Steam PC, PS3

A Valve Steam szolgáltatásával kapcsolatos hírek gyűjtőhelye.
Típus: Böngészõ

E3 2018: Hivatalosan is elrajtolhat Kínában a Steam

A Valve bejelentette, hogy a Perfect Worlddel együttműködve hivatalosan is megnyitja kapuit a világ legnagyobb játékpiacán, Kínában. Új világ tárulhat ki a helyi játékosok és fejlesztők előtt.

Mostantól szinte bármi megjelenhet a Steamen

Az elmúlt hetek botrányait követően a Valve úgy döntött, felhagy a játékok moderálásával, és lényegében bármit beenged a Steamre - egyedül az illegálisnak és trollkodásnak minősülő tartalmakat fogja eltávolítani a rendszerből.

Az Apple blokkolta a Steam Linket

Az Apple megvonta a jogot a Valve-tól a Steam Link kiadásához az App Store-on keresztül. Az Apple szerint az alkalmazás teljes mértékben szemben áll az applikációkkal kapcsolatos irányelveikkel.

Elindult a Steam tavaszi vására

A Steam tavaszi vásárára, pontosabban a Steam Spring Cleaning Event végre kezdetét vette. Minden felhasználót napi feladatok várnak - ezek teljesítésével trófeákat és jelvényeket szerezhetünk.

Etikus hackerek a steames biztonsági hibák ellen

Pénzt kínál a Valve minden olyan hacker számára, aki kritikus biztonsági rést talál a Steamen. A cél, hogy a biztonsági problémákat gyorsabban kutassák fel és szüntethessék meg, mielőtt még a bűnözők kihasználhatnák őket.

Két új mobilos Steam-applikáció érkezik

A Valve is igyekszik összekötni az okoseszközeinket a számítógépünkkel. Két új, a Steamhez kötődő app várható a közeljövőben, így a jövőben akár a mobilunkon vagy tabletünkön is játszhatunk a steames játékainkkal.

A Switch Pro Controllert is támogatja a Steam

A Steam egy hivatalos blogbejegyzésben erősítette meg, hogy a PlayStation 4 DualShockja és az Xbox One kontrollere után a legújabb bétakliensük már a Nintendo Switch Pro Controllert is támogatja.

Korai még temetni a SteamSpy-t

Valószínűleg sosem lesz olyan pontos a Valve platformján futtatott játékokat figyelő oldal, mint régen, a projektet vezető Sergely Galyonkin azonban pozitív hangvétellel nyilatkozott a SteamSpy jövőjével kapcsolatosan.

HWSW: Kényszernyugdíjba megy a SteamSpy

Több új biztonsági funkciót is bevezet a Valve, míg a SteamSpy-t úgy küldi kényszernyugdíjba, hogy a felhasználói játéklisták alapértelmezetten elrejtve jelennek majd meg. A hajtás után további részleteket olvashattok a Valve akciójáról.

HWSW: Kitette a Steam Machine-ok szűrét a Valve

A cég nappaliba szánt gamer PC-it csendben vezette ki a Steam hardveres aloldaláról. A gépek gyártóik oldalán még elérhetők, a kezdeményezésnek ugyanakkor ezzel lényegében befellegzett - írja nagytestvérünk, a HWSW.