SGF 2023: Nem lesz ott az Xbox műsorán a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

  • Írta: szlav
  • 2023. június 10.
  • Hír
Link másolása
Holnap este nagyszabású műsort tart a Microsoft, az egyik platformexkluzív azonban nem vesz majd részt a bemutatón. A S.T.A.L.K.E.R. 2 sajnos érthető okokból csúszik már egyideje.

Rengeteg látnivalót ígér a Microsoft és a Bethesda nagy nyári műsora, az egyik régóta várt cím azonban kihagyja a showt. Habár a fejlesztőknek sosem szokásuk megerősíteni vagy megcáfolni, hogy részt vesznek-e egy-egy ilyen bemutatón, a GSC Game World fejlesztői ezúttal kivételt tettek. A S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl steames fórumán egy kérdésre válaszolva árulta el az egyik fejlesztő, hogy a posztapokaliptikus túlélő-FPS nem vesz részt a holnapi prezentációban.

Konkrét indokot nem kaptunk, de jól tudjuk, hogy szörnyen nehéz helyzetbe került a közelmúltban a GSC Game World csapata. Nem titok, hogy őket is veszélybe sodorta az orosz-ukrán háború, mégpedig olyannyira, hogy akadt a stúdiónak olyan tagja is, aki a hazájáért harcolva életét vesztette. A háború kitörését követően a készítők java Prágába költözött, mindez azonban érthető módon felforgatta a fejlesztés menetét.

Ha pedig mindez nem lenne elég, az elmúlt hónapban egy hatalmas orosz hackertámadás is megnehezítette a fejlesztők dolgát - az incidenst követően teljesen kiszivárgott a készülő játék korai buildje. Érthető tehát, hogy a GSC Game World fejlesztői ezúttal nem akarnak kamera elé állni és külön prezentációt készíteni. Kívánjuk nekik a legjobbakat!

Ennek ellenére az Xbox Games Showcase + Starfield Direct műsorpárosát nem érdemes kihagyni. Az előadások holnap, azaz június 11-én 19:00-kor kezdődnek. Természetesen mi is beszámolunk mindenről.

Ez a hír a Summer Game Fest-közvetítésünk része. Ha lemaradtál valamiről, irány az aloldalunk, ahol egy helyen találod meg az összes bejelentést és látnivalót az eseményről!

8.
8.
FreeKatana
#3: Amúgy igen, lenne értelme. Persze legalább olyan minőségben, mint a Metro Redux játékok a 4A részéről.
7.
7.
Őrnagy
#5: Olvastam, és nagyon sajnálom őket. De az összes Microsoft cím késik, erre próbáltam célozni.
6.
6.
Br1sk
unszimpatikus csapat. a stalker sorozat legjobb része a metro exodus
5.
5.
honest guy
#4: Cikket olvastad?

"akadt a stúdiónak olyan tagja is, aki a hazájáért harcolva életét vesztette"
4.
4.
Őrnagy
Aztaaaa! Gondolom, az összes többi Microsoft cím az utóbbi 5 évben ugyanezért késik/késett. És ezért lettek szarok : a HÁBORÚ. (tisztelet az igen kisszámú kivételnek) Ezeknek nem O. V. a tanácsadójuk?
3.
3.
crytek
#2: A helyükben addig simán csináltam volna (akár valami külsősnek kiadva) egy stalker remastered kollekciót az eddigiekből azon lehetne a megjelenésig újra csámcsogni
2.
2.
FreeKatana
Nem kell nekik ahhoz különösebben nehéz helyzetbe kerülni, hogy éveket késsen egy megjelenés. Á la Shadow of Chernobyl (2003-2007). Simán itt is 4-5 évet ráhúznak, mert idén mást nem láttunk belőle, csak valami energy reklámot, meg "screenshotokat". Meg a klasszikus 2023 decemberi megjelenést steam adatlapon, ami általában annyit tesz, hogy nem tudjuk mikor fog megjelenni, de biztosan nem idén. Mindegy, csak értékelhető legyen a végeredmény. Addig meg reméljük jön egy új Metro, hogy enyhítse az éhségét a téma szerelmeseinek.
1.
1.
crytek
"Konkrét indokot nem kaptunk"

Azt nem ,de tudjuk ez a fejlesztés még sehol se tart....ebből idén nem hiszem lesz megjelenés. Maximum egy early acces ami kb 1 pályát tartalmaz amolyan teaser gyanánt :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...