Crysis 2 PC, PS3, X360

A Crysis-trilógia második része, ezúttal is az Electronic Arts és a Crytek gondozásában. A Crysis 2 grafikailag még az első játékot is messze felülmúlja, ráadásul DLC-k is elérhetők hozzá.
Típus: FPS, Sci-Fi

CryEngine-re épít szimulátort az amerikai hadsereg

Az amerikai hadsereg nem először fejleszt játékot, habár a frissiben vásárolt CryEngine 3-ra most nem konkrét játékot készítenek, hanem a világ legvalósághűbb katonai szimulátorát. A dolog persze nem lesz publikus, hiszen kizárólag a katonák kiképzésére és küldetések szimulálására használják majd.

Hazai toplisták: élen a FIFA 11

Nem igazán volt olyan komoly megjelenés az elmúlt időszakban, ami megütötte volna szintet: legalábbis a hazai játékeladási toplistákét, a rangsor ugyanis gyakorlatilag alig frissült, és inkább régi címek törtek előre. Az élen a FIFA 11 végzett, amely így még a World of Warcraftot is lenyomta.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Kicsit megkésve, de szállítjuk nektek a legutóbbi hazai játékeladási toplistákat. Az összesített felhozatalban nem történt sok meglepetés, csak egy-egy platformon volt egyáltalán olyan új belépő, amelyik érdemes volt a legjobb tíz közé való bekerülésre. A hét legjobbja a Battlefield: Bad Company 2 volt.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

A héten legalább három tonna DLC jelenik majd meg, és a szerepjáték-rajongók is kifejezetten jó napoknak néznek elébe. Persze mindettől függetlenül az abszolút sikervárományos cím az L.A. Noire lesz, amelyhez ráadásul két DLC is elérhetővé válik közvetlenül a játék boltokba kerülése után.

Crysis 2 - előzetesen a Retaliation map pack

Úgy látszik, hogy manapság már minden valamirevaló multiplayer FPS-hez kötelezővé válnak a pályacsomagok. A Crytek pedig követi az Activision példáját, így hamarosan érkezik a Crysis 2-höz a Retaliation map pack, mely négy új pályát ad hozzá a többjátékos élvezetek repertoárjához.

A legfrissebb hazai játékeladási toplisták

Helyreállt az univerzum rendje - idézőjelben persze -, a hazai toplistát ismét a World of Warcraft előfizetői kártya vezeti, a korábbi csúcstartó Crysis 2 most már csak a második. Megérkezett a PC-s Portal 2 is, ez egyébként alaposan meglátszik az összesített toplistán is.

HWSW: Bejöttek a folytatások az EA-nek

Az év elején kiadott bombasikereknek, valamint a FIFA 11 folyamatosan jó piaci teljesítményének köszönhetően javult az Electronic Arts pénzügyi teljesítménye. A vállalat bevétele és profitja egyaránt emelkedett éves összehasonlításban, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Éppen befért a hazai legjobbak közé a Portal 2

Az összesített toplista tizedik helyén nyitott, ezzel éppen befért az élbolyba a Portal második része. A Valve remekművét látszólag nem csak a kritikusok, hanem a játékosok is komálják: ráadásul az eladásokat még nem is a számítógépes, hanem a konzolos változatok húzták.

Oktatási tananyag lesz a CryEngine 3

Miután több mint 250 főiskola és egyetem érdeklődött a Crysis 2-t is hajtó motor után, a Crytek úgy döntött, hogy beszáll a nevelési programba és több ezer diákhoz juttatja el a csúcstechnológiát. Remélhetőleg a nagy többségből később potenciális játékfejlesztő válhat.

Nyilvánossá válik a CryEngine 3 SDK-ja

A Crytek a nyár elején elérhetővé teszi a Crysis 2 szerkesztőprogramját, majd augusztusban a CryEngine 3 SDK-ja is nyilvánossá válik. Ezzel nem csak a Crysis folytatását bütykölhetitek, de saját PC-s játékot is összedobhattok - vagy ha nem, legalább bízhattok benne, hogy sokan így tesznek majd!