Steam PC, PS3

A Valve Steam szolgáltatásával kapcsolatos hírek gyűjtőhelye.
Típus: Böngészõ

Holnap indul a Steam Summer Sale

Ideje előkészíteni a bankkártyákat, ugyanis hamarosan elindul a Steam nyári leárazáshulláma. Az akciók holnap este élesednek, és egészen a jövő hónap elejéig tart majd a Summer Sale.

E3 2017: Itt a Steam Direct, búcsúzik a Greenlight

Tegnap hivatalosan is elrajtolt a Steam Direct, ezzel pedig a Greenlighttól is búcsút veszünk. A rendszer azt a célt szolgálja, hogy a fejlesztők minél hamarabb kiadhassák a játékaikat a platformon, ugyanakkor a szűrés is jobban működhet.

HWSW: Átdolgozza játékajánlóját a Steam

Felfedezők ássák elő az algoritmusok által elsüllyesztett jó játékokat, így nem vesznek el az igazi gyöngyszemek sem. Így a jövőben nagyobb eséllyel futsz bele olyan anyagokba, amelyek egyébként elkerülték volna a figyelmedet.

Három VR-játékot készít a Valve, viszlát Greenlight!

A Valve mesélt egy kicsit a cég jövőbeli terveiről. Gabe Newell és csapata a VR-játékokban hisz, szerintük a jövőben megszűnik a techdemó jellegük, de csak a PC-t képzelik el célplatformként. Emellett lecserélik a Greenlightot is.

HWSW: A Valve-nak is nekimegy az EU

Az Európai Bizottság azzal vádol több nagy céget a videojátékos, a konzumer elektronikai és a szállásfoglalási piacon, hogy országonként más-más árat ajánlanak a vásárlóknak, vagy bizonyos tagállamokat ki is zárnak a vásárlásból.

Újabb rekordot állított fel a Steam

Megdőlt a hétvégén a Steam aktivitási rekordja, volt olyan pillanat, amikor több mint 14,3 millió játékos használta egyszerre a szolgáltatást. Természetesen a jól ismert slágercímek húzták a számokat.

Íme, a Steam tavalyi bevételkirályai

Habár pontos sorrendet és számokat nem kaptunk, azt azért elárulta a Valve, hogy melyek voltak a Steam legtöbb bevételt hozó játékai 2016-ban. A DOTA 2 például free-to-play létére is az élbolyban szerepel.

Megvannak az első Steam Awards győztesei

A tavalyi év végén rendezték meg először a Steam Awards díjátadót, ahol nemcsak az egyes kategóriák jelöltjei kerültek kiválasztásra a játékosok szavazatai alapján, de bizonyos díjakat is ők álmodtak meg.

Elstartolt a Steam téli vására

A korábban kiszivárgott dátum helyesnek bizonyult, tegnap hivatalosan is kezdetét vette a Steam téli vására, ami egészen január 2-ig tart. Hasonló kezdeményezés indult az Originen és a GOG-on is, csak bírjuk pénztárcával.

Elstartolt a Steam őszi vására, szavazhatunk is

Hivatalosan is kezdetét vette a Steam őszi vására, ahol rengeteg címre csaphatsz le jutányos áron. Emellett a Valve bejelentette a Steam Awardsot, melynek keretében a közösség szavazhatja meg az év legjobb játékait.