Call of Duty 4: Modern Warfare PC, PS3, PS4, X360, XBOXONE

A Call of Duty-sorozat negyedik része, melyet ismételten a Medal of Honor alkotógárdájából kivált, saját csapatot alapított Infinity Ward fejlesztett.
1295264987

A csalóknak is utat nyitott a PS3 feltörése

A PlayStation 3 feltörése egyúttal azt is lehetővé tette, hogy a játékosok mindenféle hackek segítségével csaljanak, megbütyköljék a játékok multiját úgy, hogy ezzel mások szórakozását is tönkretegyék. Az egyik legnépszerűbb célponttá a Call of Duty-játékok váltak, de a fejlesztők nem tudnak mit kezdeni a helyzettel.
1295100454

Már alfafázisban van a Modern Warfare 3?

Az alapítótagok nélküli Infinity Ward a jelek szerint szárnyra kapott - a legutóbbi pletykák szerint a Call of Duty: Modern Warfare 3 már játszható fázisban van, az alfatesztelés javában folyik. Bár a hivatalos megerősítésre vélhetőleg tavaszig várnunk kell, a túlbuzgó teszterek nem bírtak parancsolni a szájuknak.
1295089250

Lecsúszott a Respawn Entertainmentről a THQ

Nem az EA volt az első cég, ami szóba került a Respawn Entertainment javában készülő új akciójátékának kiadójaként. A ex-Infinity Ward alapítótagok, Vince Zampella és Jason West stúdiója korábban a THQ-val tárgyalt, ám az új cím tulajdonjogára vonatkozó kérdésben nem jutottak dülőre.
1294318800

Call of Duty-projekten dolgozik a Raven?

Még egy kis Call of Duty-pletyka 2011 első hetére: egy álláshirdetés arra enged következtetni, hogy a Raven is egy - eddig bejelentetlen - Call of Duty-projekten dolgozik. Bár nem lenne meglepő, ha az Activision egy tapasztalt csapatra bízná az egyik folytatás elkészítését, alighanem csak egy DLC-ről lehet szó.
1294311600

Per indul az Activision Blizzard és a Zynga ellen

Számoltunk már be néhány merész perről és jogi esetről az évek folyamán, elvégre az Egyesült Államok a perek országa, ahol mindenki azonnal a törvény elé viszi kisebb-nagyobb sértődéseit. A mostani eset azonban talán legambíciózusabb mindegyik közül.
1294045257

A Call of Duty-széria részletes történelme

A sorozat két legutóbbi darabjának, a Modern Warfare 2-nek és a Black Opsnak a bevétele átlépte a 1.2 milliárd dollárt, rögtön a kiadásuk utáni öt nap során. A siker nem kérdéses, de mégis honnan indult a Call of Duty? Egy beszédes grafika alapján mindennel tisztában lehetünk.
1293984000

HWSW: 2010 legnagyobb informatikai botrányai

2010 IT-piaci botrányok egész sorát hozta, szinte minden hónapra jutott egy-egy jelentős esemény, felsorolni is nehéz őket. Adja magát a bizalmas információkat kiszivárogtató WikiLeaks körüli év végi felhajtás és Julian Assange letartóztatása, de ez egyrészt túl magas labda, másrészt inkább politikai jelentősége van.
1293020827

Az EA gerjesztette az Infinity Ward botrányt?

Új fordulatot vett az Infinity Ward vezetőinek elküldése után kirobbant botrány: az Activision 400 millió dolláros kárpótlást követel az Electronic Artstól, mert szerinte a konkurens óriáskiadó gerjesztette a szerződésük megszegésére a Call of Duty-sorozatot fejlesztő csapat fejeseit.
1291824000

Pachter előfizetést várt a Call of Dutyhoz

A neves piaci elemző, Michael Pachter csalódott, amiért az Activision nem vezette be a Black Ops esetében a fizetős többjátékos üzemmódot. Vajon tényleg ez a jövő, s az Activision egyelőre nem mer szembe menni a játékosok haragjával, vagy szimplán Pachter téved?
1291287619

A Black Opsszal játszottak a legtöbben a Live-on

A Treyarch hidegháborús shootere olyan nagy neveket taszított le a trónról a november 22-től kezdődő héten, mint a Modern Warfare 2 és a Halo: Reach. Ezzel a Call of Duty: Black Ops lett a legnépszerűbb multis játék az Xbox Live-on. PC-s és konzolos listáinkból kiderül, milyen címekkel játszanak a legtöbben.