SGF 2022: RGB PC-kkel, kecskékkel és szellemekkel erősít az Epic

  • Írta: sirdani
  • 2022. június 11.
  • Bejelentés
Link másolása
Az új Gyűrűk Ura-játék mellett bőven akadt még érdekesség az Epic tarsolyában, úgyhogy összeszedtük nektek az Epic Games Summer Showcase legfontosabb bejelentéseit, nehogy lemaradjatok valamiről.

Noha a legnagyobb durranás egyértelműen a The Lord of the Rings: Return to Moria bejelentése volt, azért más franchise-ok is megvillanthatták magukat a reflektorfényben az Epic műsorában. Lássuk is az újdonságokat!

Ghostbusters: Spirits Unleashed

A márciusban bejelentett aszimmetrikus multiplayer játék megkapta az első gameplay videóját, melyben Ragacs és a többi rémséges szellem szuperképességeit nézhetjük meg éles akcióban. Proton Pack ide vagy oda, az biztos, hogy a négy szellemirtó ektoplazmában gazdag kalandok elé néz. A Friday the 13th: The Game és a Predator: Hunting Grounds fejlesztőinek legújabb alkotása előreláthatóan az év vége felé érkezik PC-re, PS4-re, PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re.

PC Building Simulator 2

Kezdetét vette a PC Building Simulator 2 nyílt bétatesztje az Epic Games Store-ban, ahol június 20-ig nem csak ingyen lehet tenni egy kört a játékkal, de egy 15 százalékos akcióban még elő is rendelhetjük a masterrace kedvenc szimulátorát. Az új rész egyébként az ígéretek szerint több mint 1200 különböző alkatrészt fog tartalmazni, szóval az álom PC-nk összerakásának ezúttal tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, nem a pénztárcánk.

Shoulders of Giants

Egy egészen érdekes koncepciójú sci-fi roguelike-alkotással jelentkezett a Moving Pieces Interactive csapata, melyben óriási kardvívó robotok hátán lovagló pisztolyzsonglőr űrbékák bőrébe bújhatunk, hogy legyőzzük a gonosz robottrollok és óriási lézerpolipok seregét. Mondjuk minket az űrben kovácsoló pandák fogtak meg igazán, akikkel ha minden igaz, már idén ősszel találkozhatunk is az Epic kínálatában.

Goat Simulator 3

A Dead Island 2 legendás bemutatóját parodizáló trailer színvonalát ugyan nehéz überelni, ám még így is érdemes egy pillantást vetni a Goat Simulator 3 legújabb előzetesére, melyben a kecskék lázadásának első másodperceit élhetjük újra, illetve egy titokzatos banán és egy zsiráf is feltűnik a színen. A jelenlegi tervek szerint a kecskék idén ősszel vonulnak hadba PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en.

GigaBash

A Passion Republic Games csapatának új címében négyfős arénaküzdelmekben vehetünk majd részt óriási szörnyeket és titánokat irányítva. Ha pedig az aranypáncélos Godzilla és a háromszemű megarák önmagában nem hozna valakit izgalomba, akkor még mindig ott van a teljes mértékben rombolható környezet, ami miatt biztosan megér egy próbát az augusztus 5-én PC-re (Steam és Epic Games Store), PlayStation 4-re és PlayStation 5-re érkező GigaBash.

TCHIA

Meglepően ütős játékmeneti mechanizmust találtak ki a TCHIA fejlesztői; főszereplőnkkel képesek leszünk a legkülönfélébb állatokba és tárgyakba átköltözni a „lelkünkkel”. Persze, milliónyi hasonló próbálkozás látott már napvilágot kisebb-nagyobb sikerrel, viszont a frissen bemutatott kétperces videóban döbbenetesen jól működik ez a játékelem; ahogyan a kislány először egy teknősként búvárkodik, majd lámpásként mindenkit felrobbant, és végül sirályként tovaszáll, hogy az utolsó másodpercben egy kókuszként sütkérezhessen a tengerparton… az valami olyasmi, amit már alig várunk, hogy kipróbálhassunk. Mondjuk erre még egy kicsit várnunk kell, a TCHIA ugyanis csak 2023 elejétől lesz elérhető, kizárólag PC-n.

Rawmen

Leginkább úgy lehetne egy mondatban leírni a Rawment, mint a Splatoon és egy gyorsétterem találkozását egy extrém bizarr világban. A kaja központú multis aréna shooter nyílt bétája július 1-től lesz elérhető az Epicen, Xbox Series X/S-en és PlayStation 5-ön.

Splitgate

A portálokra építő FPS a Steam után az Epic kínálatába is ellátogat, ráadásul nem is üres kézzel! A közeljövőben egy vadonatúj battle pass-szel, új játékmódokkal és felújított térképekkel is kedveskednek majd a fejlesztők a rajongók számára.

Rocket League

Bemutatkozott az autós foci legújabb szezonja, melyben a főszerepet a csillogás, a ragyogás, és a luxus kapja. Az új szezon egyébként június 15-én veszi majd kezdetét minden platformon.

Fall Guys

Június 21-től free-to-play modellre vált a népszerű multis ügyességi játék, melynek a váltás utáni első szezonbérlet-felhozatalába is belenézhetünk, és hát igen… az már most biztos, hogy extrém öltözékekből nem lesz hiány.

Disney Speedstorm

A Disney- és Pixar-karaktereket felvonultató versenyjátékba érkezik egy vadonatúj monokróm pálya, melyet szemmel láthatóan az 1928-as Steamboat Willie inspirált. A játék egyébként jelenleg a bétatesztelés fázisában tart, melyre június 8-tól kezdve lehet jelentkezni az alábbi linken.

Sifu

A verekedős játék nyári frissítése is megkapta a maga kedvcsinálóját, melyben olyan játékmenetet módosító opciók kerültek fókuszba, mint az időlassítás, az alacsony gravitáció és az ultragyors ellenfelek.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...