Ismét fejlesztőstúdióba fektetett be a Tencent

  • Írta: zoenn
  • 2017. július 31.
  • Biznisz
Link másolása
A kínai internetes megavállalat újra kitett magáért: ezúttal az Elite: Dangerous és a Planet Coaster fejlesztőjébe, a Frontier Developmentsbe vásárolta be magát 17,7 millió fontért.

A Tencent egyre nagyobb szeletet szeretne kihasítani a játékipar tortájából. Már a League of Legends fejlesztője, a Riot Games is az övé, de elég nagy részesedést szerezett az Epic Gamesben is. Ezúttal 17,7 millió fontot fizetett a cég azért, hogy 9 százalékos részesedést szerezzen a Frontier Developmentsben.

A brit stúdió készítette el az Elite Dangeroust és a Planet Coastert, és a könnyen jött pénzen sem fog sokáig csücsülni, a jövőbeli növekedéséhez használja majd fel.

De miért éri meg ez a Tencentnek? James Mitchell, a kínai vállalat stratégiai vezetője szerint a Frontiernek rendkívül ígéretes, skálázható játékmotor-technológiája van, ráadásul évtizedes tapasztalattal rendelkező szakembereket vonultat fel. Ezenkívül a kínai játékpiacon is nagy érdeklődés mutatkozik az űr felfedezésérére és a vidámparkokra kihegyezett alkotások iránt.

1.
1.
user101
Nembaj, majd legfeljebb eljönnek a fejlesztők és alakítanak másik indie stúdiót... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...