Black Ops 2 - egymilliárd dollár 15 nap alatt

  • Írta: zoenn
  • 2012. december 5.
  • Biznisz
Link másolása
A Call of Duty legújabb része abszolút kasszasiker: világszerte 15 nap alatt egymilliárd dolláros bevételt ért el. Ez új rekordnak számít, elvégre 2011-ben a Modern Warfare 3 csak 16 nap alatt érte el ezt a mérföldkövet.

Az Activision belső becslései alapján a Call of Duty: Black Ops 2 világszerte egymilliárd dollárt gereblyézett össze. A játék elindítása után 15 nappal érte el ezt a grandiózus mérföldkövet. Összehasonlításként elmondjuk, hogy 2011-ben a Modern Warfare 3-nak 16 napjába telt az egymilliárdos határ átlépése. A különbség nem sok: egy nappal fogyott gyorsabban a Black Ops 2.

Bobby Kotick, a kiadó vezérigazgatója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az elmúlt hat esztendő során az aktuális Call of Duty kiadása az egyik legjelentősebb szórakoztatóipari eseménynek számított évről-évre. A Black Ops 2 jelenlegi összbevétele lekörözi az aktuális mozisikerekét is. Ha mindenképpen a filmekkel szeretnénk összehasonlítani a háborús játékot, megemlíthetjük, hogy James Cameron Avatárja 2009-ben 17 nap alatt érte el az egymilliárd dolláros bevételt.

Az FPS elindítása óta összesen 150 millió órát multiztak a játékosok Xbox Live-on és PSN-en.

Vajon hol van az a határ, ahol már nincs feljebb? Mikor fullad ki a széria?

56.
56.
mestermagyar
#55: Reméltem is hogy ezt mondod. :D
55.
55.
greenmelon
#54: HDD-ről futtattam. De a PC-hez képest fasorban se voltak a textúrák. :D
54.
54.
mestermagyar
#48: Azért nézz utánna, hogy a gameplay alatt a lemezröl ment-e a játék, vagy nem. Mert ha nem, akkor gyenge textúrák vannak, épp mert jó a grafika.
53.
53.
trion96
#48: Telepíds fel egyből szebb lesz boxon is ;)
52.
52.
Pharaoh
51.
51.
Azért a sok megmondoember előbb próbálja már ki, hogy milyen lett a bo2, majd ha egyszer megnézik véletlenül vagy letoltve, rájönnek hogy mindenről ugattak negativat az mw2 től kezdve, csak éppen a bo2 re nem érvényes amiért panaszkodnak.
50.
50.
Giggsy
#49: Hát azért ha megnézed, messze nem divatfika amit írt, hanem egy elég korrekt vélemény. Nem azt írta, hogy a CoD szar ezért, ezért és ezért. Nekem teljesen az jön le a hozzászólásából, hogy neki tetszik, de szerinte is javulnia kellene a sorozatnak pár helyen. A divatfika messze nem ez...
49.
49.
bsg09
#38: Divatfika n+1. Pont a BO2-nél írod aminek több befejezése és más játéktechnikai újításai is vannak.
48.
48.
greenmelon
#47: PC-n tényleg szép, de pl. Xboxon nagyon csúnyák a textúrák.
47.
47.
Giggsy
#46: Oké, mindenki látja, hogy CoD párti vagy, de azért legalább ne égesd magad olyan hülyeségekkel, hogy a BF3 csúnya.
46.
46.
Falcon
nem tom mit panaszkodik a cod ra mindenki jövőre itt a next gen és lesz új motor és szép grafika!
a frostbyte2 -ről meg csak annyit hogy ps3 ason szánalmasan néz ki! én is bedőltem anno a hype hullámnak a bf3 -nál:( van benne 5 tesztura minden épület és tereptárgy ismétlődik még színből is 4 fajta van............ akkor inkább cod
45.
45.
fojesz
#2: A két cikk egyáltalán nem zárja ki egymást.
44.
44.
piskóta
#42: a Frostbite 2-t csak példának hoztam fel, engem kifejezetten csak a fegyver hangok irritálnak, néha az az érzésem, mintha pattogatott kukoricát készítenék tejesen olyan a hangzása. A látvány /nem a grafika/, pályatervezés, sztori nekem teljesen megfelel ezért mondom, hogy maga a Call of Duty jó játék csak kinőtte már a ruháit ideje lenne újakat venni képletesen szólva - egyébként válthatnának már témát is pl. valami rendőrsztorinak örülnék, jó zsaru, korrupt zsaru, maffia mint az a film, amelyikben D. Washington és E. Hawk játszik nemtom a címét
42.
42.
Pharaoh
38#: Az a baj, hogy Frostbite 2 ide vagy oda, a BF3 vagy MoH:W álmodni sem mer egy olyan látványos és hangulatos pályaberendezésről, mint amit a CoD-ok során láthatunk (látványról beszélek nem grafikáról: színkezelés, berendezés, kialíkítás és nem pedig vakító fények, """rombolhatóság""" meg 6 féle szűrő, amik megeszik a vasadat, de ha kikapcsolod őket nem is látod a különbséget, mert kb. 3%-nyi, ezeknél még a Borderlands 2-t is jobban becsülöm, hiába cel-shaded grafika, jobban néz ki és a valós fizikáért felelős Physx is van benne, de fele annyi figyelmet nem kap, mint az előbb említett két AAA-snak szánt cím)!
41.
41.
PAtr0n
#36: Van valami abban amit írsz, én úgy érzem a BO 1 óta hogy legalább a Tréarc próbál normális sztorit íratni a játékhoz, amit még jobban feldobtak a második résszel.
Aki meg nem játszotta végig a BO-kat, meg nem tud legalább egy picit is angolul, az ne ítélkezzen felette. A multiról nem formálok véleményt, kinőttem a többjátékos világból már vagy 5-6 éve, inkább kipróbálok több tucat játékot, más-más élményt átélve, mint hogy leragadjak egynél is. A multiplayer egy feneketlen kút, sajnálom, hogy sok játéknál azt erőltetve csorbát szenved az egyjátékos mód minősége.
Anno nem alig volt multiplayer game, mégis mekkorákat meséltünk egymásnak a suliban, hogy éppen melyik pályát milyen szenvedések árán vittük át, vagy, hogy egy-két pixelfoshalmaz jelenet mekkora király volt.
Komolyan mondom nem értem azokat akik egyfolytában multiznak. Kövezzetek meg, de egyszerűen nem értem és kész. :)
40.
40.
pats
#36: Ennyi pénzből ha nem is új motorra,legalább szerverekre telne,ha már ennyien játszanak vele.szánalmas ez a cég
39.
39.
benjo6
Az Activisonsnak tessék példát venni az Ubisoftról, ott tudnak FPS-t gyártani...:)
38.
38.
piskóta
nem a CoD -al van baj, hanem a fejlesztőkkel, hogy évről évre ugyanazt a kopott, elnyűtt, kinőtt ruhát adják rá. Az Activision egyáltalán nem foglalkozik a saját "gyermekével", pedig ennyi pénzből telne rá. Valaki egyszer azt írta itt, hogy ha a CoD alatt Frosbite 2 dübörögne akkor senki nem szólna egy szót se, én ezzel maximálisan egyetértek és szerintem a legtöbb negatív hozzászóló valójában nagyon is szereti ezt a játékot csak csalódottak és dühösek mert a CoD lehetne ennél sokkal jobb is, ha foglalkoznának vele
37.
37.
Pharaoh
36#: Ott a pont! Általánosít mindenki az előző részek (és főleg az IW-s MW-ek, amiknek köze sincs ehhez) alapján! Mellesleg nem egy, hanem 2 évet fejlesztenek minden CoD részt, de nem megyek bele az összes értelmetlen és légbőlkapott negatívum megmagyarázásába! Itt a saját kritikám, ha nem játszotok vele, lehet ez majd kedvet csinál hozzá, ha meg már végigtoltátok, elmondhatjátok a véleményetek a játékról és a tesztről is: http://www.gamekapocs.hu/tag/pharaoh/blog/3633/call_of_duty_black_ops_2_egyjatekos_mod_elemzes
36.
36.
goblinfing
Sokan ugatnak itt hogy ez a cod is ugyanaz mikor a treyarch az aki épp próbálja szépen fejleszteni a codot..fogadok emberek 80% aki itt oltja a codot nem is tolta az
új részt.
35.
35.
Jared
Kösz Wackor :-)
34.
34.
mestermagyar
#33: Megkérdezte, válaszoltam. :D XD
1.zuhog rájuk a pénzesö, így is sok van nekik.
2.öneki nincs erre pénze, avagy másra akarja költeni.
3.Következtetés: letölti, így játszik, amit e-nélkülnem tenne, és ha tetszik megveszi a következöt.
Letöltöttem a farcry 1-et, 2-öt már vettem, 3-at is venni fogom, mert jó.
32.
32.
mestermagyar
#28: Keress rá: Aviara, Skidrow, asszem blackbok. Mindnek van crackje, aviarának lesz elvileg még coop crack, esetleg multi is. Ha multizni is akarsz, azt az mw3 crackelt változatában lehet, ott is a teknogods által készitettekben.
30.
30.
daenath
#21: :D Neha jo ostabanak lenni ;) :)))))
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...