Hírarchívum - 2020. április

HWSW: Zuhanórepülésben a PC-piac a járvány miatt

A szegmens majdnem 10 százalékkal zsugorodott az idei év első negyedében az IDC szerint, írja a HWSW. A nagy gyártók közül csak a Dell tudott erősödni, ő is csak minimálisan.

Nyáron is visszatér a The Game Festival

A jelenlegi körülmények miatt törölt E3 hetében tér vissza Geoff Keighley digitális játékfesztiválja. A The Steam Game Festival: Summer Edition kiváló alkalom lesz arra, hogy még a megjelenés előtt kipróbáljunk egy csokornyi játékot.

Terraria - dátumot kapott a Journey's End

Napra pontos megjelenési dátumot kapott a Terraria negyedik, s egyben utolsó nagy frissítése. Az ingyenes, de piszkosul tartalmasnak ígérkező update jövő hónapban tesz pontot a nyílt világú játék végére.

Hasznos frissítést kapott a Nintendo Switch

A Nintendo derült égből dobta ránk a Switch 10.0.0-s frissítését, ami egy csokornyi hasznos funkciót tartalmaz. Köztük talán a legfontosabb, hogy mostantól személyre szabhatjuk az irányítónk gombkiosztását.

Journey - júniustól Steamen is

Az eredetileg PlayStation 3-ra, majd PS4-re megjelent Journey tavaly PC-re is ellátogatott, habár kizárólag az Epic Games Store kínálatába. Hamarosan megtörik ez az exkluzivitás, két hónap múlva ugyanis Steamre is ellátogat a mesés kaland.

Nem késik a The Suicide Squad és a Guardians 3

Futószalagon érkeznek a hírek a hónapokat vagy akár éveket elhalasztott mozipremierekről, de a változatosság kedvéért most kaptunk pár jó hírt is. James Gunn szerint a koronavírus nem érinti majd a két szuperhősmozija megjelenését.

Friss részletek a Ghost of Tsushimáról

Már csak néhány hónapot kell várnunk az év talán legjobban várt PlayStation-exkluzívjára. Az Official PlayStation Magazine kifaggatta a Sucker Punch csapatát, így újabb részleteket is megtudhattunk a szamurájos játékról.

Valami készül a Crysis háza táján?

A trilógia harmadik epizódja óta néma csend honol a Crysis körül, hiszen a fejlesztők mostanában a Hunt: Showdownnal voltak elfoglalva. Lehet, hogy ez hamarosan megváltozik?

Launch traileren a Gears Tactics

A vírus ellenére is aranylemezre került a Gears Tactics, ami az imént meg is kapta a hangulatfokozásra szánt launch trailerét. Lesz itt minden, amiért a Gears of Wart szeretjük: vér és brutalitás, csak most épp más nézőpontból.

Jól teljesít a kasszáknál a Resident Evil 3

Nem volt zökkenőmentes a rajt, de így sem kell szégyenkeznie az eladásokat nézve a Resident Evil 3 újrakevert részének. Az eladott példányok felét a digitális értékesítésnek köszönheti konzolon és PC-n is.