E3 2021: Befutott a S.T.A.L.K.E.R. 2 gépigénye

  • Írta: Baloo
  • 2021. június 15.
  • Gépigény
Link másolása
Miközben tátott szájjal néztük a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl első játékmenet-előzetesét, egyszerre izzadtunk is, hogy vajon milyen erős hardvert fog megkövetelni magának a játék - nemrég pedig erre is fény derült.

Roppant látványos gameplay videót villantott magáról a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl az Xbox Showcase alatt, aminek a nézése közben sok PC-s játékos fejében motoszkálhatott, hogy vajon milyen gépet kell majd pakolnia a GSC Game World új FPS-e alá. Nos, nemrég erről is lehullott a lepel, és szerencsére egyáltalán nem teljesíthetetlen a követelmény.

Minimum gépigény:

  • OS: Windows 10
  • Processzor: AMD Ryzen 5 1600X / Intel Core i5-7600K
  • Memória: 8 GB RAM
  • VGA: AMD Radeon RX 580 (8 GB) / NVIDIA GeForce GTX 1060 (6 GB)
  • Tárhely: 150 GB


Ajánlott gépigény:

  • OS: Windows 10
  • Processzor: AMD Ryzen 7 3700X / Intel Core i7-9700K
  • Memória: 16 GB RAM
  • VGA: AMD Radeon RX 5700 XT (8 GB) / NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER (8 GB) / NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti (11 GB)
  • Tárhely: 150 GB


A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl 2022. április 18-án érkezik PC mellett Xbox Series X/S-re is, és a játék már a megjelenés napján csatlakozik az Xbox Game Pass játékai közé. Egyes pletykák szerint pedig a premiert követően rövid időn belül PlayStation 5-re is ellátogathat a GSC Game World új alkotása, de ezzel kapcsolatban egyelőre még nem érkezett hivatalos megerősítés.

Idén is van E3-as aloldalunk, kövessétek velünk a legfrissebb fejleményeket!

56.
56.
Én amúgy abban hiszek, hogy a bányászat lufi ki fog durranni, de nem vagyok szakértője a témának. Szerintem a politikusok ki fogják ezt csinálni egyik napról a másikra. Környezetvédelem lesz az indok, akkor is ha már nem lesz környezet szennyező, de a valódi ok az lesz, hogy olyan pénz, amit nem tudnak kontrollálni. A sok bányász kártya meg eladó lesz és arra is kíváncsi vagyok, hogy az ezekkel szemben bizalmatlan játékosok megveszik-e majd, vagy rárohad-e a bányászokra.
48.
48.
nemfontos
#47: Nem gondolnám hogy céljuk volna... Egy ilyen nagy cégnek az jó, ha minél több lábon áll.
47.
47.
crytek
#45: "Jó ez a gyártónak? Aligha"

Halkan mondom, se az amdnek se az nvidiának nem a gamer vga piac az ami a legtöbb pénzt termeli. Szóval ha azt kéne nekik hogy jó holnaptól no gamer piac nem halnának bele. Nvnek ott van az autóipar meg ninentend meg sok már amdnek a konzolok szerverek procik stb.
Persze van ebben pénz rengeteg hiszen láthatjuk most is minden egyes db elkel ,de nekik ha ez kiesik van más
46.
46.
nemfontos
#45: Hozzáteszem hogy így még a windows -os ssd -t is ki lehet hagyni, mert annak eddig is csak az volt a célja, hogy ha játszani akarok, akkor legyen mit elindítani hozzá... :)
45.
45.
nemfontos
#43: Hát pont ez az. Ha valaki nem lát tovább az orránál, az azt mondhatja hogy a vga gyártóknál most lehet pezsgőt bontani, hiszen óriási a kereslet, hatalmas a bevétel... Csakhogy ez hosszú távon azt eredményezi, hogy elhal a pc -s vga piac. Miért? Azért, amit te is leírtál. Nem lehet értelmes áron kapni vga -t, ezért nem veszel. Elszoksz attól, hogy olyan játékokkal játssz amik igényelnek ilyen kártyákat, ami azt is jelentheti, hogy két év múlva amikor már lehetne vásárolni ilyen kártyákat, akkor sem fogsz.
Jó ez a gyártónak? Aligha. A hosszútávú, folyamatosan fenntartható piac az érdek, nem a rövidtávú magasabb profit, aminek a végén bedől egy fontos, bevételt termelő ágazat.

Én többnyire dolgozom a pc -vel, (illetve a hobbim is átfedésben van a munkával) ezért mindig lesz erős pc -m erős cpu -val, sok rammal, megfelelő mennyiségű tárhellyel... vga viszont nem kell hozzá, mert amit az intel ad, vagy a ryzen G -s sorozatai, az is megfelel mindenre, kivéve az AAA játékra. Arra viszont ott a ps4. (aztán majd az 5, ha lehet kapni is...)
Jó ez az nvidia -nak? Jó neki hogy sem én, sem te nem fogunk tőle vga -t vásárolni? Most még jó... később? Egyáltalán nem.
44.
44.
Guba32
#37: Én azon lepődtem meg,hogy a covid miatt le kellett vágni 17 millió nyércet Dániában amit a bundája miatt tenyésztenek,hogy a mammereknek legyen mivel menőzni egymás előtt.
Nem arról volt szó,hogy ebben az igen magas érzelmi intelligenciával rendelkező világban már nem ölünk állatot a prémért,ilyet csak a barbárok tesznek?
43.
43.
crytek
#40: Nem fog normalizálodni. Mitől normalizálodna? A vga gyártok mit látnak most? Viszik mint a cukrot ha bányász vagy ha nem. Szóvla ha a bánya ki is múlik (ami nem fog max nem kell majd vga val bányászni) akkor is tudják majd drágán adni a kártyákat mivel mást nem tudsz tenni ha játszani akarsz meg fogod venni..De teheted azt is hogy nem veszed és veszel konzolt.
PC nekem is már csak netezni van eladtam a VGA-t és konzolon játszok már csak...aztán ha valaha lesz még VGA-t venni lehetőség leporolom a pc-t és veszek bele
42.
42.
Gerzson95
Rtx 3060-as remélem fog produkálni egy medium-high keveréket 1080p 60 fps-sel. :)
41.
41.
RootKiskacsa
#14: Kinyírja a tápot egy idő után a folyamatos impulzus amit akkor kap, ha megjön a feszültség.
40.
40.
nemfontos
Bár bedőlne végre ez a bitcoin mánia, és normalizálódna a piac. Ezek a pénzek úgyis csak a bűnözők számára igazán hasznosak, (és persze a bányászoknak). Jó volna ha betiltanák mindenütt, és elsöpörnék az egészet....
Szép álom. Sajnos nem fog megtörténni, legalábbis mindig lesz a világon olyan hely ahova el lehet vinni a bányászgépeket.
39.
39.
#37: Tisztában vagyok vele, nyugi és hidd el, hogy nem az *én* környezetvédelmem eredménye. (Ember..) Ezért nincs most videokártya sem és ezért van chiphiány is, mert a politika nyomott egy féket a hamar elavuló és szándékosan javíthatatlan elektronikai termékek előállításában. A youtube meg olyan kérdéseket tesz fel a Zelda videó előtt, hogy melyiktől vásárolnék / melyiket ismerem a következők közül: Refurbed + 4 másik felújítós, használtan eladós elektronikai termékekkel foglalkozó vállalat.

Különben rádióórát már olyat vettem, ami használt volt, aztán elromlott, javították és olcsóbban eladták. Most újra jó. Ez egy politikai cél is lesz hamarosan és mint mondtam most folynak a tárgyalások arról, hogy a választások vége és a korona időszak után (tehát egyazon dátum: 2023 februártól) hogyan tovább ezzel a dologgal. De ez persze csak akkor, ha a balosok veszítenek a világban - mert ha nyernek akkor tényleg kajak rábasztunk - de ez megint más téma és nem ide való.
38.
38.
#36: Nagyon jól tudom, hogy a modern világ fogyasztása minden propagandált termék és szolgáltatás mellett kő keményen doom-spiral. Főleg Németországban. Az emberek itt annyit tudnak a világról, hogy a világtérkép így néz ki: Németország, Ausztria, Svájc és Románia + egy-két üdülőhely (csak az az épület) más meg nem létezik a bolygón csak a nagy víz.

Nos itt olyan propaganda megy, ami ehhez illik, tehát azt tolják a politikusok, hogy *itt* vége mindennek, *itt* szétcsesztük a bolygót és csak úgy tudjuk megmenteni, ha *itt* elektromos Volkswagen-t veszünk. Az adóbevétel tetemes része a VW vállalat, ami ugyan az a német vállalat, ami folyamatosan csalt a kibocsájtással és ennek a valódi retorzióit csak úgy tudják világpolitikai szinten kikerülni, ha most hirtelen zöldek lesznek és zsarolják + kényszerítik az embert az elektromos autókra, valamint megpróbálnak úgy csinálni, mint ha ez az egész világon tendencia lenne. (De amúgy Németországban sem kivitelezhető, bármit is mond az újfasiszta Baerbock.)

Holott a háttérben még mindig nem a környezetvédelem áll, hanem az, hogy tovább működhessen az arany tojás szerű adóbevételt tojó VW vállalat és bár azt próbálják elérni, hogy a népnek túl drága legyen egy repülőút, ők maguk, ha 10-en mennek más városba tárgyalni arról, hogy hogyan fognak minket megbaszni, azt 10 különböző magángéppel teszik.

De már a BMW reklámban is az van, hogy Ich habe ein Elektroauto, weil wir nur einen Planet haben és nem menősködnek azzal, hogy csak az egy darab akksi legyártása akkora kibocsájtással jár, hogy alsó hangon 250.000, de reálisabban számolva 500.000 km (+ gyártás) alatt bocsájt ki egy Euro 5 (!)-ös dízelautó annyit. (!!!!). És egy elektromos autó nem megy ennyit, főleg nem 1db akksival. Aztán 100.000 km után lerúgott akksival majd mehet a tréleren Romániába, meg bárhova máshova, ahol nincsenek normák. Mondjuk oda, ahol a fekete kisgyerek súlyos környezetszennyezés és egészségkárosodás mellett kb kézzel kaparja ki fillérekért a lítiumot a földből. (Csak hasonlat, db kb a valóságban sem jobb a helyzet.)

De a modern dízelt ellehetetlenítik, hiába van a kibocsájtása a benzines és az elektromos autók alatt, mivel a propagandában a dízel a gonosz. Ugyan így az atomerőművek is, amit kineveztek veszélyesen szennyezőnek és már a meglévőket is minél előbb ki akarják kapcsolni, nemhogy újakat építeni, amíg meg tudjuk teremteni a CO semleges energiát - pedig mindemellett az egész gazdaság szénnel, gázzal és olajjal megy. Hell, eleve olyan házban lakok, amiben csak hideg víz van és áram, az összes meleg víz, fűtés, főzés, minden árammal megy, amit megint csak szénből csinálnak teljesen függetlenül attól, hogy a szolgáltatói szerződésemen az áll, hogy extra kényelem, vagy pedig extra kényelem és zöld energia.

A saját adómat pedig ugyan úgy nem tudom befolyásolni, mint te, de nyugodjál meg a Német kormány sem az adónkat költi és osztogatja, hanem van egy gépük, amivel pénzt lehet nyomtatni és az megy 24 órán keresztül minden nap. Ezért kell most fejreállni a gazdaságnak és hatalmas inflációnak következni törvényszerűen, hogy a politikusok mindezt felelősségrevonás nélkül megúszhassák és mi fizessük ki. Ebben a percben is folynak a tárgyalások erről.

Szóval nyugi, képben vagyok vele. egyelőre amit tenni tudok, hogy elültetem a virágmagot és 50€-val kevesebbet fizetek.
37.
37.
Ooorky
#33: Tessék, ez a végterméke a te nagy környezetvédelmednek:

https://www.youtube.com/watch?v=mleQVO1Vd1I
https://www.youtube.com/watch?v=Y9jscWk2DMg
36.
36.
Ooorky
#33: Keress rá hova kerülnek Németországban a 20-25 éves napelemek :D
Na azoknál kevés szennyezőbb dolog van a világon (pl. villanyautó), újrahasznosítani maximum a klasszikus nyugat-európai módszerrel lehet (be konténerbe aztán irány Afrika/Banglades).

Meg mennyi megy el közösből a támogatásukra (egy energetikai fórumon 400 atomreaktor jött ki az eddigi német adófizetői pénzből amit elvertek rá).

Aztán te meg örülsz, hogy a saját adódból fizeted ki azt amit az áramszolgáltató elad neked "olcsóbban".
35.
35.
crytek
#32: Már rég visszahozta neki ,de psszt ne szólj senkinek...
34.
34.
#33: Erre azt tette fel a pontot, hogy most hozta a postás a levelet az E-ON-tól, hogy váltsak át megújuló energia alapú áramra náluk, ami olcsóbb nekem és még 50€-t el is engednek a számlámból. És volt benne egy csomag virágmag. Először, amikor hallottam, hogy valami por szerű mozog a levélben, azt hittem, hogy anthrax. De nem.
33.
33.
#32: De ezzel sokszor tisztában vannak az emberek az előtt, hogy belekezdenek. Nálunk a főnök (Németország, gazdag vállalat, felsővezető) mesélte egy sörözés alkalmával, hogy ő is kitapétázta a házát napelemekkel és hozzá dobott ő is egy komolyabb és fejlettebb hőtárolót. Mindez kicsit több, mint 20.000€-ba került, de az elején hozzátette, hogy kb 20 év amire megtérül és max csak utána fog bármi hasznot hozni. De ebben végül is nem csak az az egyetlen lényeg, vagy értelem, hogy percek alatt ingyen áram lesz és neki még több pénze, hanem egyrészt a megújuló energia jobb a Földnek, másrészt ez már akkor legalább megvan a gyerekeinek, amikor eljön az idő. Volt pénze, erre szánta, ez van. Attól még nem szerencsesüti és nagyon szeretnél a helyében lenni. Ha lenne elektromos autója (a 3000-es dízel céges Audi és céges tankolás helyett), akkor azt már tudná ingyen tölteni otthon, ami viszont már mérhető megtakartítás lenne ha az éves melóba járós üzemanyagköltséget nézed (és itt nincs busz).

De amúgy ez a téma messzire vezet és a fenti példából is látszik, hogy hiába lenne jó a bolygónak, ha mindenki magának állítaná elő a tiszta energiát, jelenleg ezt csak azok tudják megtenni, akiknek nincs rá szükségük anyagilag. Viszont az ő befektetésükkel idővel törvényszerűen olcsóbbá válhat az egész kiépítése.

Addig is lehet kapni napelemnek kinéző műanyag szemetet, amivel fillérekből kitapétázhatjuk a házunk tetejét és nézhetjük, ahogy a szomszédot megüti a guta, hogy honnan van rá pénzünk.
32.
32.
Ooorky
#31: Csak a napelemért fizet annyit, mint ami az áramszámlája lenne XD

Nálunk is felrakatott az egyik szerencsesüti, 0% kamattal kerek 1000 forintot "spórol" havonta (17k villanyszámla helyett 16k hitel 17 évig...), de garancia lejárta után inverter csere minimum fél millió.
Mivel nem akart betermelni a hálózatba ezért 1,5 millióért csináltatott egy hőtárolót is hozzá.
Azóta fizeti a hitelt, meg mellette 5-15k villanyszámlát, de legalább meleg víz "ingyen" van nyáron :D
31.
31.
crytek
#24: Láttam igen. Munkatársam pl 2 éve nem fizetett áramért mert van napeleme...
Bányászok megoldják és hidd el nem a legdrágább helyeket keresik most..
30.
30.
Amúgy az ajánlott gépigény vagy 1080p-hez van, vagy még csak hasonlítani sem fog a trailerre a végső produktum. A proci igény még rendben van, de a videokártyánál kilóg a lóláb, mert a 2070 ezt így ebben a formában nem hozná, max 30 fps körül, az 5700 XT és az 1080 meg nem tud így képet alkotni, csak raszterizáltan. Vagy akkor odaírhatták volna, hogy az ajánlott gépigény rt nélkül értendő. Mindegy, egy év múlva meglátjuk, ha nem csúszik a cucc.

Én azért a magam részéről szívesen megnéznék egy akár 10 másodperc hosszú nem manipilált valódi gameplay-t is.
29.
29.
25 és 21

A konzol TÁMOGAT billentyűzetet és egeret és ugyan úgy lehet Xbox-on és PS4-en is játszani sok játékkal bill+egérrel. Annyi, hogy sok játék nem támogatja még, de ha lesz rá igény, akkor fogják, mivel a PC verzió miatt ezt úgyis beleteszik a játékba (kivéve Ninja Gaiden). Ha Call of Dutyizni akar az ember, akkor már talán egy éve is tudta konzolon egérrel tolni.
24.
24.
Ooorky
#23: Láttad már, hogy milyen gechy drága a zöldáram?
Nálunk Paks 11ft-os áramával kerül végül 37ft-ba 1 kwh,
németeknél már átlag 110ft/kwh fölött van az áramár mert szabályozhatatlan az egész zöldség, cserébe néha negatív áron adja az áramszolgáltató az áramot, meg átnyomja a lengyelekhez/csehekhez, hogy nehogy leégjen az egész hálózatuk mert hirtelen kisütött a nap/meglódult a szél a szén/gázerőműveknek meg kell 15 perc míg lepörögnek a turbinák, visszaveszik a kályhát várakozó hőmérsékletre (leállítani nem lehet, üzemmelegre fűtve várják a rajtjelet, hogy ha eltűnne a zöldenergia 15 percen belül újra termeljenek).
18.
18.
crytek
#17: Ilyen áramhálozattal ami itt van kb 80-as évek beli még falba van belekurva betonba a földelés nélküli kábel.. Szóval minden nap egy csoda hogy reggel még felébredek és nem égett ránk a tömb
17.
17.
Josi21
#12: Nálam 472 napja megy a gép, akkor volt utoljára áramszünet. Még nem égett le. Ne aggódj, kapcsold be. ;)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...