Steam PC, PS3

A Valve Steam szolgáltatásával kapcsolatos hírek gyűjtőhelye.

Elindult a Steam tavaszi vására

A Steam tavaszi vásárára, pontosabban a Steam Spring Cleaning Event végre kezdetét vette. Minden felhasználót napi feladatok várnak - ezek teljesítésével trófeákat és jelvényeket szerezhetünk.

Etikus hackerek a steames biztonsági hibák ellen

Pénzt kínál a Valve minden olyan hacker számára, aki kritikus biztonsági rést talál a Steamen. A cél, hogy a biztonsági problémákat gyorsabban kutassák fel és szüntethessék meg, mielőtt még a bűnözők kihasználhatnák őket.

Két új mobilos Steam-applikáció érkezik

A Valve is igyekszik összekötni az okoseszközeinket a számítógépünkkel. Két új, a Steamhez kötődő app várható a közeljövőben, így a jövőben akár a mobilunkon vagy tabletünkön is játszhatunk a steames játékainkkal.

A Switch Pro Controllert is támogatja a Steam

A Steam egy hivatalos blogbejegyzésben erősítette meg, hogy a PlayStation 4 DualShockja és az Xbox One kontrollere után a legújabb bétakliensük már a Nintendo Switch Pro Controllert is támogatja.

Korai még temetni a SteamSpy-t

Valószínűleg sosem lesz olyan pontos a Valve platformján futtatott játékokat figyelő oldal, mint régen, a projektet vezető Sergely Galyonkin azonban pozitív hangvétellel nyilatkozott a SteamSpy jövőjével kapcsolatosan.

HWSW: Kényszernyugdíjba megy a SteamSpy

Több új biztonsági funkciót is bevezet a Valve, míg a SteamSpy-t úgy küldi kényszernyugdíjba, hogy a felhasználói játéklisták alapértelmezetten elrejtve jelennek majd meg. A hajtás után további részleteket olvashattok a Valve akciójáról.

HWSW: Kitette a Steam Machine-ok szűrét a Valve

A cég nappaliba szánt gamer PC-it csendben vezette ki a Steam hardveres aloldaláról. A gépek gyártóik oldalán még elérhetők, a kezdeményezésnek ugyanakkor ezzel lényegében befellegzett - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Akciós a Steam Link

Az ünnepek alkalmával 1,1 eurós áron szerezhető be a Steam Link különböző akciós csomagokon keresztül. Ugyan a szállítási díj relatíve magas, ám az ajánlatok még így is igazán kedvezőek. Az ajánlat csak hétfőig él.

GDC 2018: Kasszát robbantott tavaly a Steam

A GDC-n összesítette a SteamSpy a Valve platformjának tavalyi évét. Eszerint a Steam 2017-ben hozta a legtöbb bevételt a fejlesztőcégnek, a legnagyobb siker pedig messze a PlayerUnknown's Battlegrounds volt.

Átalakult a Steam kívánságlistája

A hétvégén masszív leárazásokat tart a Steam a kínai újév apropóján, ezzel együtt pedig a kívánságlistát is átfazonírozták az üzemeltetők. A megújult felület informatívabb és átláthatóbb lett.