Ezek mentek a tavaszi Future Games Show-n

  • Írta: gorien
  • 2021. március 26.
  • Bejelentés
Link másolása
Az eredetileg az E3 pótlására létrehozott Future Games Show-t ismét elhozta nekünk a GamesRadar, amelyen közel negyven játék vett részt tegnap. Néhánnyal már foglalkoztunk külön, most jöjjön a többi delikvens!

Ha szeretnétek visszanézni a teljes, közel kétórás műsort, azt az alábbi videón megtehetitek, ha azonban csak maguk a játékok érdekelnek, tekerjetek tovább!

Arctic Awakening (PC, konzolok)

Az Arctic Awakening egy epizodikus, történetközpontú túlélőkaland lesz, amiben Kait és robot segítőjét, Alfie-t a fagyos tundrára veti a balsors, ahol a pilóta eltűnt barátját keresi. A megjelenése 2022-ben várható PC-re és konzolokra.

Axiom Verge 2 (PC, Switch)

Az Axiom Verge folytatásában új kalandok, új szereplők és új ellenségek is várnak – a története mégis részben ugyanaz, mint az elődjéé. A Thomas Happ Games játékára még idén számíthatunk PC-n és Nintendo Switchen.

 

Back 4 Blood (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Épp tegnap tudtuk meg, hogy a Turtle Rock Games Left 4 Dead-játékokra hajazó zombiirtós alkotása csúszni fog, cserébe azonban kaptunk egy új gameplayt a fejlesztők kommentárjával kiegészítve. A megjelenés október 12-én várható, és hamarosan a közelgő nyílt bétáról is hallunk.

Cris Tales (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Dreams Uncorporated és a SYCK szerepjátéka főhajtás lesz a klasszikus JRPG-k előtt, amelyben kis hőscsapatunkkal három különböző idősíkon kell felvennünk a harcot a rosszakkal. Ezúttal a szereplők mutatkoznak be. A játék júliusban fog megjelenni, a demója már egy ideje játszható PC-n és konzolokon is.

Don't Forget Me (PC)

A Don't Forget Me-ben emlékezetkieséssel küzdünk, ez azonban nem akadályoz meg abban minket, hogy mások emlékeiben is kutakodjunk – felfedezve ezzel egy, az emberiség végét ígérő összeesküvést. Április 21-én jelenik meg.

Elite Dangerous: Odyssey (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Az Elite: Dangerous következő kiegészítője, az Odyssey nagy lépés lesz az emberiségnek: végre gyalog is felfedezhetjük a játék világát. A legújabb gameplay videón egy űrállomás belsejét járjuk be. A kiegészítő PC-s megjelenése tavasszal várható, a konzolos később.

Embr (PC, PlayStation 4, Stadia, Switch, Xbox One)

Az eddig csak Stadián elérhető Embr olyan, mint az Overcooked, csak tűzoltókkal a főszerepben. Nyáron azonban új platformokra is ellátogat, ráadásul teljes keresztplatformos támogatással.

Fire Commander (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One)

Ha a tűzoltók életének kicsit komolyabb reprezentációját keressük, akkor arra ott lesz a MovieGames taktikai játéka, amelyben a csapattól elvárható realizmussal ábrázolják majd a lánglovagok kihívásokkal teli munkáját.

Fling to the Finish (PC)

Ebben az érdekes partijátékban két játékos két, egymással egy zsinórral összekötött lényt irányít, így kell megoldaniuk a legkülönfélébb akadálypályákat, megelőzve a többi versenyzőt. A Fling to the Finish előbb korai hozzáférésű lesz, de 2021 végén teljes pompájában is megjelenik.

GameDec (PC)

A GameDecben olyan detektívet alakítunk, aki egy virtuális világban nyomoz – minden ravaszságunkra szükség lesz, hogy megoldjuk a változatos bűnügyeket ebben a cyberpunk szerepjátékban. A megjelenést szeptember 16-ra várhatjuk, de mától már elérhető a demója.

Glitchpunk (PC)

Fejvadász androidként kell boldogulnunk a Glitchpunkban, amelyben a cyberpunk stílus a klasszikus, felülnézetes GTA játékmenetével keveredik. A Future Games Show-n bemutatott videó egy küldetésen kalauzol minket végig. A megjelenést még 2021-re ígérik a fejlesztők.

Green Hell (PC, PlayStation 4, Xbox One)

Az Amazonas dzsungelében már másfél éve próbára tehetjük túlélőképességeinket PC-n, a konzolos megjelenésre azonban eddig még várhattunk. Napra pontos dátumot ugyan nem kaptunk, de már csak idén júniusig kell kibírnunk, hogy PlayStationön és Xboxon is játszhassunk vele.

Haunted Space (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

A Merge Games legújabb játékában egy fejleszthető és átalakítható űrhajó pilótafülkéjébe pattanunk, hogy izgalmas űrcsatákba keveredjünk, és a kozmosz sosem látott szörnyűségeit fedezzük fel.

Hidden Deep (PC)

A Cogwheel Software kooperatív játékában az óceán mélyén keressük eltűnt bajtársainkat, helyettük azonban mindenféle rémségeket találunk, úgyhogy mások helyett hamarosan a saját bőrünket kell megmentenünk. Májusban indul a Hidden Deep korai hozzáférése.

Humankind (PC)

Az Amplitude Studios kezünkbe adja az emberi történelem kulcsát a Humankindban, hogy a kedvünk szerint írhassuk újra. Az áprilisi megjelenést végül augusztus 17-re cserélték, de kaptunk egy új videót, amiben a fejlesztők a diplomácia erejét mutatják be.

Inkulinati (PC)

Az Inkulinati játékmenete egyáltalán nem újszerű, a körökre osztott stratégiák eszköztárából merít, a megvalósítása azonban annál inkább szokatlan: a középkori kéziratok illusztrációi (különösképp az állatok) kelnek életre, hogy bajt vívjanak egymással. A megjelenés 2021-ben várható.

It Takes Two (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Ma jelenik meg a Hazelight legújabb kooperatív játéka, amelyben egy válófélben lévő házaspár gondjait kell megoldanunk egy játékvilágban – ezt mutatta be most nekünk bővebben Josef Fares.

Kathy Rain: The Director's Cut (PC)

Arielle Siegel szinkronszínész leplezte le a 2016-os point & click kalandjáték, a Kathy Rain újrakiadását, amit a Director's Cut alcím különböztet meg az eredetitől. A rendezői változat kibővíti a nagyapja halála után nyomozó újságírótanonc történetét, de vizuálisan is javít a játékon. 2021 folyamán jelenik meg.

Life is Strange: True Colors (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Stadia, Xbox One, Xbox Series X/S)

Egy hete leplezte le a Square Enix a Life is Strange-sorozat legújabb részét, ami a Future Games Show-ra is beköszönt. A Deck Nine kicsit részletesebben is bemutatja alkotását, amely szeptember 10-én jelenik meg, szakítva az epizódokra bontott kiadás hagyományával.

Life of Delta (PC)

Ez a point & click kalandjáték egy Wall-E-szerű jövőbe kalauzol minket: a Nagy Háborút nem élték túl mások, csak a robotok, és rájuk sem egy különösebben szép világ marad. Ebben a közegben kel útra Delta, a kis robot, hogy megtalálja elveszett barátját.

Lost Words: Beyond the Page (PC, PlayStation 4, Xbox One)

A Lost Words oldalnézetes világában a szavak a legjobb barátaink: a különböző kifejezések segítségével hozhatunk változást az előttünk álló, akadályokkal teli pályákra. Április 6-án jelenik meg.

Martha is Dead (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

Az LKA pszichológiai horrorjátékában egy toszkán kisváros élete fordul fel, amikor Marthát a vízbe fojtva találják. Ikertestvére vállalja magára a feladatot, hogy kiderítse, mi történt. Az új előzetes is bizonyítja, hogy nem lesz egy kellemes kaland.

Naraka: Bladepoint (PC)

A Naraka: Bladepoint nindzsákkal csatlakozik be a battle royale-őrületbe. Hatvan harcos gyepálhatja majd egymást a meccseken, ahol változatos parkour-képességek nehezítik a célba találást. Április 23-tól bétázik.

Oddworld: Soulstorm (PC, PlayStation 4, PlayStation 5)

Abe kalandja a New 'n' Tasty után folytatódik az Abe's Exoddus jóval sötétebb újragondolásával, ebbe enged bepillantást a legújabb, fejlesztői kommentárral is kiegészített gameplay felvétel. Április 6-án jelenik meg, amikor a PS Plus kínálatába is bekerül a PS5-ös változat.

Of Bird and Cage (PC)

A tegnap esti műsor egyik legszokatlanabb játéka az Of Bird and Cage volt. A rövid történetközpontú játék voltaképp A szépség és a szörnyeteg újraértelmezése, miközben egy metálalbum-bemutató is, amelyen olyanok énekelnek, mint Ron "Bumblefoot" Thal, Rob van der Loo vagy Ruud Jolie. Május 20-án jelenik meg.

Operation: Tango (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Clever Plays kooperatív játékában két elit ügynökön múlik a világ sorsa: egy barátunkkal összefogva kell belopakodnunk szupertitkos helyekre, és mindenféle biztonsági rendszereket feltörnünk. További jó hír, hogy elég csak az egyik félnek megvennie a játékot, a barátot mindenféle extra költség nélkül hívhatjuk játszani. Június 1-jén jelenik meg.

Quantum Error (PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

A Teamkill Media a túlélőhorrorok új generációját akarja elhozni a Quantum Error című belsőnézetes lövöldével. Most egy négyperces gameplayben vehetjük szemügyre, hogyan is működik ez.

Returnal (PlayStation 5)

Az időközben aranylemezre került PlayStation 5-exkluzív Returnal kapcsán mostanság nem pihen a marketingrészleg, újabb és újabb anyagokkal hangolnak az április 30-i megjelenésre. Ezúttal fejlesztői kommentárral kukkanthatunk be a roguelike-lövölde különböző aspektusaiba.

Savior

A 2022 telére várható Savior egy tágas, nyílt világgal operáló akcióplatformer lesz, amiben parkour képességeink mellett a harcban használt taktikus gondolkodásunknak is nagy hasznát vesszük.

Serial Cleaners (PC, konzolok)

Ebben a lopakodós játék-akciójáték mixben az 1970-es években kell bizonyítanunk, hogy képesek vagyunk eltakarítani mások után. Ezek a mások gyilkosok, akiknek minden nyomát el kell tüntetnünk, mielőtt az illetékes szervek rájuk akadnának. A megjelenés idén várható PC-n és a még meg nem nevezett konzolokon.

Sifu (PC, PlayStation 4, PlayStation 5)

A Sifuban egy fiatal kungfuharcos szerepét öltjük magunkra, aki bosszút akar állni meggyilkolt családjáért. Pörgős bunyókból nem lesz hiány, és ahányszor meghalunk, mindig idősebben és idősebben térünk vissza, hogy újra nekiveselkedjünk küldetésünknek. Idén megjelenik.

Sub Rosa (PC)

Ezt a belsőnézetes, multiplayer lövöldét olyan alkotások ihlették, mint a Quentin Tarantino-féle Kutyaszorítóban. A bűnszervezetünk felépítéséhez máris hozzákezdhetünk a Steam Early Accessben.

The Longest Road on Earth (PC, mobil)

Ez az indie játék egy dalpremiert hozott magával a Future Games Show-ra, elvégre a zene áll majd a középpontjában. Beszélt vagy írott szavak nélkül meséli majd el négy ember történetét, amit hangulatos pixel art grafika egészít majd ki. Tavasszal jelenik meg.

The Lord of the Rings: Gollum (PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Switch, Xbox One, Xbox Series X/S)

A Daedalic Enterainment megígérte, hogy fogunk gameplayt látni a Gollumból tegnap, és a szavukat meg is tartották – igaz, túlzásba azért nem estek. Mindenesetre néhány villanásnyit így is láthatunk abból, mire számíthatunk ettől a lopakodós játéktól.

War Hospital (PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S)

A I. világháborút sokféleképp megjártuk már, de a MovieGames játékában, ami RPG-s és stratégiás elemeket is vegyít, az orvosoké lesz a főszerep, akik a fronton küzdenek a sérült katonák életéért. A megjelenés 2022-ben várható.


Team 17

Nemcsak egyéni játékbemutatókat kaptunk, hanem két válogatást is, melyek egyikét a Team 17 biztosította. A kiadó külön figyelmet szentelt a Honey, I Joined a Cultnak, de ezen kívül még szerepelt az Overcooked: All You Can Eat, a Narita Boy, a Worms Rumble, a King of the Sea, a Thymesia, az Epic Chef, a Hokko Life és a Ready or Not.

Future Hits Montage

A másik válogatás a Future Games Show sajátja volt, ami olyan ígéretes indie játékokat sorakoztatott fel, mint a Monster Harvest, a The Wandering Village, a Drive Buy, a Dordogne, a Fantasian, a Minute of Islands, a Zombieland: Headshot Fever, a Dorf Romantik, az Endling: Extinction is Forever, az Everybody Wham Wham és a Woodo.

9.
9.
Robilluma
Ez nem az E3 volt h mindenki odabaxxon a nagy címeikkel.
Igazán nagy, tripla A-s játékot nem véletlenül nem lepleztek le (Gollumból kb semmit se mutattak). Azokat a Ubi, Sony, Micro stb a saját eventjeikre tartogatja. Itt a konkrétan a közeljövőben megjelenő címeket fényezték, reklámozták és azért jócskán kaptunk új és ígéretes játékokat is mégha nem is 100+ órásakat.
Az Inkulinati, Serial Cleaner, Hidden Deep (coop) és a Gamedec sztem kjók lesznek. A Quantum Error is bíztató volt, bár szemöldökránc is befigyelt. Thymesia a soulsosoknak esetleg.
Az Oddworld: Soulstorm, Sifu, Kena trió is gyönyörű, stílusos és egyedi játékoknak festenek.

#2: Ha új IP címekkel akarod majd nyomatni amikbe el tudsz majd veszni: ott lesz a Biomutant (május 25.), Atomic Heart (nemsokára ehhez is lesz megjelenési dátum, full késznek tűnik), Returnal (április 30.) trió. Az első kettő komoly open world rpg lesz egyedi világgal. .
8.
8.
manderel
A Humankind nagyon ígéretes, és a Quantum Error is megérhet egy próbát.
7.
7.
Dízel
#6: Hat nem is a tavalyi evrol beszeltem. Hanem mondjuk ugy 10evvel ezelottrol. Akkor voltak uj ipk, minesegi folytatasok stb. Most meg kapjuk evrol evre az uj assassin creedeket amik mind ugyan azok csak mas korban jatszodnak. Witcher 3 ota nem jatszottam erekelheto jatekkal, nem hiaba jatszanak sokan csak a fifa ujabb reszeivel, meg fortniteotnak.
6.
6.
crytek
#2: Komplex?? Melyikek? Az évről évre ugyanolyan max átskinezet 78-része mindennek?
5.
5.
hedzsooo
Sifu, Serial Cleaners, Savior, Of bird & cage, stb.-tb. mind-mind nagyon igenyes kis tyutyerkak, megfelelo arazas mellett en mindre vevo leszek. :-)
4.
4.
hedzsooo
Reszemrol kb. minden 2. nagyon bejon, jopar igen otletes, + szepen kivitelezett van kozotte, johet mind! :D
3.
3.
Viktor_The_Best
Most a Covid miatt nagyon nehez a fejlesztok dolga mert otthonrol fejlesztenek, nincsnenek egyutt a studioban. Meg alapvetoen a jatekfejlesztes is nehez. Ezt sokan elfelejtik es csak kommentelnek az emberek. Oruljunk hogy vannak jatekok...
2.
2.
Dízel
lehet a covidra fogni, hogy nem tudnak ugy játékot fejleszteni mint azelött, de könyörgöm mik ezek a cimek? Ez a nextgen? rajzolt grafikás sétaszimulátorok? pixel art platformjatékok? hol vannak az AAA cimek? hol vannak az új nagyszabású ip-k, amikre kiadnék esetleg, mondom esetleg több 10000ftot? Azt érzem a játékipar nem hogy megrekedt, de kezd visszafejlődni. Tudom most már nagyobb falat leprogamozni a mai komplex jatékokat, de annak idején is nagy feladat volt abban az időben azzal a technologiaval. Szerencsére vannak még régi jó jatékok amiket mai napig előszedek inkább, minthogy ezekkel a szarkapucokkal játszak.
1.
1.
crytek
Ritka gyenge felhozatall. future helyett lehetett volna valami trash game show is a neve
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...