Tízéves a Dead Space-sorozat

  • Írta: zoenn
  • 2018. október 14.
  • Videó
Link másolása
Az első Dead Space még 2008. október 13-án jelent meg, a fejlesztést az EA Redwood Shores (későbbi nevén a Visceral Games) végezte. Az űrben játszódó horrorjáték három részt élt meg - lássuk, hogyan nézne ki modern köntösben!

Pont tíz éve futott be az előző generációs konzolokra és PC-re a Dead Space, amely lényegében felfrissítette a túlélőhorror műfaját. Feszült hangulata sokáig velünk maradt, míg az Ishimura űrhajót ellepő idegen lényekkel a harc egyszerre volt izgalmas és taktikus. Bizony, ha a lények végtagjaira céloztál, lelassíthattad őket, amin sokszor az életed múlt.

Hősünk, Isaac Clarke sem volt egy rendíthetetlen valaki, egyszerű mérnökként érkezett az űrhajóra, hogy kiderítse, mi okozta a tragédiát. Isaacnek hamarosan a túlélésért kellett küzdenie, olyan egyszerű eszközökkel, mint a plazmavágó.

A játékkal az EA Redwood Shores (későbbi nevén Visceral Games) jó lóra tett, a műfaj rajongói oda és vissza voltak tőle. A második rész tovább finomított a recepten, de a trilógia záródarabjából már hiányzott a klausztrofóbia, és egyszerű shooterré alakították. Az EA elkaszálta a sorozatot, majd több balszerencsés dolog miatt a fejlesztőket később szélnek eresztették, így a készülő Star Wars-játékukból sem lett semmi.

A stúdió tehetségei, köztük a fejlesztés vezetője, Michael Condrey és a producer, Glen Schofield még időben kiszálltak és megalapították a Sledgehammer Gamest, amely jelenleg Call of Duty-játékokat készít.

De hogyan nézne ki a ma a játék? Itt van egy videó AmirHussein S.k-tól, amely a Dead Space 2 űrben játszódó jelenetét mutatja be az Unreal Engine 4-gyel. Időszerű lenne egy remaster-gyűjtemény, kedves EA!

20.
20.
tompika74
Nekem a 3. rész tetszett a legjobban. Igaz, hogy sok QTE van benne, ami eléggé zavaró. Nem tudtam odafigyelni a mozis részekre, mert azt kellett lesnem, hogy melyik betűt nyomkodjam. Ennek ellenére nagyon tetszett a hangulata. Annyira, hogy a végigjátszás után azt mondtam magamban, hogy én ezzel még akarok játszani. Pár másodperc szünet, New Game, és végigvittem még egyszer az egészet.
15.
15.
manderel
#8: Én imádtam a harmadikat is, kategóriája egyik legjobbja. Szerintem pótold :)
14.
14.
Mr.Dead
Úgy mondja mindenki mintha az első része annyira horror lett volna, erre a második fele egy full hent volt, semmivel nem volt kevesebb akció benne mint a második harmadik részben.
13.
13.
ollie92
#10: A Visceral a 3. részt igazi horror élménynek szánta. De aztán jött az EA, hogy kell bele Co-Op. Ez már el is vette a horrort. Na meg a geci és pofátlan mikrotranzakciók.
12.
12.
11.
11.
#10: Mar a masodik is szar volt.
Telenyomtak qte-vel.
Meg mar idegesitoen tul volt tolva benne minden.
Ritka amikor story szerint 90% korul hagyok ott (azota csak az ac origins buszkelkedik ezzel a dijjal, szinten a tultolt idetlensegei miatt), de a 2-al ez igy volt.
A 3. mar nem is erdekelt.
10.
10.
h.jozsa
#8: A harmadik résznél követték el azt a hibát hogy elmentek a túlélőhorror irányból....az akció felé,meg coop
Már bebizonyosodott több horrornál is hogy nem ez a jó irány!
8.
8.
kopic
Elso resz uberkiraly volt es fosatos is, kb 3. Fejezetig jutottam utana idegileg nem birtam :D 2. is ott volt a szeren, azt vegignyomtam.A 3. resszel nem volt szerencsem, az milyen?
7.
7.
kopic
5.
5.
crytek
#3: Vagy ha szarnak bele adjek el a jogokat... 65-en kapnának utána az 100%...bár ezt is a THQ venné meg mint mostanában kb mindent :) :)
4.
4.
ollie92
Itt, itt marad a szívünkben. Örökre :(
3.
3.
NathanDrake
Ha már a 4.részt sikerült elkaszálni, akkor a rajongókat megajándékozhatnák azzal hogy kiadják a Remaster Trilogyt. 4K felbontással 60 fps HDR támogatással
2.
2.
happy1818
kedvenc játékom !!! kár érte hogy nem folytatják tovább :/
1.
1.
crytek
Idén is végigjátszottam még ma is bőven megállja a helyét... De mekkora über lett volna vagy lenne ha kapna egy remasteredet amibe 4k-sra pimpelik a textúrákat...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...