S.T.A.L.K.E.R. 2 újra bejelentve, 2021-ben jön

  • Írta: zoenn
  • 2018. május 16.
  • Bejelentés
Link másolása
Az ukrán GSC Game World folytatja a S.T.A.L.K.E.R.-sorozatot, a hivatalos weboldal már éles, bár konkrét infók még nem ismertek. A logó alatti dátum alapján legalább három évet kell várnunk a S.T.A.L.K.E.R. 2-re.

A S.T.A.L.K.E.R. 2 hivatalos weboldala már éles, és a GSC Game World atyja, Sergiy Grygorovych szerint a folytatás már fejlesztés alatt áll. A betont mintázó háttérre felfestett dátum alapján 2021-ben érkezik a posztapokaliptikus shooter.

A második részt nem most jelentették be először: már a 2010-es Call of Pripyat után tervbe vették a folytatást, ami vadonatúj motorral készült volna. Az ukránok 2012-es premierrel számoltak, ebből azonban nem lett semmi, lévén a stúdió bizonytalan jövővel nézett szembe. 2011 decemberében már a csapat bezárása és a projekt törlése is szóba került, de reménykedni még lehetett.

Ezután a GSC hosszú évekig csendes maradt (hivatalosan nem zárt be a csapat), 2014-ben visszatértek a szakmába, majd 2016-ban elkészítették a Cossack 3-at, és most úgy tűnik, a S.T.A.L.K.E.R. 2 is feltámadt a hamvaiból.

A hivatalos bejelentés az egyetlen konkrétum a játék létezéséről. Reméljük, hamarosan már okosabbak leszünk, és kiderül, hogyan fest most a csernobili Zóna!

20.
20.
gtc376
#14: A Lost Alpha lenyűgöző, nem bánod meg, ha elkezded.Sok jó játékkal játszottam már de a S.T.A.L.K.E.R. hangulata egyedi.
19.
19.
GAMEROD
#18: Ha több bulvárt olvasnál akkor minden évben túlélnél vagy négy világvégét.
18.
18.
Őrnagy
Én úgy tudom, 2020ban világvége lesz.
16.
16.
Szabby999
#8: Éppen azért állt le a STALKER 2 fejlesztése pár éve, mert az eredeti fejlesztők elmentek a GSC-ből és megalapították a Vostok Gamest (Survarium). Grigorovich véleménye akkor az volt, hogy nélkülük nincs értelme. Az a tény tehát, hogy most mégis bejelentette a folytatást, szerintem ad okot némi bizakodásra. Egyelőre semmi konkrétumot nem tudunk, várjuk ki, amíg többet mondanak!
15.
15.
almaspite
Az egyik szemem sír a másik nevet. Inkább az a kérdés, hogy egyáltalán elkészül, utána milyen lesz az a másik.
14.
14.
Formula1fanatic
#11: Remélem ugyanazt a hangulatot hozzák majd :) Engem iszonyat betudott húzni annakidején. A lost alpha-t idén el akarom majd kezdeni.
13.
13.
crytek
Metro Exodus-t meg eltolták 2019-re :(
12.
12.
markoci555
#8: ez így elég rosszul hangzik... nehogy a stalker névvel megmerészeljenek egy ilyesmit tenni...
11.
11.
zoenn
#9: Igen. Bár már sok fejlesztő máshol van.
10.
10.
Kelan
#3: Szerintem szimplán neki is van egy véleménye. A negatív vélemény is vélemény. Nem meggyőzni akar vele senkit, csupán elmondani, ugyan úgy mint azok, akiknek pozitív a véleményük. peace
9.
9.
Formula1fanatic
Ez most az a cég vagy fejlesztőcsapat aki az eredeti stalker játékokat készítette?
8.
8.
Ooorky
Ha olyan lesz, mint a Cossacks 3 akkor köszönöm nem kell.
Az eredeti GSC már rég szétszéledt, ráadásul elég sokan közülük kiemelték, hogy Grygorovych egy hatalmas férfi nemiszerv.
Néhány éve új emberekkel összeállított hitelből egy csapatot, kifosták a Cossacks 3-mat, ami 1:1-ben az eredeti Cossacks másolata, az útkeresés és a ballansz ugyanolyan sz** mint 15+ éve, a második részhez képest mindenben visszalépés. A különbség mindössze grafikai és az, hogy az eredeti 2 kiegészítőt tucatnyi DLC-re szétszedve jó drágán próbálják rásózni a játékosokra...
7.
7.
Ra1D3n
Mondjuk 2021 kellően messze van még. Én egyelőre nem igazán bíznék tényleges megjelenésben, ahányszor le lett már fújva.
5.
5.
Szabby999
#3: Teljes mértékben egyetértek! Megjegyzem továbbá, hogy az utóbbi időben háromszor (!) is STALKER mod nyert "Az Év Modja" választáson a moddb-n, mégpedig sok ezer alkotás közül! Ez azért adhat némi fogalmat a játék rajongótáborának nagyságáról, különösen, hogy a SHOC 11 éve jelent meg! Nem mellesleg az eltelt hosszú idő dacára még napjainkban is sok száz mod készül a játékhoz, rengetegen fejlesztenek rá (köztük jómagam is). Kíváncsi vagyok, az Unreal Engine vajon hozzátesz vagy elvesz-e majd az eredeti atmoszférából. Egyébként úgy látom, a STALKER rajongók többsége nem várna világmegváltó dolgokat a STALKER 2-től, bőven elég lenne egy reboot friss grafikával és a korábbi hibák kijavításával.
4.
4.
zsocc-nrg
Hoppá! Na erre szerintem senki se számított hogy ez valaha is elkészül :D majdhogynem Half-Life 3-szintű sohanapján-kategória. Kíváncsian várom a további infókat. Remélem nem mennek el vele a multi felé hanem megtartják a klasszikus STALKER-élményt, akkor nem lehet probléma :)
3.
3.
Rakottkrumpli
#1: Én meg azt nem tudom, hogy az ilyen hozzászólásokra mi szükség. Nem te alkotod a játékos társadalmat. A stalker-nek igen csak nagy a rajongótábora. Abszolút van létjogosultsága a folytatásnak. Ha téged nem érdekel,(vagy ahogy fogalmaztál egyenesen rühelled) nem foglalkozol vele és ennyi. Minek kattintasz akkor egyáltalán egy ilyen hírre? Nekem sem jöttek be az első részek a kivitelezés és a motor miatt, de a játék alapjául szolgáló könyvet és magát a világot is szeretem, ezért reménykedem, hogy tanultak a hibákból és ezeket kijavítják a második részre. Épp ezért érdekel a dolog.
2.
2.
Kelan
Nem sok izgalmasabb és nyomasztóbb hangulatú shooter játékkal játszottam. Tény hogy hemzsegett a hibáktól, de miután kijavítgatták (egy részét) a hangulata egyedisége miatt az egyik legnagyobb kedvenc lett. Főleg a Call of Pripyat. Kíváncsian várom mi lesz a 2. részből.
1.
1.
Ra1D3n
Na erre tényleg nem tudom mi szükség. Jó, az is igaz, hogy én pont azon emberek közé tartozom aki rühellte az egész STALKER-t úgy, ahogy van. Borzalmasan unalmas és vontatott volt számomra az egész, a játékmenet sem volt olyan ami bármi kiemelkedőt tudott volna nyújtani számomra. Marad a költői kérdés: Vajon megjelenésekor lesz olyan konfiguráció amire értelmesen lesz optimalizálva. Az első részénél eléggé sikerült anno elkúrni az optimalizációt, emlékeim szerint legendásan szarul sikerült optimalizálni anno. Részemről nem várós...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...