Steam PC, PS3

A Valve Steam szolgáltatásával kapcsolatos hírek gyűjtőhelye.

A Steam törli a troll játékokat

Komoly tisztogatásba kezdett a Steam, az utóbbi két hétben közel 180 olyan címet távolítottak el az online üzletükből, amelyeket csak rengeteg jóindulattal lehetne igazi videojátéknak nevezni.

HWSW: Az Xbox-kontroller mindent visz PC-n

A Steam felhasználói között az Xbox-kontroller a legnépszerűbb, de a Steam Controllerrel játsszák messze a legtöbbféle játékot. A Valve kutatása szerint a DualShocknak sincs mit szégyellnie.

Eltüntethetőek lesznek a megosztó játékok Steamen

A videojátékok számának növekedésével a Steam egyre átláthatatlanabbá válik, mely ellen a Valve újabb címkék és szűrök bevezetésével próbálja felvenni a harcot. Érkezik a „Mature Content” és az „Adult Only” megkülönböztetés.

HWSW: Újra belökné a linuxos játékokat a Valve

Nagyon érett már a linuxos-windowsos átjárást hozó kompatibilitási megoldások fejlettsége, a Valve most arra tett kísérletet, hogy ezeket olyan minőségi szintre hozza, ami már a népszerű játékok alá is megfelel - írja nagytestvérünk, a HWSW.

Steam.tv - streaming szolgáltatást indít a Valve

A mai napon szép csendben, és mint később kiderült, véletlenül elindította a Valve a saját élő streaming szolgáltatását Steam.tv néven. Az oldal a délelőtt még elérhető volt, mostanra azonban már újból offline lett.

HWSW: Elérhető a Valve Discord-versenytársa

Teljesen újraszabott csevegőfelülettel érkezik a Steam-kliens mai frissítése. A Steam Chat végre kilépett az ICQ-korszakból, így komoly kihívója lehet majd a mai modern alternatíváknak, köztük a Discordnak is.

Íme, a Steam 1000 legtöbbet játszott játéka

A minap egy apró zavar jelentkezett a Steam API-ján, amit a Valve gyorsan be is foltozott. Szerencsére a SteamSpy atyja elég gyors volt ahhoz, hogy a hiba alapján összeállítsa a platform legtöbbet játszott játékainak toplistáját.

Elindult a Steam nyári vására

A pletykák igaznak bizonyultak: tegnap tényleg elstartolt a Steam idei nyári vására, vagyis a "The Intergalactic Summer Sale", melynek keretében számos játékhoz juthattok hozzá jelentős kedvezménnyel. Van új böngészős móka is!

Mégis lesz Steam Link az App Store-ban?

Úgy néz ki, hogy a végéhez közelít az Apple és a Valve pár hete kirobbant konfliktusa. Az Apple változtatott az irányelvein, a Valve pedig ennek megfelelően javította az alkalmazását. Mostantól elvileg szabad az út a Steam Link számára.

Kiszivárgott a Steam Summer Sale 2018 időpontja

Ugyan a Valve sosem jelenti be előre a nyári vásár kezdetének időpontját, ám mint minden évben, idén is kiszivárgott az információ. Június 21-ig érdemes feltöltenünk a pénztárcánkat.