Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.

A fejlesztők 36 százalékát érdekli a Switch

A GDC szervezői idén is felmérést készítette, amelyen közel 4 ezer fejlesztő vett részt. Az eredményeket összesítették és meglepő arányok születtek. A stúdiók 11 százaléka dolgozik lootboxokat tartalmazó játékon.

Friss exkluzívokkal erősít az Xbox Game Pass

A Microsoft előfizetéses szolgáltatása nagyot lép előre: ezentúl minden Xbox One-exkluzív címet már a megjelenés napján megkapnak a tagok. Az első fecske a Sea of Thieves lesz március 20-án.

Vérfrissítés vár az Xbox Elite kontrollerre

A kiszivárgott képek szerint már készül a következő Xbox Elite kontroller. A várhatóan továbbra is méregdrága kiegészítő külsőre is más lesz egy picit, és belsőre is változik majd.

Átszervezések a Microsoft Studiosnál

A Microsoft Xbox-divíziójának fejese, Phil Spencer komoly átalakításokba kezdett a Microsoft Studiosnál. A korábbi Minecraft-vezér, Matt Booty veszi át Spencer korábbi szerepét, ő irányítja majd közvetlenül a cég stúdióhálózatát.

E3 2018: A Microsoft már az idei műsort szervezi

Phil Spencer is részt vett Major Nelson legutóbbi podcastjában, ahol megerősítette, a Microsoft már most az idei júniusi E3-műsorát szervezi, és állítólag sokkal jobb lesz, mint a tavalyi.

Márciusban újrázik az eredeti Xbox-kontroller

A Hyperkin még a tavalyi E3-on jelentette be, hogy visszahozza az első generációs Xbox kontrollerét, az Xbox One-nal és PC-vel használható kiegészítőre ráadásul maga a Microsoft is áldását adta.

Lökést adott a Microsoftnak az Xbox One X

Aaron Greenberg a Twitteren mondott köszönetet a rajongóknak, amiért decemberben sikeresen maguk mögé utasították eladásokban a PlayStation 4-et az USA-ban. Számokat persze most sem ismertetett a Microsoft.

Így alakulhat át az xboxos achievement-rendszer

A Microsoft még tavaly jelentette be, hogy alapvető változtatásokat eszközöl majd az Xbox achievement-rendszerén, miután az nem honorálja eléggé azokat a játékosokat, akik egy-két címmel játszanak csupán, de azokkal rengeteget.

Pofás kontroller érkezik a Sea of Thieves apropóján

A Microsoft bemutatta az Xbox One legújabb spéci kontrollerét, amely a Sea of Thieves premierje apropóján kerül boltokba. A kiegészítő áttetsző lila borítást kapott, és még egy sötétben világító koponya is felbukkan rajta.

Nyugdíjba vonult az Xbox One Kinect-adaptere

Miután a Kinectet októberben eltemette, a minap az Xbox One Kinect-adapterét is nyugdíjazta a Microsoft. Vagyis hiába szerzel egy példányt a mozgásérzékelős kamerából, enélkül nem tudod csatlakoztatni az új Xbox One-modellekhez.