Két játék készült a Tango Gameworks-nél, amikor bezárták a stúdiót

  • Írta: szlav
  • 2024. május 29.
  • Gyászhír
Link másolása
Sokakat szíven ütött a Tango Gameworks bezárása, a keserű szájízen pedig az sem fog javítani, hogy kiderült: két játék is aktív fejlesztés alatt állt, amikor ráhúzták a rolót a fejlesztőcsapatra.

A hónap legszomorúbb játékipari híreként könyvelhetjük el azt a pillanatot, amikor a Microsoft bezárt négy stúdiót, köztük az Arkane Austint és a Tango Gameworks-öt. Az utóbbi kifejezetten fájó volt, hiszen a japán stúdió legutóbbi játéka, a Hi-Fi Rush egyenesen fantasztikus volt, a fejlesztők pedig így esélyt sem kaptak arra, hogy folytatást készíthessenek a játékhoz. Márpedig könnyen meglehet, hogy a Hi-Fi Rush 2 már aktív fejlesztés alatt állt.

A minap a Tango Gameworks egyik egykori dolgozója, Tsuyoshi Okugawa osztott meg néhány részletet a saját LinkedIn profilján, melyből kiderült, hogy az úriember 2024-ben grafikus programozó volt egy be nem jelentett projekten, egy másik névtelen projektben pedig vezető programozóként volt aktív 2023 és 2024 között. A két projekt egyike egész biztosan a Ghostwire: Tokyo folytatása volt, hiszen annak létezésére fény derült a Microsoft és az Activision bírósági meghallgatásakor, a kiadó felvásárlása előtt.

A másik névtelen cím lehet az Evil Within-franchise visszahozása, egy vadiúj IP, vagy gyakorlatilag bármi már, ám a Hi-Fi Rush kiváló fogadtatásából ítélve jó esély van rá, hogy Chai és 808 zenés-bunyós kalandjai kaphattak volna folytatást. Sajnos bármi is volt ez a két korai fázisban fejlesztett cím, mára mindkettő a kukában landolt.

1.
1.
Doomsayer
Nem azokat minősítem, akiknek tetszett a Ghostwire, de szerintem nem nagy kár érte. Egy elég elfogadhatónak mondható játék lett volna, ha egy 10-12 órás csőjáték lenne így "egy utca jobbra, egy utca balra + 1-2 bót" felfedezhető és bejárható területtel. Mondjuk úgy, mint a rezident gonosz 8. De ez így a 20-as évek egyik legértelmetlenebb, checklist szerűbb, bloated-ebb, impotensebb, érdektelenebb open world nyavajája volt és pont akkora szükség lenne egy folytatásra, mint a mókusnak az erdőtűzre.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...