Brit toplista: újra élen a Ratchet & Clank

 • Írta: gorien
 • 2021. július 12.
 • Toplista
Miután két héten át egy golfozó, olasz vízvezetékszerelő érdekelte legjobban a briteket, a múlt héten ismét az interdimenzionális lombax ült vissza a trónra az Egyesült Királyság dobozos játékeladási toplistáján.

A Ratchet & Clank: Rift Apart a megjelenés pillanatában a népszerűségi listák csúcsára ugrott, ám a brit dobozos játékeladások terén két hétig gyengélkedett – az e heti helyezéssel pedig bizonyította, hogy átmenetileg, hiszen ismét ez a játék fogyott legjobban a szigetországban. Az előző listavezető, a Mario Golf: Super Rush a negyedik helyig esett vissza.

A lombax kiújuló népszerűsége annak is köszönhető, hogy újabb PlayStation 5-szállítmány érkezett az Egyesült Királyságba, amely mellé csomagolva a Rift Apartot is megtalálhatták a játékosok - a cím eladásaiban ez 187 százalékos ugrást jelentett. Ugyanebből profitált az Assassin's Creed: Valhalla is, ami 77 százalékos növekedéssel a nyolcadik helyig szaladt.

A múlt héten megjelent Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin kapásból a harmadik helyen nyitott: nagyjából megduplázta az előd 2017-ben produkált számait, de az idei switches epizódot nem tudta utolérni. A tízes lista másik újonca az egyébként április óta kapható Oddworld: Soulstorm, amelynek szintén jót tettek a frissen érkezett PlayStation 5 konzolok.

 1. Ratchet & Clank: Rift Apart
 2. FIFA 21
 3. Monster Hunter Stories 2: Wings of Ruin
 4. Mario Golf: Super Rush
 5. Mario Kart 8 Deluxe
 6. Animal Crossing: New Horizons
 7. Minecraft (Switch)
 8. Assassin's Creed: Valhalla
 9. Grand Theft Auto V
 10. Oddworld: Soulstorm
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...