Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!

HWSW: Nincs jobb játékra az Intel csúcsprocijánál?

Bejelentette új mainstream csúcsprocesszorát az Intel. A Core i9-9900KS az i9-9900K magasabb órajelekre felcsavart variánsa, amelynél a chipgyártó szerint jelenleg nincs erősebb gamer CPU a piacon - írja nagytestvérünk, a HWSW.

HWSW: Bemutatkozott az új Pixel 4-széria

Menetrend szerint érkeztek a Google idei Pixel-csúcsmodelljei, a keresőóriás azonban őszi eseményére nem csak okostelefonokkal, de a régóta várt új Pixelbookkal is készült - miközben a Nest termékcsaládot is bővítette.

HWSW: Videokártyás tűzijátékot hozhat 2020

Régen látott izgalmakat és fejlődést hozhat 2020 közepén a videokártyák piaca. Az Nvidia mellett az AMD, illetve a piacra bő két évtized után visszatérő Intel is vadiúj termékeket mutathat be.

HWSW: Bemutatkoztak az új Surface-modellek

Nagyot gurított idei Surface bejelentésével a Microsoft, a gyártó egy sereg új készülékkel rukkolt elő eseményén, amelyen kifejezetten egzotikus megoldásoknak is jutott hely - egy váratlan androidos versenyzővel együtt

HWSW: Beindult a kínai NAND-flash gyártás

Beindította a NAND-flash chipek tömegtermelését a kínai Yangtze Memory Technologies (YMTC), ami alaposan felboríthatja az eddigi erőviszonyokat a piacon. Nem kizárt, hogy az árszabás is megváltozik majd.

HWSW: Dell Latitude 7424 Rugged Extreme teszt

A Dell tiszteletet parancsoló csatanotebookja nem árul zsákbamacskát: az alaposan felvértezett, gumiütközőkkel megtoldott ház pont olyan erős, mint ahogy kinéz, miközben a benne dolgozó hardverre sem lehet panasz.

HWSW: Ilyenek az első Ice Lake-processzorok

A május végi technikai bemutatót követően bejelentette az Ice Lake-mobilprocesszorok első tagjait az Intel. A chipgyártó összesen 11 darab új központi egységet mutatott be, hat darab "U", illetve öt darab "Y" típusú modell formájában.

HWSW: Hátramenetbe kapcsolt az Intel

Az Intel is megtartotta negyedéves beszámolóját. A cég bevétele és nyeresége egyaránt csökkent az idei második negyedévben, és rövid- és középtávú előrejelzések alapján pedig tovább folytatódhat a zsugorodás.

Októberre csúszott a Sega Mega Drive Mini

Rossz hírünk van a retrokonzolok szerelmeseinek: ismét csúszik a Sega Mega Drive Mini megjelenése, legalábbis Európában és a Közel-Keleten. Szerencsére nem annyira vészes a késés - két extra héttel kell számolnunk.

HWSW: Érkezik a jósolt memóriaáremelkedés

Most kell venni memóriát, az idei évben ugyanis várhatóan már csak drágulni fognak a termékek. Az esetleges vásárlást vagy bővítést tehát célszerű napokon, vagy legfeljebb egy-két héten belül meglépni - írja nagytestvérünk, a HWSW.