Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain PC, PS3, PS4, X360, XBOXONE

A Metal Gear Solid-sorozat ötödik része, Hideo Kojima utolsó Metal Gear-játéka.

GDC 2013: Metal Gear Solid 5 - képek és videó

A Kojima-féle összeesküvés tegnap nyilvánvalóvá vált: a The Phantom Pain és a Ground Zeroes voltaképpen a Metal Gear Solid 5-öt takarja. Most megcsodálhatjuk a GDC-n levetített gameplay demót és még néhány képet.

GDC 2013: The Phantom Pain = Metal Gear Solid 5

Ahogy azt sejteni lehetett, a The Phantom Pain valójában a Metal Gear Solid ötödik részét takarja, de ami még érdekesebb, hogy a Ground Zeroes sem különálló projekt. A játékot az imént jelentették be, trailerünk is van róla.

GDC 2013: Kojima csinálja a Phantom Paint, itt a bizonyíték

Noha gyakorlatilag eddig is nyílt titok volt, hogy a hivatalos hírek szerint egy svéd fejlesztőcégnél készülő The Phantom Pain valójában Hideo Kojima és csapata munkája, ezt most a mester maga is megerősítette.

GDC 2013: The Phantom Pain - új trailert kapunk

A Gametrailers TV legutóbbi adásában maga Joakim Mogren, a Moby Dick Studio vezérigazgatója szólal meg, az interjú persze csak még inkább ráerősít arra a feltételezésre, hogy a projekt mögött Hideo Kojimáék állnak.

The Phantom Pain trailer - máshogyan

A Metal Gear Solid-rajongók már vigyázzállásba vágták magukat az idei VGA-n bemutatkozó The Phantom Pain című alkotás láttán. Most befutott az első előzetes alternatív változata, s még mindig gyanúsak az árulkodó jelek.

VGA 2012: A Phantom Pain az új Metal Gear Solid?

A The Phantom Pain bemutatkozó előzetesét is a VGA keretei között vetítették le, és bár a kedvcsináló rendkívül meggyőző, több tekintetben is furcsának tűnik - a tömeg Kojimát sejti az álca mögött.