Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

Bejelentették a Sega Mega Drive Minit

A Sega sok év után visszatér a hardverpiacra. Japánban még idén elérhetővé teszik a Sega Mega Drive Minit, a klasszikus 16-bites konzol falatnyi mását, és jövőre talán nálunk is tiszteletét teszi.

Digitális játékboltot nyitott a Razer

A Steam és a GOG babérjaira tör a gamerperifériáiról elhíresült amerikai hardvergyártó. A Razer Game Store már kitárta a kapuit, számos akciós játék közül szemezgethetnek a látogatók. A hűséges vásárlókat még jutalmazzák is!

HWSW: Kitette a Steam Machine-ok szűrét a Valve

A cég nappaliba szánt gamer PC-it csendben vezette ki a Steam hardveres aloldaláról. A gépek gyártóik oldalán még elérhetők, a kezdeményezésnek ugyanakkor ezzel lényegében befellegzett - írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: A Huawei P20 az iPhone X-et kergeti

Párizsban hivatalosan is bemutatkozott a kínai cég legújabb modellje, a P20, illetve annak különböző változatai. A kijelző ismerős lesz, a hátlapra pedig a P20 Pro modellnél három kamerát is tett a gyártó.

Pink Basilisk - magyar startup visz színt a játékodba

Mármint szó szerint: egy magyar csapat olyan videojátékos kiegészítőt tervezett, amely a monitorod mellől, színekkel ad vissza kulcsfontosságú információkat a játékkal kapcsolatban. Így neked csak az akcióra kell fókuszálnod.

GDC 2018: Ilyen a Raytracing Unreal Engine 4 alatt

A hét elején mutatkozott be a Microsoft és az NVIDIA közös új technológiája, a DirectX Raytracing, amit most az Epic Games is bemutatott, természetesen az Unreal Engine 4 közreműködésével.

GDC 2018: Új nevet kapott az Ataribox

Az Atari véresen komolyan gondolja a visszatérést a hardverpiacra, és a kezdeti nehézségek ellenére hamarosan testet ölt az Ataribox. A Linux-alapú konzol végleges nevét a GDC-n jelentették be.

GDC 2018: DirectX Raytracing a Microsofttól

Az idei Game Developers Conference-en a Microsoft bejelentette a DirectX Raytracinget, egy új technológiát, amellyel a jövőben valós időben lehet modellezni a fénysugarak útját. A végeredmény magáért beszél.

HWSW: Hamarosan normalizálódhat a VGA-k piaca

Pletykák szerint küszöbön a bányászchip, amely okafogyottá teheti a GPU-k szerepét. Ez a jelenlegi videokártyáknál lényegesen nagyobb tempóban lesz képes az alapvetően GPU-kra szabott kriptodevizák kitermelésére.

HWSW: Illegálisan erősítené pozícióját az NVIDIA?

Iparági pletykák szerint fennálló piaci erőfölényét meglovagolva próbálja megerősíteni piaci pozícióját az NVIDIA. Ehhez a vállalat elsőre illegálisnak tűnő eszközöket is bevet, amely akár perek sorozatának szikráját is adhatja.