A Techland nem bánja, hogy a Dying Light több játékost vonzott, mint a folytatása

  • Írta: zoenn
  • 2024. február 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Az idő múlásával a Dying Light első része jobb játékosszámot produkált, mint a Dying Light 2: Stay Human, ami csak az utóbbi időben változott meg. A Techland fejese szerint nincs semmi gond ezzel.

A Dying Light 2015-ben jelent meg és hamar meghódította a világot, a zombislasher gyors tempójú akciót ötvözte a parkourral, így könnyedén klasszikussá tudott válni. Azonban, amikor 2022 februárjában megjelent a Dying Light 2: Stay Human, a játékosok kezdeti lelkesedése gyorsan alábbhagyott, még úgy is, hogy a fejlesztő folyamatosan szállította hozzá a friss tartalmakat.

A helyzet úgy hozta, hogy az első rész több játékost vonzott a folytatásánál, ami csak az utóbbi időben, a Dying Light 2: Stay Human Reloaded Edition megjelenésével változott meg, de előtte több hónapon át a Dying Light 1 került ki győztesen.

A PCGamesN-nek adott interjújában, a Techland frencsájz igazgatója, Tymon Smektala elárulta, hogyan vélekedik a furcsa helyzetről.

"A Dying Light 1 egy nagyszerű játék nyolc évnyi tartalommal, amit jelenleg alacsony áron lehet megvenni. Ezzel nehéz versenyezni! De igen, elégedettek vagyunk a két játék párhuzamos futtatásával, mivel mindkettő más cél szolgál. Az első játék nagyszerű belépési pont a Dying Light világába, és sok játékos van, akik átváltanak a folytatásba, ami továbbra is a prémium ajánlatunk."

Smektala elismerte, "nem ütötték meg a főnyereményt" a Dying Light 2-vel, de továbbra is elszántak, hogy minden hibát kigyomláljanak belőle, amit a közösség kér, és rengeteg minden van a játékban, amiért érdemes visszatérni hozzá.

2.
2.
Doomsayer
Nekem egyik rész sem a zsánerem, de szimpatikus a hozzáállása az ürgének: mindkét rész sikeres volt, úgyhogy nagy baj nincs. De amúgy, ha nem tévedek, akkor volt a 2-ben valami időre menő mechanika is? Talán fertőzés, vagy hasonlók? Úgy nem is csoda, ha nem játszik vele annyi ember, végső soron az Xcom 2-nek is az lett a veszte, hogy a ki tudja milyen szellemi állapotban lévő dizájner vagy rendező bemutatta benne a magadott számú köröket és a visszaszámlálókat. Az is amúgy zseniális játék (ezen kívül), de nem hiába kapta már meg mindenki ingyen és aki nem, az is 2.49€-ért veheti most is.
1.
1.
crytek
Nem csoda ezer dlc meg kb 3x új verziós kiadás stb.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...