A fejlesztők már megkaphatták az erősebb PlayStation 5 és Xbox Series X konzolokat

  • Írta: szlav
  • 2022. október 16.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint a nagyobb játékfejlesztők már kézhez kapták a generáció derekára várt, erősebb Xbox Series X és PlayStation 5 devkitjeit. A piacra szánt gépek megjelenése azonban valószínűleg még jóval odébb van.

Egyelőre csupán pletykáról van szó, a Rockstar-játékok megbízhatónak tartott szivárogtatója, Tez2 azonban teljes magabiztossággal állítja (via Insider Gaming), hogy a nagyobb játékfejlesztő stúdiók zöme már megkapta a Sony és a Microsoft új, generációközepi konzoljait, akik pedig még nem férnek hozzá a devkitekhez, azok a jövő év elején számíthatnak az új masinák leszállítására. Habár szinte mintha csak tegnap lett volna, hogy megjelent az Xbox Series X/S és a PlayStation 5, valójában már mindkét konzol kétéves, az pedig sosem ritka, hogy a nagyobb stúdiók akár évekkel korábban megkapják az új konzolok fejlesztői prototípusait.

Ahogy az korábban a TCl Tehnology idei konferenciáján is elhangzott (via Tom Henderson), az új és erősebb Xbox Series X/S, illetve a PlayStation 5 Pro piaci megjelenése valószínűleg 2023 végén vagy 2024-ben várható. Ez az időintervallum teljesen valószerűnek tűnik, ha a konzolgyártók mostanában kezdik el kipostázni a devkiteket.

Az Insider Gaming egyébként hozzátette, hogy a fentiek egész biztosan nem a PlayStation 5 azon modelljéről szólnak, amelyről a múlt hónapban számoltunk be. A leválasztható lemezmeghajtóval érkező PS5 belső hardvere ugyanis lényegében megegyezik majd a jelenleg is piacon lévő modellekkel - ez a kiadás várhatóan a jövő év közepén, még a PS5 Pro megjelenése előtt kerülhet a játékosok elé.

32.
32.
crytek
#30: Ez inkább csak vágyálom lehetett neki. Sokan azt hiszik hogy a PC-s VGA-k amik er{sek csak poénból kerülnak dupla-tripla stb árban mint az egész konzol (egy komplett gép). Az ilyenek mindig azzal jönnek, hogy alig szebb a pc nem igen látni annyi plusszot mimd amivel drágább. Csak az felejtik el hogy ez az alig az pcn 4k max pl amit hiába nem látnak igencsak sokmillió poligonnal több mint a konzolos grafika. Ezek a + poligonok meg nincsenek ingyen.

DF videoiban teljesen rendben bemutatják és elmagyarázzák hogy pc vs konzol milyen grafnak felel meg stb. Nem véletlen hogy sok cím 30 fpses még mindig. Egy 185 ezres géptől ennyit kaphatunk.
(Amugy elég megnézné a vga tesztekben a 4k részt és megnézni mi az ami mindent visz 4k 60al nos abból adodóan talán egy ps6 vagy series akármi tudja majd a 4k 60at 3-4-5 év múlva
31.
31.
Ca$Hman
30: Nekem meg sokaknak sztem már az is elég lenne ha a mostani 30fps-es módokat megtudná mozgatni 60 fps-el. Az meg reális szerintem. Tehát ugyanaz a grafikai szint ami most van 60 fps-el menne. Aztán akik meg beérik 30-al vagy akár valamivel azalá beesővel , nekik mehetne a mostani konzolokon sosem látott látvány. De azt én sem gondolnám, hogy a mostani quality grafikai módoknál szebb játékok mennének majd 60fps-el, ray tracinggel :D
30.
30.
delphijos
#2: Volt egy csóka annó, már nem emlékszem a nevére, a végletekig XBOX fan volt, az esküdözött hogy még a Series S-en is simán menni fog a natív 4k/60. Még ha van is cím ami SX-en egyáltalán megy így ( lehet, ennyire nem követem ) ott vagy a RT, vagy a grafikai részletes az ár. Egész biztos hogy egy konzol áráért az új félgen-ben se lesz olyan HW ami kompromisszum nélkül ( RT-off, grafikai részletesség csökkentése , dinamikus felbontás , stb...) tudná.
29.
29.
Jarl Balgruuf
Nem tudom mi értelme van ennek, mikor alig láttunk ebben a generációban valami újat, plusz még ezekből is sovány a gyártás.
28.
28.
Ca$Hman
Megint hülyék voltunk, és csomó kommentet áldoztunk crytekre, ami kurvára felesleges volt, mert úgysem fogta fel, mit ugattunk neki:D

Kicsit elgondolkoztam az e a nagyobb fogyatékosság hogy így él, vagy az hogy mi ahelyett hogy lenézően legyintenénk, és élnénk tovább a saját életünket, elkezdünk neki feleslegesen beszélni (amit ráadásul élvez is, mert a negatív figyelem is figyelem)... xD
27.
27.
crytek
#26: Elképzelheted mivel nem használjátékozok pont ezért mert a 70 éves cdken akarnak meggazdagodni. A fő game forrásom a bundle oda van hogy 1 év alatt bekerülnek címek. Minden másra ott a game pass, ps plus.

Ezerszer leírtam pénzem nekem is van sok mióta fefogom mi a pénz azóta sporolok van pár nulla benne.. De én feleslegesen (digitális tartalom nekem ezt jelenti) nem szórom
26.
26.
NathanDrake
#24 Álomvilágban élsz. Senki nem fogja a régi játékait szaréhugyé eladni mert te sajnálod rá a pénzt. El tudom képzelni hányszor elküldhettek téged a pics@ba mert használt játékokért csak 1000-2000 forintot vagy hajlandó fizetni. Senki nem mondta hogy neked egyszerre 5 játékot kell venni. Most én is súgok neked valamit. Novemberbe megveszem a God of Wart és még utána marad pénzem és hitelem sincs.
25.
25.
Ca$Hman
23: Testvérem, azt hogy szopattak a suliban, ne vetítsd ki erre a mostani dologra :D Crytek kiharcolta magának ezt, nem csak jókedvünkben bullyngoljuk. Segíteni akarunk neki hogy észrevegye magát. Az élet meg nem kívánságműsor. Tesszük, ami a kötelességünk.

NathanDrake: Azért örült Crytek hogy a switchet eladakozhatta, mert így életében először valaki emberszámba vette, mégha nem is ingyen :D
24.
24.
crytek
#22: Ha van eszed te magas is rájössz.. De inkább súgok. PS-t és boxot te soha nem kapsz havi 600ftért ellenben pl game pass ultimate előfizetést többszáz játékkal (azok megvétele nélkül) igen.

Nem mellesleg a Switch a tulajnak nagyon nagy örömök okozott emailezett is emiatt. Nekem ez ezerszer többet ér mintha azt a 105k elvertem volna kemény 5 db játékra amit 5 év múlva lehet megszerezhettem volna 2000ftért. Nekem az semmi örömöt nem okozna ha én 0 day vennék játékot, hiszen csak buknám a pénzem annak meg fogalmam sincs ki az aki örül. Ellenben a Switch tulaj nagy boldogsággal és új élménnyel a nintendo miatt gazdagabb lett. Sőt ha majd máshoz is eljuttatom biztos az se fog utálni miatta..
23.
23.
DragonBleacPiece
#22: Öcsém... muszáj egy emberre rámenni ÁLLANDÓAN mint a kutyáknak meg gúnyolni? Kit érdekel mit vett meg mire költ, megvett 2 játékgépet és nem vesz 24 ezerért egy AAA fost aminek jó a grafikája de a játékmenet meg iskolásokra lett tervezve, ennyi. Online barátjának vett egy switchet mert gondolom valami ünnep volt vagy hasonló, lehet hogy évek óta beszélnek a neten. Gimnazista mentalitás hogyha pénzünk van, akkor mindent meg kell venni és jólétben élni, ezt csak az teheti meg akinek nincs családja stb, nem lehet mindent megvenni hiába van rá pénz, lehet hogy holnap koppansz vagy árvíz van meg akármi.
22.
22.
NathanDrake
Méhes, vadidegennek veszel Switchet meg magadnak egy pst meg egy boxot de játékra nincs pénzed? WTF???? Ezt valaki el tudja nekem magyarázni? :D :D
21.
21.
Ca$Hman
Miért álltál ki sg.hu-n a botrányos gépi magyarítások mellett? Amúgy onnan is kiutáltak úgy hallottam. Ki gondolta volna... :D Ott is a gamekapcsos emberek voltak?
20.
20.
crytek
#19: Azt a 6 embert kérdezd mivel a forumokat több százak/ezrek használják, de mint írtam valahogy ők magukba tudják tartani ott a zolika haverod a mai példa már kezdi a silent hill cikk alatt..
19.
19.
Ca$Hman
Ha mások kommentálnak bármit, őket miért nem utálják ki az összes fórumról? És miért ismerik meg és utálják a te stílusod rögtön, úgyis ha más néven nyomod? Értem hogy csorda, de mást is kinézhetne a csorda nem? Miért pont mindig téged?
18.
18.
crytek
#17: "akkor ezt miért kellúgy hirdetni, mintha a teremtéstörténet megcáfolhatatlan bizonyítéka lenne?" Ez csak a ti fejetekben létezik. Sosem írtam ezt. Leírtam én miért teszem és ennyi.Sose kértem senkit, hogy csinálja utánna, ahogy azt se hogy ez követendő ez a konstans ezt csak ti akarjátok bizonygatni hogy így van hogy magatokat igazoljátok

" De hogyha nem vársz rá reakciót, meg nem érdekel a többi ember, akkor miért nem magadnak írod le egy txt-be?" Talán mert erre való és erre hozták létre a komment szekciót mindenhol hogy az emberek az adott hírre reagáljanak kb bármit? Ki hitte volna
17.
17.
Ca$Hman
De ha csak neked jó, mi meg hányingert kapunk tőle, akkor ezt miért kellúgy hirdetni, mintha a teremtéstörténet megcáfolhatatlan bizonyítéka lenne?

Egyébként erről beszéltem, olvasd vissza amit írtál és ahogy írtad. Süt ról az arrogancia, a beképzelt, beszűkült tudatállapot, holott ezt amit te csinálsz, a nagy többség lúzer életvitelnek élné meg és boldogtalan lenne. Ez olyan mint hogy más igényei vannak egy pontynak, meg más egy pisztrángnak. A pontynak minden pocsolya jó, mert egy igénytelen hal, de a pisztráng az nem bírja bárhol, neki kell a fasza víz, patakok, folyók meg ilyesmik. Hozzád képest itt mindenki pisztráng, mégis nagy pofával hirdeted hogy ponty vagy. De hogyha nem vársz rá reakciót, meg nem érdekel a többi ember, akkor miért nem magadnak írod le egy txt-be? :D JA HOGY SZERETNÉL VALAMENNYI SZOCIÁLIS ÉLETET A NETEN CSAK NEM JÖN ÖSSZE... Ja elnézést akkor :D Illetve összejön, ha a basztatást annak vesszük. Persze hogy mást nem kapsz, mert egy taszító ember vagy. Csak ez a gond semmi más. De úgyis meghaladja a szellemi képessegeidet, hogy meglásd magad kívülről, szóval feleslegesen pofázunk valszeg.
16.
16.
crytek
#15: "Mert ez a hülye modorod azt sugallja az emberek felé, hogy ez a jó amit te csinálsz"

Mivel nekem jó is nehéz lenne mást színlelnem. Azt hogy más ezt nem tudja feldolgozni és minden nap újra és újra szóvá kell tennie az sajnos IJ.
15.
15.
Ca$Hman
Egyébként Crytek, azt mondod beszűkűltek vagyunk. Szerintem ez baromság, te vagy pont aki szellemileg nagyon merev. Én ezt a karaktert aki vagy, sokkal rugalmasabban, mókásabban, lazábban adnám elő a helyedben. Akkor nem is utálna senki. Ugyanígy élnél tovább, semmit sem feláldozva, csak a hülye modorodat. Mert ez a hülye modorod azt sugallja az emberek felé, hogy ez a jó amit te csinálsz, és a reakciód pedig azt, hogy várnád hogy elismerjék/elfogadják. Hiába a kamu dumák, hogy leszarod más mit mond, nem ez a lazaság süt a szövegeidből. Maxi merev, és modoros stílusban kommunikálsz. És az a szomorú, te ezt másoknak megfelelésnek hívnád, pedig hidd el ha jobban kommunikálsz, gyakorlatilag ingyen kedvelnének, mert csinálhatnád tovább azt amit szeretnél. De te vagy pont rohadt beszűkűlt, és már csak azért is ezt az arrogáns barlanglakó stilust erolteted. Javíts a kommunikációs képességeiden, és lazulj el kicsit, vagy szállj magadba, vagy nemtom, mert így nemfogod megkapni az elfogadást, amire hiába tagadod, látszik hogy vágynál.
14.
14.
crytek
#13: Hergelni magatokat hergelitek. Sok cikk alatt hidd el engem se érdekel mások olyan véleménye amit leírnak. Vajon én miért nem állok le oda direkt kötözködni?
13.
13.
Ca$Hman
Nem hazudtam semmiben, egyszerűen csak állandóan az irritáló elveid nyomod mások pofájába, amiket te magad is megszegsz, ha olyan kedved van. Akkor csak azt nem értem, miért kell fennhangon hirdetni a kreténséget, hogy másokat hergelj vele. Hazugnak csak azért nevezünk sokszor, mert nem tudjuk elképzelni kajak ekkora kretén valaki, és ezért néha átmegyünk abba a hitbe, hogy trollkodsz. De ezt én viszonylag keveset szoktam, én elhiszem tényleg ennyire tré vagy, csak most így az előbb említett osztogatós cselekmények màr elég hihetetlenül hangzottak egy ilyen sóher emberkezdeménytől.


Egyébként nem nevelt anyám hazugnak, én is beismerném, ha lyukas zokniban járnék, szaros gatyában járnék, szűz lennék 30+ évesen, nem lenne se tököm, se barátaim, se értelmes jövőm, hanem elmenekülvén az élettől a számalmas gyerekjátékokat acsimaxolnám kifelé, de hát hogy valljam be, ha nem igazak rám ezek? :D
12.
12.
crytek
#11: Ezt nevezik bizalomnak. És mindig visszakaptam. Tudod az emberek a fórumokon nem azért beszélgetnek mással hogy aztán meglopják őket (biztos van ilyen ember is szerencsére nem futottam bele) Switch az egy jófejség volt mert nyertem a tőzsdén és meg lett igérve ha nyerek sorsolok. Viszont aki kapta ígéretett tett hogy amint lesz Switch 2 (vagy legyen a neve bármi) visszaadja nekem. Engem mivel csak 1 db switch game érdekel a zelda btw letolom és újra kisorsolom majd.

Hazudozni nem szoktam azt meghagyom nektek. Szimplán olyan beszükült a tudatotok hogy képtelen vagytok felfogni nem mindenki úgy él ahogyan ti emiatt hazugnak tartjátok. Én nem lennék hálás neki hogy hazug embert nevelt belőled
11.
11.
Ca$Hman
Nem hagyod magad kizsákmányolni, 3000 ft os game-el, amit eladhatsz utána ugyanennyiért, de veszel simán egy konzolt 200 ezerért , amit aztán ki sem használsz, meg pénzt osztogatsz, meg switchet. Szerintem vagy egy moslék troll vagy, vagy pedig kizsákmányoltad te már saját magad annyira emberileg, meg életvitel terén, meg a fentiek alapján egy üzleti zseni sem vagy, szóval a szar életed nem azon a 3000 forinton fog múlni, de megint átmentünk oda hogy mocskosul hiteltelen vagy. Hogy segíti elő a korai nyugdíjas éveidre spórolást, hogy másoknak adsz kolcson pénzt amit lehet vissza sem adnak (foleg idegeneknek), meg olyan eszközök vásárlása amiket ki sem használsz?
Most akkor ilyenkor mi van az elvekkel? Te tényleg egy moslék troll vagy, vagy csak simán beteg :D
Belefulladtál a saját hazudozásodba, képzelt világodba. Inkább adj egy bankszámlaszámot, utalok hogy lecseréld a lyukas zoknit, meg hogy legyen több alsógatyád, switch osztogatás helyett inkább tiszta alsóneművel járhass minden nap, mint a kibaxott normális emberek...
Anyádat se értem hogy hagyhatja így járni a nagyranőtt csecsemőjét. Ilyenkor hálás vagyok a saját anyámért, hogy nem ilyen igénytelen kutyának nevelt.
10.
10.
crytek
#9: Az elvek azok már csak ilyen dolgok. Ha nekem egy ezer éves game nem ér meg ennyit akkor bizony nem lesz megvéve ha havi 10 milliárdot keresek akkor sem. Nem szabad hagyni hogy a kizsákmányolják az embert.. VGA se poénból nincs pl a gépembe lassan 3 éve, hiába telik rá ha nem éri meg mert túl vannak árazva akkor inkább örökre vga nélkül maradok, mert bármit támogatok csak a lehúzást nem
9.
9.
Ca$Hman
Ja osztogatod keményen a javakat, de magadra meg sajnálsz 3 ezer ft-t az Orderre :D
Nem tudok erre mit mondani, tényleg.
8.
8.
crytek
#7: "Azt viszont már lenézem ha valaki fennhangon hirdeti hogy mekkora burzsuly balek mindenki aki márkás cipöt vesz"

Tehát ti lenézhettek mást csak én nem..tisztára mint a scorn nem értem mit akar a költő :)

"Egyebként miért vettél series x-et?"

Mert megtehetem semmi másért. Vadidegennek miért vettem Nintendo Switchet? Mert éppen olyan kedvem volt. Vadidegennek a fórumról miért utaltam pénzt mert kért tőlem kölcsön? Mert megtehettem. Ez ennyire egyszerű. Az ember azt tesz amit meg tud tenni és úgy cselekszik ahogy neki jó
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...