E3 2017: Íme, az expó legjei - szerintünk

  • Írta: Gamekapocs
  • 2017. június 19.
  • Érdekesség
Link másolása
A tavalyi évhez hasonlóan idén is összeszedtük az E3 legjeit: a Gamekapocs szerkesztői egyenként mondják el, melyik volt szerintük az expó legjobb játéka, melyik volt a legnagyobb csalódás, és min lepődtünk meg a leginkább.

Az E3-as hírtengert követően jöjjön egy kis szubjektív tartalom levezetésként. Íme, a szerkesztőség legjei!

barackostej

A legjobb játék az E3-on: Hű, nehéz választani, mivel sok jó (vagy legalábbis az előzetesek alapján jónak tűnő) játékot láthattunk, de valahogy egyiket sem éreztem annyira kiemelkedőnek. Talán a Wolfenstein II: The New Colossust emelném ki, mivel nagyon tetszett az első epizód miliője, a folytatás pedig még érdekesebbnek tűnik a nácik által megszállt Amerika képével.

A legnagyobb csalódás: Az, amit a Microsoft csinál. Már tavaly is képtelenek voltak valami érdekességgel előállni, de idén még az új konzol bemutatójával együtt sem sikerült emlékezeteset alkotni. Már alapból a gép nevét nehéz hova tenni, az ára megint csak gondolkodtatásra készteti az embert, a játékkínálat pedig egyelőre elég langyos.

A legnagyobb meglepetés: A Ubisoft-konferencia. Bár a francia kiadó bemutatója ezúttal sem volt kínos pillanatoktól mentes, azért úgy maga a show egész rendben volt. A tempó feszes lett, mindenre elég idő jutott, és a játékok is épp elég érdekesek voltak. A Beyond Good & Evil 2 bejelentésénél pedig végre igazi érzelmeket is láttunk, nem csak túljátszott előre kreált színpadi bemutatót.

fojesz

A legjobb játék az E3-on: A Mario + Rabbids érkezése nem volt meglepetés, de egészen addig nem tudtam elképzelni, hogy mennyire működhet ez a furcsa crossover, amíg meg nem kaptuk az első gameplay demót. A megvalósítás hibátlannak tűnik mind audiovizuálisan, mind a játékmenet szempontjából, a Miyamoto felkonfját megkönnyező dizájner pedig az expó legőszintébb pillanatát hozta össze.

A legnagyobb csalódás: Star Wars-fanatikusként bármit elfogyasztok, ami a messzi-messzi galaxishoz akár csak minimálisan is köthető, így a csalódást keltő első rész ellenére is tűkön ülve várom a Star Wars: Battlefront II-t. Az E3-as bemutató azonban nem segített a játékon, a kampányból nem láttunk semmit, és az EA mindent elkövetett, hogy dögunalomnak tűnjön a multiplayer. Igen, sokszor tűnnek röhejesnek az ötpercesre vágott, színészekkel felvett többjátékos bemutatók, de egy ilyen műsorhoz inkább ezek passzolnak, és nem a random streamerek céltalan lövöldözése.

A legnagyobb meglepetés: Egyértelműen a Beyond Good & Evil 2. Úgy volt, hogy ez a játék otthon marad, erre mégis bemutatták - létezik ennél nagyobb meglepetés? Persze még csak nagyon keveset tudunk róla, és már most látszik, hogy egészen más játékmenet vár ránk, mint az első részben, de a trailernek annyira jó hangulata volt, hogy már ezért megérte volna végigülni a Ubisoft-konferenciát.

iNKARNATE

A legjobb játék az E3-on: Személy szerint engem a Battlefront 2 kilóra megvett, már az első videónál leejtettem az állam - pedig többször jártam meg EA-játékokkal. Az anyagból árad a Star Wars-hangulat, a legutóbbi multis trailer abszolút a rendben van játékmenet szempontból, ráadásul az idei részben gondoltak az egyjátékos kampányra is. Az ingyenes DLC-k híre csak hab a tortán.

A legnagyobb csalódás: Az egész E3 - mintha a tavalyinak felvizezett változatát kaptuk volna. Ha választanom kell egyet, akkor a Bethesda konferenciáját emelném ki - és nem azért, mert nem láttuk az új IP-t, sem pedig a közönségnek rettenetesen hiányzó TES-t vagy Falloutot. A prezentációval kapcsolatban is inkább mintha valami minimumot szerettek volna letolni, és jószerivel a Wolf meg az Evil Within folytatásán kívül mindenről hallottunk már. A Skyrim 623. változatára is csak legyintettem.

A legnagyobb meglepetés: Két dolgot tudnék említeni, az egyik a Beyond Good & Evil második része, ami ha teljesen más is, mint vártuk, legalább már nincs development-hellben. A másik a Shadow of the Colossus alapoktól való remake-je. A Sony prezentációja nem ütött akkorát, mint tavaly, de az Uncharted-játékok remastereiért felelős Bluepoint Games projektje kellemes meglepetés.

Shifty

A legjobb játék az E3-on: Idén is nehéz a választás, nem is emelnék ki egyetlen egy játékot. A Ubisofttól nekem a Mario + Rabbids Kingdom Battle, az EA-től az Anthem és az A Way Out, a Microsofttól az Ori-folytatás, a Sonytól pedig a Pókember-játék és a Days Gone tetszett a legjobban.

A legnagyobb csalódás: A Microsoft és az általa kigondolt, viszont rosszul kommunikált és nehezen érthető koncepció. A konferenciájuk erős közepesre sikeredett, és óriási csalódás, hogy még mindig képtelenek értékelhető exkluzív játékkal előrukkolni. Az Xbox One X remek lehetőség lett volna arra, hogy magukhoz édesgessenek fejlesztőket, de a konferencián szinte csak multiplatform címeket vagy indie-exkluzívokat mutogattak.

A legnagyobb meglepetés: A Ubisoft a tavalyi botrányosan rossz konferenciája után idén elképesztően jó showt csinált. Izgalmas játékokat mutattak be, hiszen ott volt a Skulls & Bones vagy az Mario-világában játszódó XCOM-klón, a Mario + Rabbids Kingdom Battle. A műsor zárásaként pedig ledobták a megatont és újra bemutatták a Beyond Good & Evil 2-t, méghozzá egy elképesztően jó előzetessel.

Zoenn

A legjobb játék az E3-on: Vampyr. Különös kötődést érzek a vámpírok felé (szigorúan a tinivámpírok kivételével), így aztán már alig vártam, hogy tisztességes gameplayt láthassak a Dontnod akció-szerepjátékáról. Lehet, hogy ez lesz a következő Vampire: Bloodlines? Az 1918-as londoni spanyolnátha idején játszódó anyag atmoszférája már most telitalálat, és az a lehetőség, hogy befolyásolhatod az egyes kerületek biztonságát. Minden egyes NPC-nek egyedi háttérsztorija van, és tőlünk függetlenül is élik a hitvány életünket. Különösen tetszik, hogy mi döntjük el, vérszomjas ragadozók leszünk, vagy a sötétben megbújó, nem feltétlenül az ölésre menő vámpír.

A legnagyobb csalódás: Nem láttunk semmi a The Last of Us: Part II-ből. Oké, hogy a Naughty Dog ezt az évet a Uncharted: The Lost Legacynek szánta, de mivel az augusztusban már a boltokban lesz, simán belefért volna legalább egy árva előzetes, amit aztán jól ki lehetett volna elemezni. De hogy konkrét játékot is említsek: The Crew 2. Engem hidegen hagy ez a "földön, vízen, levegőben" téma, annyira jellegtelen arcade cucc az egész. Hasonló a helyzet a Need for Speed - Paybackkel. Évekkel ezelőtt, amikor még jó volt a Halálos iramban, megértem, hogy majmolták az EA-nél, de most már B-filmnek is pocsék. Kár, hogy nincsenek egyedi ötleteik.

A legnagyobb meglepetés: Kettő is van: a God of War még mindig lenyűgöz, hihetetlen, ahogy a fejlesztők simán át bírtak nyergelni a görög mitológiából a skandináv mondakörre. A szakállas Kratos pedig keményebb, mint valaha. Annak is örülök, hogy felújítják a Shadow of the Colossust. Mivel a PS2-es eredetivel még nem játszottam, viszont megérintett a The Last Guardian, örülünk, hogy modern köntösben pótolhatom a Team ICO klasszikusát.

És most ti jöttök, halljuk a ti véleményeteket is!

36.
36.
Buggy
#33: Igazad van abban, hogy vannak olyanok, akik imádnak ezen lovagolni, de sajnos tény, hogy az MS nem tud lábra állni az Xbox one indulása óta. Ez rossz, mert kell a verseny, hogy mi járjunk a legjobban. Én drukkolok az Ms-nek, de egyszerűen tényleg nem tudnak kimászni a gödörből, ráadásul most már a Sony nyeregben van. A mostani bemutatott exklúzívokkal, ha szépen adagolja még ki is húzza minden erőlködés nélkül a generáció végéig... Ergo már nem is lesz szándékában etetetni a fejős teheneket...
35.
35.
Yanez
#33: Ha nem csak magyar gamer portálokon olvasgatnál, akkor nem írnál ilyesmit.
34.
34.
Firsttime
#33: A világon nem csak Magyarországon csalódtak emberek az ms exkluzivok hiányában. Nem fogok neked linkelgetni semmit, nyugodtan elhiheted.
33.
33.
ngabor
Az egész cikk egy dupla 0.
Objektíven nézve, ez a cikk kisértetiesen hasonlít a HWSW, AMD-t temetőt írásaira.
Azért szidjátok, a MS-ot, mert Mo.-n ez a hype.
Britektől nézve szerintem, a F@sz másik oldalán álltok.
31.
31.
csabuszflash
#15: ha most vrnnék konzolt mondjuk karácsonyig(ha az új xbox x megjelenés is bele essen) biztos h a ps4pro-t venném mert verhetetlen a jàtékkínálata.
29.
29.
A Fénybenjáró
Szóval Devil May Cry 5 még mindig nuku? Más játék engem ezen kívül, most egyáltalán nem izgat. Lassan 10 éve várok rá (és ezzel nem vagyok egyedül) és ha a rendező erre bedob egy Dragon's Dogma 2-t vagy egy folytatást ahhoz az emós Dante utánzathoz, fogok egy kanna benzint, meg egy doboz gyufát és magamra gyújtom az egész putrit!
28.
28.
matyi1992
Legjobb játék az E3-on: Spider-man. A Batman Arkham játékok hatalmas kedvenceim, annak átvették a harcrendszerét, amit elrontani nem lehet. Emellett kevésbé darkos és bitang látványos.

Legnagyobb csalódás: Mint mindenki másnak, nekem is hiányzott a Last of Us 2, de az igazán fájó, hogy a a From Software nem mutatta meg, mivel készül a közeljövőben (Bloodborne 2???). Szívesen vennék még PS4-re egy God of War Collection remake-et is, ha már ennyire belejöttek a felújításokba. (Uncharted 1-3, Shadow of the Colossus...)

Legnagyobb meglepetés: A Bioware új játéka, az Anthem megvett kilóra. Kicsit olyan nekem, mint ha a Titanfallt meg a Divisiont egybe gyúrták volna, és kapott egy brutális vizuális körítést. Emellett örülök a Shadow of Colossus remake-nek, mivel a PS4 az első PS-em, így sok klasszikus exkluzív cím kimaradt, ahogy ez is, de így tuti vétel lesz. A Sea of Thieves is egész jónak tűnik, már csak attól tartok, hogy olyan hamar rá lehet majd unni, mint a For Honor-ra.
27.
27.
Zisten
Ja igen... és a DICE igazán összedobhatna már egy Bad Company 3at.
26.
26.
#19: Szerintem még gagyibb volt mint az előző. Mintha egy ostoba zombis filmet néznék.
25.
25.
RangerFox
#19: Nem mondanám gagyinak. Inkább lenyűgöző hogy annyi zombit képes egyszerre megmozgatni, miközben nem is scriptelt jelentről volt szó.
24.
24.
Chrysh
LEGNAGYOBB MEGLEPETÉSként érdemes megemlíteni a Devolver Digital E3 "paródiáját" zseniális. Aki teheti nézze meg.
20.
20.
Zisten
Az egész E3at kicsit laposnak éreztem.

LEGJOBB JÁTÉK:
- Days Gone - kíváncsian várom, kell a téma.
- Wolfenstein II: The New Colossus... most tolom az első részt, ami napjainkra már nem nagyon jellemző elképesztően hosszú sztorival rendelkezik, így aztán várom mi lesz a második részben.

LEGNAGYOBB CSALÓDÁS:
- A MS konferencia végig. Forza gyenge. Vettek pár indie címet, hogy minél többször lehessen hallani "exkluzív"... de ezek a címek kevesek ahhoz hogy eladják a gépet.
- Sony részről a The Last of Us 2 hiánya, a GT Sport nem kapott végleges dátumot.
- EA egy címük se fogott meg idén.
- Ubisoft ... majdnem EA szint. Semmi olyan ami lekötne. A Crew 2ben nekem nem áll össze a koncepció, Kalóz játék kellemes, de szerintem ez a "vízen tartózkodhatunk csak" kb. olyan hamar unalomba fog fulladni mint a For Honor.
- Beyond Good And Evil 2 ennyi év pletyka után olyan lendülettel és meghatódással jelentik be a játékot, mint ha már hamarosan készen lenne,... közbe kiderül még egy dekát sem fejlesztettek belőle. LOL! :D
- Nintendo ... nem tartanak konferenciát évek óta, így bementek az Ubisofthoz, hogy ott égessék magukat... és őket.

LEGNAGYOBB MEGLEPETÉS:
Mi lehetne más, mint a Monster Hunter World PS4re való bejelentése! Rég örültem ennyire egy bejelentésnek.
(tudom másra is jön)
17.
17.
Yanez
#16: Ja tényleg, Way Out, az mekkora!!!
16.
16.
PaprikaJancsi
Legjobb játék: Star Wars Battlefront II
Legnagyobb csalódás: MS új címek jelenlegi hiánya
Legnagyobb meglepetés: A Way Out, Super Lucky's Tale, Anthem
15.
15.
Hunszi
Legjobb játék az E3-on: God of War és az új Wolfeinstein, tipikusan insta buy kategóirák

A legnagyobb csalódás: Nagyon vártam a Scorpio bejelentés, mert idén akarok új konzolt s nagyon nem tudtam, hogy melyik legyen, szerintem nagyon száraz volt az egész MS konferencia "tessék itt egy új konzol, van benne 6Tflop, sziasztok" jó jó de minek? 4K Minecraft meg Forza? ennyi? az MS tipikusan előállt egy ilyen hardver farokméregetős műsorral, amiben semmi lélek nem volt,egyszerűen no komment. Engem kilóra megvett idén is a Sony újra úgy, mint tavaly, szóval nem érdekel a 6Tflop, PRO lesz.

A legnagyobb meglepetés: Őszintén? ez elég vékony E3 volt, sztem semmi nagy meglepetés nem volt. Nagyjából minden címet előre tudni lehetett, ha szó. Ha a Skull and Bones nem csak sima hajó szimulátor lenne, hanem karakterrel való mászkálás és lenne benne single is, na akkor dobott volna akkorát, hogy az állam keresgélném, de ez így csak meh...ahogy az egész E3 az volt, őszintén...semmin nem lepődtem meg.
12.
12.
RangerFox
Legjobb játék: talán a God of War vagy a Lost Legacy
Legnagyobb csalódás: Nem volt ott a Last of Us
Legnagyobb meglepetés: új metro játék
11.
11.
kopic
#9: Beyond 2 gameplayre lehet varni, mivel konkretan par napja volt hogy a 0. napnal jar a tenyleges fejlesztes (gamer365-n van rola hir) tehat min. 3 ev mire megjelenik.
9.
9.
Firsttime
Legjobb: Nehéz dönteni, nincs is legjobb. Spiderman, god of war, bár ezeket már mind tudtuk. Metro. Wolfeinstein. Meglepik és jók.
Csalódás: Nekem is az ms. Vártam, hogy az új konzolt valami áll leejtős exluzivval mutassák be, ha nem kettővel egyszerre, ehhez képest semmi...
Meglepi: Anthem, bitang jól néz ki, meg persze a beyond good and evil 2. Várom a gameplayt :)
8.
8.
Neo1989
A legjobb játék az E3-on: Wolfenstein II: The New Colossus
És végre minden fegyver kombinálható nem csak az azonos típusok.

Legnagyobb csalódás Uncharted: The Lost Legacy Nem úgy kellet volna felvezetni h ugyanazt a 3 perces gameplayt ismétlik 5X 6X mint "demot". Egyébként a játékkal így nincs baj.

A legnagyobb meglepetés Anthem. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle.
7.
7.
SzDavid99
A legjobb játék az E3-on: A döntés nem túl nehéz, ugyanis az egyetlen játék, amiből egy megalapozott vélemény kialakításához elegendő információt kaptunk, és legalább még az idén megjelenik, az a Super Mario Odyssey. Bár a Nintendo már januárban leleplezte a címet, a Nintendo Treehose adások során bemutatott új játékmechanizmusok még inkább megerősítették bennem, hogy ezt az alkotást bizony muszáj lesz beszereznem. Ráadásul a játék már októberben a polcokra kerül, így a vártnál jóval hamarabb vehetjük a kezünkbe a bajszos vízvezeték-szerelő legújabb, és talán az eddigi legnagyobb kalandját.

A legnagyobb csalódás: Mivel csak a Nintendo műsorával szemben állítottam fel elvárásokat, így kénytelen vagyok azt mondani, hogy a kiotóiak okozták a legnagyobb csalódást is számomra. Bár lehet, hogy az utóbbi évekhez képest idén jóval több nagy meglepetést kaptunk tőlük, de eddig biztosan tudhattuk, hogy amit az N az E3-on bejelent, az egy fél-háromnegyed éven belül megjelenik. Most viszont végleges címmel nem rendelkező játékokat (Kirby, Yoshi) láthattunk, valamint olyan címeket, amikről valószínűleg még legalább egy évig semmit nem fogunk hallani (Pokémon, Metroid).

A legnagyobb meglepetés: A legnagyobb meglepetés számomra a Ubisoft konferencia volt, ami elé elsősorban a Mario + Rabbids miatt ültem le, és annak ellenére, hogy a Kingdom Battle-t már az első percekben megmutatták, a végéig ott ragadtam. Bár lehet, hogy főként Aisha Tyler hiánya javított a műsor színvonalán, de jó pár nagy bejelentést is kaptunk: Sea of Thieves, Starlink: Battle for Atlas, Beyond Good and Evil 2... Egyszóval igazán megleptek a franciák, mivel az AC szivárgások, valamint a Far Cry 5 korábbi leleplezése után már nem sokat vártam tőlük az E3-on.
6.
6.
kopic
#5: Ja, de, megis volt meglepetes: X Classic visszafele kompatibilitas.
5.
5.
kopic
Legjobb jatek: Spider Man. Miert exkluziv ?!:(

Csalodas: Mint tavaly ugy iden is az egesz Ms konf. Igeretes gep, 1 db (Forza 7) ertekelheto belsos AAA cimmel tomegnyi indievel, ami szegyen.

Meglepetes: Olyan nem volt sajnos.
4.
4.
Yanez
Legjobb játék idei E3-on: Spiderman

Legnagyobb csalódás: Nuku TLoU2, pedig nagyon vártam egy friss gameplay-t! Továbbá a Detroit Become Human, ami teljesen más, mint ahogyan elképzeltem.

Legnagyobb Meglepi: Days Gone. Valahogyan egyszerűbbnek hittem, de a gameplay után nem győztem keresni az állam.
2.
2.
DON GONDOCS
Legnagyobb meglepetés, egyértelműen a Metro és a Wofi és A WAY OUT, Life is Strange, csalódás: se új Splinter Cell se Prince of Persia, de a Far cry 5 és ACO az tetszett. Meglepetés: Xbox classic visszafelé kompatibilitás.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...