Íme, a PS Store 2017-es letöltési toplistája

 • Írta: zoenn
 • 2018. január 6.
 • Toplista
A Sony elárulta, hogy mely játékokat töltötték le a legtöbben tavaly a PlayStation Store-ból. Itt is a Call of Duty: WWII győzött, de azért akadt néhány meglepetés: még a Friday the 13th: The Game is felfért a dobogóra.

A Sony idén is előrukkolt a PlayStation Store-ra vonatkozó letöltési toplistával. Fontos tudni, hogy a 2017-re vonatkozó lista nem a bevétel alapján rangsorolja a játékokat, hanem a letöltések számát figyeli.

Még a konzolgyártó szerint is érdekes sorrend alakult ki; az első helyezett nem meglepetés, de a Friday the 13th: The Game bronzérme már annál inkább.

 1. Call of Duty: WWII
 2. Destiny 2
 3. Friday the 13th: The Game
 4. Horizon: Zero Dawn
 5. Grand Theft Auto V
 6. NBA 2K18
 7. Rocket League
 8. Minecraft: PlayStation 4 Edition
 9. Madden NFL 18
 10. Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands


Érdemes végigböngészni a további toplistákat is, ahol a DLC-ket és a VR-játékokat is sorra veszik.

52.
Mirror
#20: Ahogy mondod testvérem!:)
50.
Mirror
#22: Akkor a HZD miért van a listán mr.logika??(gyöngyszem:))))))))))))))))
48.
delphijos
Abban állnék a Sony “mellé” hogy tényleg nem hiszem hogy “lehúzás” miatt nincs BC. Anno amikor ment a cell, lehetett IBM blade szervert is venni cell-el, és vettünk egyet a cégnél. Persze nem játékról van szó, de tesztelgettem. Annyira más programozási. szemlélet kell hozzá ha sebességet akar az ember hogy szerintem normálisan egyszerűen nem tudták megoldani az emulációt. PS3-nál még plusz hw-vel is próbálkoztak, mert a ps2 hw is annyira más volt (Emotion Engine), utána a szoftveres megoldás elég vacak volt. Most, hogy szinte biztos marad az x64 vonal, tuti lesz BC. És nem az MS majmolása miatt, nem ők voltak az elsők akik lehetővé tették a BC-t. Persze ettől meg jó dolog hogy boxon van, én is kihasználom.....
39.
delphijos
#37: "Hát nem tudom. Pl. most ünnepek környékén az ÖSSZES valamire való, ősszel megjelent játék (GT SPort, AC Origins, COD WWII, Fifa 18, meg sorolhatnám) megvehető volt fél áron. Megjelenés után 1, max. 2 hónappal. "

Persze GT helyett Forza, de a Live Store-on ugyanilyen komoly akciók voltak. Csak a tényszerűség kedvéért.
38.
Laccy85
#37: Bocs, ez a #34-re akart válasz lenni.
37.
Laccy85
#32: Jujj. Ezt a hsz.-t csak most olvastam.

"Az egyik oldal kinyalja a valagad csak vedd a gépét, és kapsz egy csomómindent fullos minőségben. A másik mocskosul vezető oldal meg hátradólve pöffeszkedik és be beröffent 1-1 exkluzívot mellé, minek erőlködjön rendes szolgáltatásokkal..."

Hát nem tudom. Pl. most ünnepek környékén az ÖSSZES valamire való, ősszel megjelent játék (GT SPort, AC Origins, COD WWII, Fifa 18, meg sorolhatnám) megvehető volt fél áron. Megjelenés után 1, max. 2 hónappal.
Mellette ott vannak a minőségi exkluzívok, a folyamatos akciók (sokszor 70-80%), a normális akksis kontroller :D, meg sorolhatnám még.
Ha kijön egy játék mondjuk Pro támogatással, az borítékolható,hogy a sima változaton is baromi jól fog kinézni. Ugye Forza 7?
MS-nél az a stratégia, hogyha kell a szép, vedd az újat. Sima One-on rém ronda szegény Forza. Na ilyet Sony-nál nem látsz.

Erősebb a gép...ja, meg jóval drágább is. Meg ugye 1 évvel később jött ki. Így nem nehéz jobbat csináltatni az AMD-vel. :)
A fentiek tükrében nekem eszemben nem lenne Xbox-ot venni. MS-től minél távolabb, annál jobb.
Meg mi értelme? Az összes játékuk megy már windows-on is. Akkor minek vegyem a konzolt is a PC mellé?
35.
Laccy85
Oké. És akkor most melyik a valós? Mert gamepod-on totálisan más listát hoztak le :D
31.
Unravel
#30: Tègy egymàs mellè kèt ugyan olyan TV-t, egyikre köss X-et, màsikra PS-t. Hasonlìts össze ìgy több jàtèkot, ès megkapod a vàlaszt. Èn vidiken is èszreveszem a különbsèget YT-n, ami igazàbòl mèg szèlsősègesebb. Nekem ez most megèrte. Neked meg nem kell. No problem. Èlvezzük az èletet ès a jàtèkokat. :)
30.
Zoli0507
#28: Nekem is, meg rajtam kìvül 70 pàr milliònak.

Ès tènyleg "basztatàs" vagy sony vs xbox vita nèlkül.... csak jòzan paraszti èsszel vègig gondolva. Azèrt fizzesek 200euro-val (~60ezerFT) többet hogy pàr jàtèknàl valamivel szebb grafikàt kapjak ès stbilabb legyen a multi?(nem ne mond hogy az sokkal szebb mert ha ìgy lenne nem kène a sok "szakèrtőnek" ùgy elemeznie a jàtekokat xbox one x vs ps4 pro tèmànàl hogy lassìtanak, zommolnak, fps szàmlàlò........meg a tököm tudja mik. Ha valami sokkal szebb akkor a kèt jàtèkot egymàs mellè teszem ès pont. Deeee nem ez van akàrmelyiket nèzi az ember)

Cserèbe, oke alàìrom. Van akit èrdekel van aki szarik rà. Van aki mindennel szeret jàtszani van aki csak egy műfajjal. De aki mint èn pèldàul mindenre nyitott, fizessek azèrt 200euro-val többet hogy a màsik konzol cìmeiről lemaradjak ami ha valaki az eddigieket összeìrnà (a mostani generàciò) valamint az ezèven megjelenőket akkor szerintem a 20db szàm meglenne. Ezèv vègèig!!, a VR-t ne szàmìtsuk bele. Nekem nem èri meg azèrt többet fizetni hogy ezekkel ne jàtszak
28.
Unravel
#27: Ha neked megfelel a PS, hasznàld azt. Èn egyenlőre maradok az Xbox One X-nèl.
27.
Zoli0507
#25: Attòl függ. A cod ww2-nèl pèldàul semmi lag nincs, eddig èn nem talàlkoztam vele. Igaz 2-3òrànàl többet nem multizok egy huzamba. A division-nàl sincs (dark zone-ba talàlkoztam lag-al de AI ellen).

Èn inkàbb olyan hibàkkal talàlkozom amik töltèsnèl vannak multiban. Èrtem ezalatt hogy pèldàul a rainbow six-nèl mikor multiban tölti a pàlyàt akkor ùgy tölt be mintha egyszer màr lelőtt volna valaki. A For Honor-nàl a domination-nèl van nèha hogy a csapat màr fight-ol èn meg akkor kerülök a pàlyàra (ez is csak akkor mikor legelőször tölti be a pàlyàt). Mèg sorolhatnàm mert van!!!!

Viszont! Olyan hogy fight, meccs közben amiatt veszìtek, vagy kiesek....stb, lag miatt mèg nem talàlkoztam. Ha betölt akkor egy miliszekundumra se hagy ki. Az emlìtett esetek sem gyakoriak. Az ex cimek multiaban viszont mèg ilyen jelensèggel sem talàlkoztam. De emlìthetem az F12017, Ghost recon, Nioh, UFC, UC4, a sògorom csak Fifàval jàtszik multiba ès ő sem talàlkozott mèg lag-al.

Megjegyeznèm hozzà hogy èn wifi-vel csatlakozom a nethez. (A ruter a màsik szobàban.)

Szòval a szakèrtők szerint box-on stabilabb a multi, a box-os tulajok ès eladàsok szerint szart sem èrdekelnek az ex cìmek. Mègis kb 4X annyi ps-t vesznek mint box-ot.
25.
Unravel
#22: Jaj màr ne csinàlj ùgy mintha te nem tudnàd, hogy a PS live-ja tele van kisebb-nagyobb lag-al. Az összes szakèrtő a Box-ot ajànlja netes jàtèkra. Ez tèny. Nèztem vidiket PS-ea CoD-ròl, multiba tolta a sràc, olyanokat lagolt neki az 1 GB-s nettel is hogy ihaj. De mindegy is. Jò az nekik. :D
23.
Norbiii
#18: Én ezt már kb 7-8 éve beláttam. :) Régen sem játszottam túl sokat, de az elmúlt időkben.....::D Szóval mostanában így vagyok, ahogyan Te. Nem is értem, hogy lehet, hogy belekezdek egy olyan játékba, amit önmagában szeretnék, és szó szerint 5 perc játékidő után kikapcsolom....De szerintem ez sem baj, mert van ilyen is.
22.
Zoli0507
#17: Èrdekes lenne ha a 2016-os Uc4 itt lenne a listàn, főleg egy store listàn. (Az ex gyönygyszemeket dobozosan "szokàs" venni )

Jobbak box-on? Több a pàlya? Hosszabb a kampàny? Több a karakter? Vagy magasabb az fps? Ha nem akkor mitől jobb?
21.
patka21991
#18: Hasonlót akartam írni ahogy olvastam a kommenteket.
Egy tíz éve nem is gondoltam volna, hogy ennyire nem lesz hangulatom játszani mint az elmúlt 2-3 évben.
Ami úgy érdekel az az UC-k, AC-k és a Mass Effect. Meg amire vágyok, az egy igazán jó Középföldén játszódó játék.
20.
Unravel
#18: Èn öregedtem, ès belàtom, van kedvem ugyan annyit jàtszani mint règebben. Ha az ember valamit igazàn szeret, azt sohasem unja meg.
19.
Dollface
#13: Pontosan ezt gondolom én is. Arra vagy utalva, hogy a Sony/MS/Nintendo meddig hagyja hogy játssz egy bizonyos játékkal. Gondolom nem fogják a végtelenségig fenntartani az összes konzol összes tartalmát, játékait, DLC-it, és idővel törlik őket. Akkor pedig nem tudod majd letölteni, hiába vetted meg korábban. Ami megoldás lehet tényleg, az a visszafelé kompatibilitás, de az is csak addig, amíg az adott gyártó a piacon van. Könnyen lehet, hogy mondjuk 10 év múlva az MS már nem lesz a konzolpiacon, mint ahogy a SEGA is kivonult. Akkor pedig nyilván XBOX Live sem lesz már.
18.
shatterhand
#15: Ahogy oregszel,idovel belatod,hogy mar nincs kedved annyit jatszani mint regen. Ha nem most ,de 20even belul biztos. Ahogy mas erdekli az embert 10evesen,20evesen, ugy 50evesen is. En is jatszom mar tobb mint 30eve,de a lassu emelkedes (ps3 korszak fele kb) utan mar erosen zuhanok kedvben. Egy bf1 ,battlefront2 latvanya pont annyira nem hoz lazba mint a retropixeles indie jatekok. Egyre kisebb dolog erdekel. Nem erdekel a brutal nehezseg, meg a brutal szavatossag. Meghallom hogy vmi 15oras sztorival rendelkezik pont annyira eltaszit mintha 1-2oras lenne.
17.
Unravel
Egy ex a tìzből, làtom hatalmas a kereslet az Uncsira, valamint az első kèt helyen online jàtèkok, amik köztudottan jobbak Xbox-on. Szèèèp. :D
13.
Norbiii
#1: Én is ettől tartok, persze ha nem is feltétlen 15 év távlatban...Az akciók miatt szinte az összes játékom digitális, de egyébként azért is voltam a lemezes játékok híve, mert azzal akkor játszom, amikor akarok, a lemezes itt lesz bármikor, a digitális meg nem feltétlen. Bennem is van némi para, hogy annyi jó digitális játékom van Ps4-re, hogy mi van akkor, ha ez egyszer elvész, pontosan ezért nagyon drukkolok, hogy a most megvásárolt digitális, de akár lemezes játékaim ne "vesszenek el" és majd Ps5-ön is tudjam őket használni.
12.
Dave567
#10: Nekem tetszik a dobozos változat, jól mutat ha kirakom valahova.
11.
Dollface
#10: "Persze, értem mit akarsz mondani, de ilyen értelemben egy Blu Ray lemez sem életbiztosítás arra, hogy 20 év múlva is tudj játszani a játékkal."

Azért ha lemezen van meg a játék, és nem meg tönkre addig a gépem, akkor szerintem 15 év múlva is fogok tudni játszani vele, maximum ha nem lesz netkapcsolat, vagy maga a szolgáltatás megszűnik, akkor nem tudom leszedni hozzá a patch-eket, vagy a frissítéseket.

Dreamcast, Gamecube, N64 játékokkal is tudok játszani a mai napig, tökmindegy, hogy csak a használatáért fizettem anno, nem függ senkitől és semmitől. Na, ez az ami nincs biztosítva ebben a letöltögetős játékvilágban.
10.
RangerFox
#5: Azt vágod, hogy ha dobozosan veszed is a játékot, akkor is csak a játék használatáért fizetsz, tehát magát a játékot nem fogod birtokolni. Ilyen értelemben pedig a dobozos játék semmivel sem jobb, mint a letöltött, max porfogónak jó a polcon. Meg persze eladható, ha ez szempont. Persze, értem mit akarsz mondani, de ilyen értelemben egy Blu Ray lemez sem életbiztosítás arra, hogy 20 év múlva is tudj játszani a játékkal.
9.
cyberstaker
#1 Amíg a SONY nem megy csődbe, és nem esik bántódása a playstation adatbázisának (ahol a profilokat, és a játékokat tárolják) addig szerintem ezzel nem lesz gond. Persze érdekes téma ez is, de az igazi kérdés az az, hogy 15-20 év múlva lesz e még ember, aki egyáltalán játsszon ezen a bolygón?
8.
shatterhand
#5: Mellette meg van 20-30masik cim amit meg regi gep nelkul letolthetsz a mostanira storebol.
A store amugy nem tudom hogy mukodik de ps3-on ha vmit leszedtek ,de megvolt a letoltesi listamban ujbol leszedhettem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...