Xbox One XBOXONE

A Microsoft új generációs konzolja, az Xbox 360 utódja.

Xbox-kontroller fogyatékkal élőknek?

Közeledik az E3, sűrűsödnek a kiállításra szánt bejelentésekkel kapcsolatos pletykák is, amelyek közül mindig a Microsoftot érintőek a legizgalmasabbak, hiszen azok mindig beteljesülnek. A redmondiak állítólag új kontrolleren dolgoznak.

Nagy sikernek tűnik a visszafelé kompatibilitás

Ugyan sokan kételkedtek még a bejelentés napján az Xbox One visszafelé kompatibilitásában, azonban a számok a Microsoft oldalán állnak: eddig több mint egymilliárd órát játszottak Xbox- és Xbox 360-játékokkal Xbox One-on.

Nagy számokat villantott a Microsoft

A redmondi cégóriás is közzétette a március 31-én véget ért negyedév pénzügyi jelentését. Az Xbox-részleg szépen teljesített: a szoftverek és szolgáltatások bevételei növekedtek, és egyre több Xbox LIve-felhasználó van.

Kiszivárgott felvételen az Xbox Live új avatarjai

A Microsoft még a 2017-es E3-on jelentette be az Xbox Live új generációs avatarjáait, mely minden felhasználó számára lehetőséget teremt, hogy kifejezhesse személyisége legapróbb részleteit is.

További Xbox-címek várhatóak Xbox One-ra

Nagy bejelentésekre készül a Microsoft április 10-én az Inside Xbox következő adásában, így további első generációs Xbox-címek költözhetnek Xbox One-ra a konzol visszafelé-kompatibilitásának hála.

Bannolással felel a Microsoft a sértő nyelvezetre

Új Általános Szerződési Feltételeket vezet be a Microsoft, a sértő és gyűlöletkeltő megnyilvánulások, illetve az öncélú erőszak ellen. Ugyanakkor a szabályzások számos furcsa és nehezen megmagyarázható kérdést vetnek fel.

Xbox-kontroller az új amerikai tengeralattjárón

Szombaton állították hadrendbe az új amerikai tengeralattjárót, a USS Coloradót, amit egy nem éppen szokványos kiegészítővel is felszereltek: a hajó fotonikai árbocait Xbox-kontrollerrel lehet irányítani.

Áprilisban jönnek Xbox Live új avatárjai

A The Verge értesülései szerint a következő hónapban érkeznek meg az Xbox Live új avatárjai, májusban pedig az a digitális üzlet is megnyitja a kapuit, ahol kiegészítőket vásárolhatunk hozzájuk.

E3 2018: Tudjuk, mikor lesz a Microsoft-konferencia

Új helyszínen, kisebb változásokkal vág majd neki az idei E3-nak a Microsoft, akik kicsit az Electronic Arts és Bethesda megoldását másolva igyekeznek még közelebb hozni a rajongókhoz a bemutatott játékokat.

HWSW: Jön a FreeSync-támogatás Xbox One-ra

A PC-knél megszokott technológiát ülteti át Xbox One-ra a Microsoft, az ezt támogató tévé ugyanakkor egyelőre nincs hozzá a piacon, a kipróbáláshoz érdemes az íróasztalra költözni - írja nagytestvérünk, a HWSW.