Brit toplista: Májusban a V Rising volt a legkelendőbb játék

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 13.
  • Toplista
Link másolása
Az Egyesült Királyságban egy emberként vetették rá a magukat játékosok a vámpíros akció-RPG / túlélőjáték hibridre, így a múlt hónapban a V Risingból fogyott legtöbb példány. A dobogó további két helyén aztán helyreált a rend.

Az GSD adatai szerint a briteknél a V Rising vitte a prímet májusban, a piackutató cég az összes dobozos eladást, valamint a legtöbb kiadó digitális eladásai is figyelembe veszi a toplista elkészítéséhez, kivéve a Nintendo-t és az 505 Games-t, mert ők sajnos továbbra is titkolóznak.

Két év korai hozzáférést követően a múlt hónapban jelent meg a vámpíros túlélőjáték, amit mi is éltettünk, hiszem remek párosítása volt az akció-RPG-knek és a túlélőjátékoknak, PS5-re pedig pont ezen a héten kaptuk meg. A második helyet az EA Sports FC 24, a harmadikat pedig a Grand Theft Auto V érte el - minden meglepetés nélkül.

Május viszonylag csendes hónap volt a szoftvereladások tekintetében, a tavalyi évhez képest 21 százalékkal estek vissza az eladások, ami nem véletlen, hiszen 2023-ban ilyenkor került a boltokba a The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Az áprilisi legkelendőbb játék, a Fallout 4 ezúttal a 4. pozícióra csúszott vissza, de még így is megelőzi a Helldivers II-t és a Ghost of Tsushima: Director's Cut-ot. Az egyetlen új megjelenés a hónapban, amely befért a Top 10-be, az a Paper Mario: The Thousand-Year Door volt, ami a 8. helyet csípte meg, de ebben az esetben csak a fizikai kópiákat vették figyelembe.

A hardvereladások is csökkentek májusban, 10 százalékos visszaesés volt az előző hónaphoz képest, míg éves szinten 33 százalékok a visszalépés. Továbbra is PS5 volt a legkelendőbb konzol, amit a Switch és az Xbox Series X/S követett.

Lássuk a teljes listát!

1. V Rising (Level Infinite)
2. EA Sports FC 24 (EA)
3. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
4. Fallout 4 (Bethesda)
5. Helldivers 2 (Sony)
6. Ghost of Tsushima: Director's Cut (Sony)
7. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
8. Paper Mario: The Thousand Year Door (Nintendo)*
9. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)
10. Cyberpunk 2077 (CD Projekt/Bandai Namco)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...