Steam PC, PS3

A Valve Steam szolgáltatásával kapcsolatos hírek gyűjtőhelye.

HWSW: Újra belökné a linuxos játékokat a Valve

Nagyon érett már a linuxos-windowsos átjárást hozó kompatibilitási megoldások fejlettsége, a Valve most arra tett kísérletet, hogy ezeket olyan minőségi szintre hozza, ami már a népszerű játékok alá is megfelel - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Steam.tv - streaming szolgáltatást indít a Valve

A mai napon szép csendben, és mint később kiderült, véletlenül elindította a Valve a saját élő streaming szolgáltatását Steam.tv néven. Az oldal a délelőtt még elérhető volt, mostanra azonban már újból offline lett.

HWSW: Elérhető a Valve Discord-versenytársa

Teljesen újraszabott csevegőfelülettel érkezik a Steam-kliens mai frissítése. A Steam Chat végre kilépett az ICQ-korszakból, így komoly kihívója lehet majd a mai modern alternatíváknak, köztük a Discordnak is.

Íme, a Steam 1000 legtöbbet játszott játéka

A minap egy apró zavar jelentkezett a Steam API-ján, amit a Valve gyorsan be is foltozott. Szerencsére a SteamSpy atyja elég gyors volt ahhoz, hogy a hiba alapján összeállítsa a platform legtöbbet játszott játékainak toplistáját.

Elindult a Steam nyári vására

A pletykák igaznak bizonyultak: tegnap tényleg elstartolt a Steam idei nyári vására, vagyis a "The Intergalactic Summer Sale", melynek keretében számos játékhoz juthattok hozzá jelentős kedvezménnyel. Van új böngészős móka is!

Mégis lesz Steam Link az App Store-ban?

Úgy néz ki, hogy a végéhez közelít az Apple és a Valve pár hete kirobbant konfliktusa. Az Apple változtatott az irányelvein, a Valve pedig ennek megfelelően javította az alkalmazását. Mostantól elvileg szabad az út a Steam Link számára.

Kiszivárgott a Steam Summer Sale 2018 időpontja

Ugyan a Valve sosem jelenti be előre a nyári vásár kezdetének időpontját, ám mint minden évben, idén is kiszivárgott az információ. Június 21-ig érdemes feltöltenünk a pénztárcánkat.

E3 2018: Hivatalosan is elrajtolhat Kínában a Steam

A Valve bejelentette, hogy a Perfect Worlddel együttműködve hivatalosan is megnyitja kapuit a világ legnagyobb játékpiacán, Kínában. Új világ tárulhat ki a helyi játékosok és fejlesztők előtt.

Mostantól szinte bármi megjelenhet a Steamen

Az elmúlt hetek botrányait követően a Valve úgy döntött, felhagy a játékok moderálásával, és lényegében bármit beenged a Steamre - egyedül az illegálisnak és trollkodásnak minősülő tartalmakat fogja eltávolítani a rendszerből.

Az Apple blokkolta a Steam Linket

Az Apple megvonta a jogot a Valve-tól a Steam Link kiadásához az App Store-on keresztül. Az Apple szerint az alkalmazás teljes mértékben szemben áll az applikációkkal kapcsolatos irányelveikkel.