Hardver rovat

A Gamekapocs hardver rovatában rendszeresen leteszteljük a legfrissebb videokártyákat, gamer notebookokat, és a többi hasonló érdekes informatikai újdonságokat!
Típus: Rovat

GDC 2018: DirectX Raytracing a Microsofttól

Az idei Game Developers Conference-en a Microsoft bejelentette a DirectX Raytracinget, egy új technológiát, amellyel a jövőben valós időben lehet modellezni a fénysugarak útját. A végeredmény magáért beszél.

HWSW: Hamarosan normalizálódhat a VGA-k piaca

Pletykák szerint küszöbön a bányászchip, amely okafogyottá teheti a GPU-k szerepét. Ez a jelenlegi videokártyáknál lényegesen nagyobb tempóban lesz képes az alapvetően GPU-kra szabott kriptodevizák kitermelésére.

HWSW: Illegálisan erősítené pozícióját az NVIDIA?

Iparági pletykák szerint fennálló piaci erőfölényét meglovagolva próbálja megerősíteni piaci pozícióját az NVIDIA. Ehhez a vállalat elsőre illegálisnak tűnő eszközöket is bevet, amely akár perek sorozatának szikráját is adhatja.

HWSW: Bemutatkozott a Samsung Galaxy S9

Tavaly kőbe véste a dizájnt a Samsung, de a vasban és kamerában tudott újat mutatni. Állítható rekeszértékkel és friss Exynosszal érkezett meg az S9-széria - írja nagytestvérünk, a HWSW.

NVIDIA: nem áll meg a kártyák árának növekedése

Az NVIDIA szerint az idei év harmadik negyedévéig biztosan nem várható árcsökkenés a videokártyák piacán, és stagnálás helyett biztosan újabb áremelkedésre lehet majd számítani.

Az NVIDIA is megorrolt a bányászokra

Ha nem vagytok tisztában mostanság a videokártyák áraival, eláruljuk: a kriptopénz-bányászok gyakorlatilag mind egy szálig felvásárolják az erősebb videokártyákat, aki pedig játékra szeretne egyet, általános készlethiánnyal szembesül.

HWSW: Az év végén is lejtőn maradt a PC-piac

Zsinórban hatodik éve mutat csökkenést a PC-piac, a tavalyi utolsó negyedévben elsősorban az Egyesült Államok gyenge vásárlókedve miatt - derül ki a Gartner kutatásából.

CES 2018: Önálló VR-headsetet mutatott a Google

Az idei CES trendje a vezeték nélküli VR-headsetek térnyerése. A Google is beáll a sorba, a Lenovóval közösen készíti el a Daydream VR-platformra épülő Mirage Solót, amihez PC és okostelefon sem kell.

CES 2018: Vezeték és akku nélkül jön a Razer egere

Új vezeték nélküli egeret dob piacra az év első negyedében a Razer, melynek különlegessége, hogy egyáltalán nem használ akkumulátort, így a 100 grammot sem éri el a tömege.

Rainway - PC-s játék bármilyen eszközön

A Rainway egy olyan ingyenes alkalmazás, amely lehetővé teszi, hogy a PC-s játékainkat bármilyen hordozható konzolra vagy eszközre továbbítsuk. A készítők 60 fps-t ígérnek, alacsony késleltetés mellett. Hamarosan indul a bétateszt.