Közel 70 játék készül a Take-Two égisze alatt

  • Írta: szlav
  • 2022. május 17.
  • Biznisz
Link másolása
Legyen szó akár a Rockstar és a 2K legnagyobb dobásairól, vagy a Private Division partnereinek kisebb alkotásairól, megállás nélkül dübörög a Take-Two gépezete. 2025-ig közel 70 játékot dob piacra a jókora kiadó.

Ahogy a legtöbb nagy játékipari szereplő, úgy a Take-Two Interactive is közzétette a befektetőinek szánt éves üzleti tájékoztatóját. A dokumentumból kiderült, hogy a vállalat a következő három évben összesen 69 játék kiadására készül, melyek közt szerepelnek a nagyobb leányvállalatok sikervárományos AAA-címei, a Private Division részlege alatt kiadott indie címek, illetve a korábbi játékok felújított változatai is.

A Take-Two az alábbi öt kategória szerint osztotta fel a játékait:

  • Meghatározó immerzív címek: Ide tartoznak a Take-Two saját stúdióinak legnagyobb címei. Olyan játékok, mint a Rockstar Games-féle Grand Theft Auto- vagy Red Dead Redemption-széria, a 2K sportjátékai, illetve más, AAA-kategóriás fejlesztések.
  • Független címek: A külső, független csapatok által fejlesztett, de a Private Division címere alatt kiadott játékok.
  • Mobiljátékok: iOS-es vagy androidos mobilplatformokon kiadott játékok.
  • Középkategóriás címek: A Take-Two kisebb kaliberű, gyakran árkádos játékai (pl. WWE Battlegrounds).
  • Korábbi játékok új iterációi: Portok, remasterek és remake-ek.


Ezeket a megnevezéseket figyelemben tartva igen meggyőző, hogy a 2025-ig készülő közel 70 címből 24 a meghatározó immerzív címek kategóriáját erősíti majd. Ilyen cím lesz a Firaxis konyháján készülő Marvel's Midnight Suns, a jövő hónapban érkező The Quarry, de a kiadó ide sorolja a Kerbal Space Program második részét is. Az NBA 2K, a PGA Tour 2K és a WWE 2K éves iterációit is ide sorolhatjuk, na meg persze ide kerül a GTA VI is, ha a következő három évben piacra kerül a gengszterszimulátor.

A Private Division független játékai közt egyelőre tíz cím szerepel, míg mobilos fronton 20 új játékra (köztük a GTA-trilógia mobilos változatára) számíthatunk. A kiadó a hét középkategóriás cím közé sorolja a Tales from the Borderlands folytatását, remaster és remake-fronton pedig nyolc eddig egyelőre nem megnevezett játékot várhatunk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...