The Last of Us PS3, PS4

A 2011-es VGA díjátadó rendezvényen leplezték le a legújabb PS3-exkluzív játékot, ami végül PS4-re is megjelent.
Típus: Akció

The Last of Us - Annie Wersching a szereplők közt

A 24 rajongókon kívül valószínűleg senki nem tudja, ki az az Annie Wersching, de ez nem jelentett problémát a Naughty Dog számára, amikor úgy döntöttek, szerződtetik a leányzót egy szerepre. Wersching csatlakozását maga a kreatív igazgató közölte Twitteren.

Vadiúj képeken a The Last of Us

Megosztott pár érdekességet a Naughty Dog referense a hivatalos PlayStation Blogon. A The Last of Us első videójában látott jelenetet vesézik ki a srácok, de friss, ropogós képek is napvilágot láttak a stúdió első, csak felnőtteknek szánt játékából. Istenkirály cím van készülőben.

The Last of Us - merőben eltér az Unchartedektől

A két Naughty Dog-veterán, Bruce Straley és Neil Druckmann elhintett pár konkrétumot a PlayStation Magazine aktuális számában a The Last of Us-ról. Ebből kiderül, hogy a játék merőben eltér az Unchartedektől, s inkább a történetre fókuszál, mintsem az ugribugrira.

Látványos The Last of Us képek érkeztek

Bruce Straley és Neil Druckmann, a Naughty Dog fejlesztésének vezetői elmondták, hogy a The Last of Us-t különböző posztapokaliptikus könyvek és a BBC dokumentumfilmjei inspirálták. Egyébként már húsz évvel járunk a világvégét kiváltó esemény után. Ezt a város is megsínylette.

Az új Jak and Daxter helyett készül a The Last of Us

A Naughty Dog társelnöke szerint a stúdió második csapata a Jak and Daxter folytatásán ötletelt, mielőtt belevágott volna a The Last of Us munkálataiba. Evan Wells nem zárta ki, hogy a fejlesztőcég előbb-utóbb újra visszatér a közkedvelt duó kalandjaihoz, de erre egyelőre nem sok sansz van.

Online mód is lesz a The Last of Usban

A Game Infomer jóvoltából napvilágot látott némi konkrét infomáció a Naughty Dog következő nagy dobása, a The Last of Us kapcsán. Ezek alapján a játék története ugyan nem nagy szám, ugyanakkor ha a fejlesztők ügyesek, a hangulata egyedivé varázsolhatja a címet.

The Last of Us - az első ingame képek

A Naughty Dog eljövendő új játéka merőben más stílusban nyúl a posztapokaliptikus témához, hiszen dokumentarista jelleggel mutatja be hőseink túlélésért vívott küzdelmeit. A Game Informer közölte le a The Last of Us első ingame screenshotjait, melyek igen durván néznek ki. Remek korban élünk!

Motion capture a The Last of Us-szal

A Sonynak még mindig vannak rejtett tartalékai és igazán ígéretes exkluzív címei. Az egyik a Naughty Dog által készített The Last of Us. Hasonlóan az Unchartedekhez, ebben a túlélőhorrorban is fejlett motion capture technológiára hagyatkoznak a fejlesztők. Tekintsünk bele a munkájukba!

Retteg a nextgentől a Naughty Dog

A Naughty Dog készíti a jelenlegi generáció legszebb játékait, úgyhogy mondhatjuk, hogy eléggé jól kiismerték a PlayStation 3 képességeit, s ki tudják használni annak közel teljes erejét. Nem csoda hát, hogy ennyi tapasztalat után a stúdió nagyon fél a következő generációtól.

The Last of Us - az E3-on leplezték volna le

Impresszív, hogy a The Last of Us eddig titokban maradt - a Naughty Dog sem számított rá, hogy sikerül, főleg nem úgy, hogy eredetileg az E3-on akarták leleplezni, ráadásul egy kis utalást bele is tettek az Uncharted 3-ba. De sikerült, így lett ez a VGA 2011 legnagyobb meglepetése.