Fallout: New Vegas PC, PS3, X360

A nagysikerű Fallout-univerzumban játszódó szerepjáték legújabb epizódja, amelynek semmi köze sem lesz az előző részek történéséhez. A játék több DLC-t is magáénak tudhat, készült belőle gyűjteményes változat is.
Típus: Akció, RPG

Még ma ingyenes az első Fallout

Csak szólunk, hogy ma bárki ingyenesen hozzájuthat az eredeti Fallouthoz. Ha kíváncsi vagy, honnan indult a posztapokaliptikus RPG-k áradata, valamint arra, hogy miként lehet ezt még kellően élvezetes szabályrendszerrel tálalni - nosza, irány a GOG.com, és tedd magadévá!

Leépítések az Obsidian Entertainmentnél?

Egyelőre még pletykaszinten beszélhetünk masszív leépítésekről az Obsidian Entertainment háza táján, de félünk, hogy a gyanú hamarosan beigazolódik. Az elbocsátások károsan érinthetik a stúdió nextgen projektjeit és a jelenleg fejlesztés alatt álló South Park-szerepjátékot is.

Next-genre fejleszt a Lionhead és a Bethesda is

Egyre inkább érvényesül a "nem zörög a haraszt" elve, ugyanis két további fejlesztőcsapatról derült ki álláshirdetések útján, hogy már a következő generációhoz verbuválnak munkaerőt. Az egyik a Microsoft belsős stúdiója, a Lionhead, a másik pedig a Bethesda.

Új Wasteland készülhetne a rajongók pénzéből

Ha tippelnem kéne, akkor azt mondanám, olvasóink közül valószínűleg elég kevesen ismerik az 1988-ban megjelent Wasteland című játékot, ami a Fallout közvetlen elődjének tekinthető. Na, Brian Fargo ennek akar folytatást, a rajongók által finanszírozott módon.

A heti játékmegjelenések és filmpremierek

Ezt már szeretjük, kezdenek felpörögni az események, a héten is lesz játékmegjelenés dögivel, bizonyára mindenki talál majd a fogára való játékot. Kapunk egy ütős szerepjátékot, aminek a sztoriját R.A. Salvatore írta, visszatér Jackie Estacado, és felidézhetjük a klasszikus Jak and Daxter-játékokat is.

Érkezik a Fallout: New Vegas Ultimate Edition

Minden földi jóval megpakolt kiadásnak örülhetnek februárban a Fallout-rajongók. A legutolsó videojátékos kivetülés, a New Vegas ugyanis Ultimate Editionnel jelentkezik, melyben az alapjátékon kívül az összes DLC megtalálható lesz. Már egy videónk is van róla.

Akciók a Steamen, ingyen játékok az OnLive-on

Amerikában tegnap hálaadás volt, aminek most az egyszeri magyar is örülhet: a Steam óriási játékakciói ide is eljutnak, ráadásul az OnLive ingyenes játékait, a Homefrontot és a Red Faction: Armageddont mi is élvezhetjük öt nap erejéig. Gamerek, a mi karácsonyunk már elkezdődött!

Obsidian: hogyan harcoljunk a használtpiac ellen?

Az Obsidian vezetője szerint a kiadók és a fejlesztők teljesen rossz utakon járnak, amikor elsőnapos DLC-kkel és hasonló trükkökkel próbálják meg visszaszorítani a használt játékok visszaváltását és vásárlását, vagy éppen pénzt akarnak lehúzni a második vásárlóról.

Animációs sorozatból készít játékot az Obsidian

A Fallout: New Vegas és a Dungeon Siege 3 fejlesztője, a folyatásokra szakosodott Obsidian Entertainment egy be ne nem jelentett projekten is munkálkodik mostanság, mely egy hírhedt animációs frencsájz alapján készült. Van még remény arra, hogy valaha tényleg maradandót alkotnak.

Újra elbukott a Bethesda az Interplayjel szemben

Sokan talán már el is felejtették a régóta húzódó pereskedést a Bethesda és az Interplay között, melyek még a Fallout jogai körül robbantak ki. Ennek felelevenítésére most a Bethesda egy újabb végzéssel próbálkozott, melyet a változatosság kedvéért elutasított a bíróság.