont újdonság, hogy a hibridkonzol játékosait egy új kosztümmel, kéthetes dupla XP-vel és a szezonbérlet első harminc szintjével köszönti a Respawn csapata.

Áprilisban érkezik a SaGa Frontier Remastered

Némi vizuális ráncfelvarrással, kibővített történettel és egy új játszható hőssel érkezik Nintendo Switchre a SaGa Frontier Remastered. A premier április 15-én esedékes.

Felkel a sírból a Stubbs the Zombie

Idén tavasszal minden releváns platformon játszható lesz a Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse. Az eredeti Xbox kultklasszikusa március 16-án csoszog be PC-re, Xbox One-ra, Series X/S-re, PlayStation 4-re, PS5-re és Nintendo Switchre.

6.
6.
#5: Mert azért ugye a DS is nagyot tarolt előtte eladásokban meg az Wii is és nagyjából egyszerre. Aztán jött a 3DS és röviddel utána a Wii U, de a handheld-ből vagy hatszor annyi darab elment, mint a hibridből - az óta pedig a Switch van. Ebben a helyzetben tényleg ronthattak volna még kettőt, főként, hogy pénzben nem mínuszos a Wii U sem, csak nem vették az emberek. Ez a Joycon biznisz is különben jópofa, de egy ilyen spéci kiadást meg pláne sajnálná az ember, ha tönkre menne. Mindegy, joy-t én is vettem, egy Wii U pro kontrollert. Mielőtt kitettem a pontot az előző mondat végére csengettek vele, úgyhogy most megszakad ez a komment.
5.
5.
Ooorky
#3: Idén Zelda és Pokémon évforduló, hülyére keresik magukat velük, Metroid ráér jövőre.

#2: mikor kezdett sikeres lenni a Switch akkor azt olvastam akkora pénzen ülnek az N-nél, hogy még 2 WiiU szintű bukást kibírtak volna.

#4: New 3DS/2DS szerűség várható, jobb kijelző, erősebb hardver, de akinek a régi van semmiből sem marad ki.
4.
4.
zsocc-nrg
#2: A Switch Pro (ha tényleg lesz) szvsz nem egy új konzol lesz hanem csak egy Switch továbbfejlesztés mint a Series S-X, PS4-PS4 Pro esetek így szerintem evidens hogy a Switch-es játékok futna fognak rajta némi felturbózással. A Wii és a Wii U már teljesen más tészta mert két elvileg teljesen eltérő képességű konzol úgy mint a PS3-PS4, magyarán generációs ugrás. A Wii U-s játékok átportolásait egyébként azért is látom mindig örömmel mert akármennyire is "csak" portok meg remasterek, azért olyan gyöngyszemek jelentek meg a gépre amiket méltatlanul felejtenének el a konzol viszonylag rövid élete és bukása miatt.
3.
3.
DarkCrash
Azért egy Metroid HD collectiont dobhatának Switchre.
2.
2.
#1: Egyelőre nem rettegek attól a végkifejlettől, hogy abbahagyják a Wii U (+ egyéb) remaster műsort. Érdekes téma egyébként, több szempontból is és ebből rögtön kettő az alábbi:

Az oké, hogy a Switch a N legsikeresebb gépe (vagy év végéig az lesz), de hogy a Wii U milyet bukott, az bizonyos szinten elképesztő. Persze nem anyagi bukás a N-nak a Wii U magában sem, mert így is plusz az egyenleg, de jelenleg a Switch-ből ahhoz képest már kb 4-szer annyit eladtak. Ebből a Wii U játék eladás szemszögből valahol megértem őket, ahogy bizonyságot nyert, hogy a játékok nagyon rendben voltak rajta és még ma is ugyan olyan jók. Lehetnének az új gépre is, én biztos nem sajnálom. Meg valahol biztos többek is megértik őket, hiszen más remastereknél és újrakiadásoknál előbb morog a nép, mint a N-nál. Viszont az egész "Wii U bukás" teljesen átértékelődik így.

Vegyük úgy, hogy elfogadtuk ezt a narratívát és vegyük azt, hogy van egy Switch-ünk. Ugye várjuk a Switch Pro néven emlegetett nvidia DLSS 2.0-t támogató, 4K-t varázsoló, OLED kijelzős (vagy az újabb szivárgások szerint olcsóbb, Mini-LED) satöbbi-satöbbi konzolt, persze totál perfekt és elit minőségben, meg azt is, hogy minden Switch játék pöccre induljon rajta.

De bennem azért felmerült a kérdőjel, hogy ha a N most ennyire szénné keresi magát bóvli hardverrel + Wii cucc HD-vel és olykor elég minimalista, vagy lackluster megoldásokkal, mint a Twilight Princess HD (GameCube-ról Wii U-ra), akkor mit várjak a jövőben? Biztos, hogy nem kell majd mindent újra megvenni, mert a N behúzza a kéziféket, megutálja a pénzt és ez az egyedi eset, csak a Wii U -ezek szerint összetettben *legendásan* gyenge szereplése miatt volt?

Szerinted fogja ezek után azt mondani a N, hogy okés, ez a te Nintendo Account-od és ezen megvan egy játék, akkor ne vedd meg újra egy újabb gépre? Hardveresen van benne a Wii U-ban a Wii, ami helyből GC kompatibilis, de az utolsó percben a N letiltotta Wii U-n a GC kompatibilitást. Eredmény= Wind Waker HD, Twilight Princess HD, ja meg kellett venni, hiába GC játék. A mostani időszak anyagi sikeressége (megszorozva a bóvli hardver szándékos, tömeges, nagy haszonnal való eladásával), az vajon hoz-e még a jövőben bármiféle igazságot arra a platformra?

Egyszer már nagyot buktak egy olyan megoldással, hogy A Wii után kijöttek egy Wii U nevű konzollal, ami visszkomp volt teljesen a Wii-vel, most vajon azt fogják-e csinálni, hogy a Switch után kijönnek egy Switch Pro nevű géppel, ami visszkomp a Switch-el? Lehet, hogy valaki rájön náluk, hogy ez egyszer már rossz pattern volt és amúgy is hülyére lehet magukat keresni az újraeladásokkal.
1.
1.
zsocc-nrg
Skyward Sword HD-nak örülök, Wii-n kimaradt! Remélem nem hagyják abba a Wii U-ról portolást sem mert még lenne mit.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...