Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

HWSW: Márciusban leplezi le új GPU-ját az NVIDIA?

Felbukkant a távolban az NVIDIA következő grafikus mikroarchitektúrája. A pletykák szerint Ampere kódnevű fejlesztés tavasszal mutatkozik be, ám azt egyelőre nem tudni, hogy csak kiegészíti, vagy le is váltja az egyetlen GPU-val piacon lévő Voltát.

Az NVIDIA is csatlakozik a Star Wars-őrülethez

Decemberben mutatkozik be az új Star Wars-trilógia második felvonása, aminek apropóján az NVIDIA úgy döntött, piacra dob két Star Wars témájú Titan Xp kártyát. A jedi rend és a sötét oldal előtt tisztelgő kártyák 1200 dollárba kerülnek.

HWSW: Úton van az Intel-AMD szerelemgyerek

Három lapkát tokoz egybe legújabb, a nyolcadik generációs Core-családot erősítő processzorain az Intel, amelyből rendhagyó módon az egyiket konkurensétől, az AMD-től vásárolja a gyártó.

HWSW: Őrült tempóban növekszik a Xiaomi

Tovább növelte részesedését az öt legnagyobb gyártó az okostelefon-piacon az idei harmadik negyedévben, egyre szűkebb helyet hagyva az "egyéb" kategóriában emlegetett szereplőknek - derül ki az IDC frissen közzétett jelentéséből.

Okostelefon érkezik a Razertől

Saját okostelefonnal rukkolt elő a Razer, amely nemes egyszerűséggel Razer Phone néven fut majd. A borsos áron kínált erőgép a szórakoztatásra van kihegyezve, játékra, filmnézésre és zenehallgatásra is ideális a cég szerint.

HWSW: Jövőre sem csökkennek a memóriárak?

Elmaradhat a DRAM-árak jövő évre prognosztizált normalizálódása. A DRAMeXchange memóriatőzsde előrejelzése szerint ugyanis a kereslet 2018-ban is felülmúlja majd a kínálatot, hiába növekszik közel 20 százalékkal a termelés.

HWSW: Most egy időre megszűnik a titkosított Wi-Fi

Foltozható a meglévő, WPA2-es Wi-Fi titkosítási szabvány, így javítható lesz a nyilvánosságra került új sebezhetőség-sorozat, a KRACK. Ettől függetlenül nehéz hetek-hónapok jönnek.

Bemutatkozott az Oculus Go

Tegnap az Oculus Connect rendezvényen a cég tulajdonosa, Mark Zuckerberg bejelentette az Oculus Gót, amely az Oculus Rift jól árazott alternatívája lehet: a 199 dolláros VR-headset nem igényel külön PC-t. Olcsóbb lett a nagytesó is!

Visszatér a Tamagotchi

Ha a kilencvenes években voltál gyerek, bizonyára emlékszel a tamagocsira, amely valóságos őrületként söpört végig a világon. A digitális kedvenc nevelésére kihegyezett kütyü idén 20 éves, és ennek örömére újra a boltokba kerül.

HWSW: Leáll a Windows Phone fejlesztése

Nem biztos, hogy túl nagy meglepetést okozott a Microsoft a bejelentéssel, de végre hivatalosan is ki lett mondva, hogy az évek óta haldokló platform fejlesztését végleg befejezik a redmondiak.