Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

HWSW: Bemutatkozott a Samsung Galaxy S9

Tavaly kőbe véste a dizájnt a Samsung, de a vasban és kamerában tudott újat mutatni. Állítható rekeszértékkel és friss Exynosszal érkezett meg az S9-széria - írja nagytestvérünk, a HWSW.

NVIDIA: nem áll meg a kártyák árának növekedése

Az NVIDIA szerint az idei év harmadik negyedévéig biztosan nem várható árcsökkenés a videokártyák piacán, és stagnálás helyett biztosan újabb áremelkedésre lehet majd számítani.

Az NVIDIA is megorrolt a bányászokra

Ha nem vagytok tisztában mostanság a videokártyák áraival, eláruljuk: a kriptopénz-bányászok gyakorlatilag mind egy szálig felvásárolják az erősebb videokártyákat, aki pedig játékra szeretne egyet, általános készlethiánnyal szembesül.

HWSW: Az év végén is lejtőn maradt a PC-piac

Zsinórban hatodik éve mutat csökkenést a PC-piac, a tavalyi utolsó negyedévben elsősorban az Egyesült Államok gyenge vásárlókedve miatt - derül ki a Gartner kutatásából.

CES 2018: Önálló VR-headsetet mutatott a Google

Az idei CES trendje a vezeték nélküli VR-headsetek térnyerése. A Google is beáll a sorba, a Lenovóval közösen készíti el a Daydream VR-platformra épülő Mirage Solót, amihez PC és okostelefon sem kell.

CES 2018: Vezeték és akku nélkül jön a Razer egere

Új vezeték nélküli egeret dob piacra az év első negyedében a Razer, melynek különlegessége, hogy egyáltalán nem használ akkumulátort, így a 100 grammot sem éri el a tömege.

Rainway - PC-s játék bármilyen eszközön

A Rainway egy olyan ingyenes alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a PC-s játékainkat bármilyen hordozható konzolra vagy eszközre továbbítsuk. A készítők 60 fps-t ígérnek, alacsony késleltetés mellett. Hamarosan indul a bétateszt.

CES 2018: Razer Project Linda - laptop a telefonból

Nem múlhat el úgy a CES, hogy a Razer nem villant valamilyen fura prototípust, idén pedig a Project Linda kapta azt a feladatot, hogy elcsavarja a játékosok fejét. Ezúttal egy dokkolót készített a cég, amely laptoppá alakítja a gamer telefonját.

CES 2018: Bétatesztelhető a GeForce Now

Az NVIDIA új játékstreaming szolgáltatása kiváló alternatíva lehet azoknak a felhasználóknak, akik gyengébb hardverekkel rendelkeznek. Ha megfelelő szélessávú kapcsolattal rendelkezünk, akár 1080p-ben is játszhatunk 120 fps-sel.

HWSW: Íme, az Intel-AMD kooperáció gyümölcsei

Végre hivatalosan is megérkeztek az AMD-s grafikával turbózott Intel-processzorok, rögtön öt különböző modell érkezik a két cég együttműködésének részeként - írja nagytestvérünk, a HWSW.