A The Last of Us: Part II-ról szólt a friss State of Play

  • Írta: gorien
  • 2020. május 28.
  • Videó
A május 27-i State of Playt kizárólag a The Last of Us: Part II-nak szentelték. A játék rendezője, Neil Druckmann narrálta a több mint húszperces anyagot, amelyben régi és új felvételek mellett Seattle világából is láthatunk valamennyit.

Legutóbb a Ghost of Tsushimára, most a The Last of Us: Part II-ra koncentrált a State of Play. A Naughty Dog játékát egy húsz percnél valamivel hosszabb videó mutatta be, ami régi és új felvételeket is tartalmazott, a bemutatót pedig a játék rendezője, Neil Druckmann narrálta. Betekintést nyerhettünk játékmechanikákba, a harcrendszerbe és a közlekedésbe is.

A videón prezentált egyik legfőbb újdonság az egyik bejárható környezet volt: Seattle városa tele lesz felfedeznivalóval és melléktevékenységgel, amelyek elcsábíthatják a játékost a fő történettől. A bemutató végén azt is jobban szemügyre vehetjük, miként fog harcolni Ellie a június 19-én érkező játékban.

A The Last of Us: Part II kizárólag PlayStation 4-re fog megjelenni. Egyre fogy az idő a megjelenésig, úgyhogy számíthatunk arra, hogy a Naughty Dog marketinggépezete még inkább rákapcsol – hamarosan például podcast-sorozattal is jelentkezni fognak a játék készítői.

177.
delphijos
Amúgy nem konkrétan erről a címről van szó, meglátom milyen lesz. Az első részt nem volt rossz, de nem ezzel az élménnyel fekszem minden este. De elég a YT-n is megnézni a komment szekciót - brmilyen videónál - ott se a Mensa tagjai gyűlnek össze többnyire. És ugyanezek nyomnak like-ot dislike-ot is. Egyáltalán nem tekintem semmivel sem "elit"-ebb közösségnek mint bármi mást.
174.
Oldman
Ha az állítólagos gender vonal mégis igaz, a kiszivárogtatás után meg több lett volna a pozitív mint a negatív vélemény, akkor a most bemutatott anyagban ez szerepelt volna. Jobbnak láthatták, ha ezt az infót most hanyagolják, ne rontsák tovább a renoméjukat. Viszont én örülnék a legjobban, ha a bosszantó történeti csavar nem lenne valós.
168.
Ps fanboy
Még ha csak fanyalgók lennének, inkább önjelölt kritikusoknak hiszik magukat kelő szaktudás nélkül. Ejj...:)
157.
Ps fanboy
#156: Nem meglepő. Az ilyen fanyalgók már most előre gyártják a lehetőségeket, amivel takarózhatnak, ha esetleg még a végén valami csoda folytán ne adj isten jó lesz a játék és jó értékeléseket kap... Valamivel indokolni kell...
154.
DrZsasz
#152: A kritika az egy szakmailag kompetens, koherenes ertekeles (velemenycsokor), ami egy olyan forrastol szarmazik aki megismerkedett az alkotassal amit kritizal. Az az egysegsugaru gyokerkedes ami a kommentek 95 szazaleka, semmire nem jo es semerre nem viszi a vilagot. Pontosan ugy, mint ezen a forumon. Ezert van letiltva a kommenteles, nem azert mert felnek a kritkatol. A gyokerkedestol "felnek".
153.
Macifasz
#152: A komment szekció elég nyilvánvaló, hogy azért van letiltva, mert nem akarják - hozzáteszem jogosan - hogy a sok majom szándékosan telenyomja spoilerekkel. Ugyan is elhiheted,hogy nem a játékmenet és jetákmechanikai újításokról beszélgettek volna, hanem arról, hogy a Naughty Dog így kapja be meg úgy kapja be, és szándékosan tönkrevágták volna mindenki szórakozását a spoilerekkel. Bukta viszont nem lesz a játék még így se.
152.
Neo1989
Komment / like kipancsolva :D
Nem félnek a kritikától ÁÁÁÁÁÁÁÁ
Kicsit se lesz bukta a játék ÁÁÁÁÁÁ
151.
prodigy1990
#150: Semmi probléma:)
A Metro Exodus cikkekkel kapcsolatban rákerestem a tesztjére a GameStar-on.
Tényleg sok törölt komment van a cikk alatt.
Végigolvastam a hozzászólásokat is.
Idézem az egyik hozzászóló, Okoska törp szövegét:
" Ha, megnézed prodigy1995 kommentjeit, ő tipikusan olyan hozzászóló, akinek valószínűleg szenvedélyévé vált a kommentelés, ha beismeri, ha nem."
Ahogyan láthatod, az évszám sem stimmel a két profilban.
150.
Ps fanboy
#149: Az a helyzet, hogy az az illető az összes létező kommentjét kitörölte az összes létező cikk alól, amihez hozzászólt, csak nem tudom miért és mikor, pedig vagy egy órája keresem. Mindegy, ha tévedtem akkor bocsánat.
149.
prodigy1990
#148: Te miről beszélsz?
Amikor 2012-ben regisztráltam erre az oldalra, akkor itt voltam aktív évekig, meg egy darabig a PC Guru oldalára írogattam, de az már évekkel ezelőtt volt.
A GS oldalára én soha nem regisztráltam, csak nyomon követtem az ottani cikkeket és a kommenteket olvastam. Az IGN oldalát is ugyanígy követem.
Az nem jutott eszedbe, hogy a név és az évszám lehet puszta véletlen is?
Idelinkelhetsz egy csomó aranyköpést, akkor sem fogom tudni, hogy miről beszélsz.
148.
Ps fanboy
#146: Nem versz át. A GS-en nem voltál ilyen elfogulatlan az akkor éppen érkező Metro Exodus kapcsán. Minden cikk alatt ott voltál és úgy védted, hogy az nem éppen a semleges oldalt tükrözi. Tuti te vagy, a név, az évszám, minden egyezik, csak ott Chuck Norris a profilképed. És ha ez nem elég, ott a stílus, konkrétan nem egy ilyen eset volt, mikor már négy-öt-hat ember "veszekedett" veled pl. a Ninja nevezetű YouTube-os úriemberről szóló cikk alatt, mert téged sértett és becsületbeli kérdést csináltál abból, hogy ő mennyit keres. Meg az Anthem cikkek alatt is jópárszor előadtad magad, csak az volt a baj, hogy mindig túltoltad valami hülyeséggel és ez sokakat nem hagyott szó nélkül, mint pl. ez az eset. Idelinkelhetnék pár aranyköpést tőled, de most minek. Amúgy mi a helyzet a gyárban, nyomod még?
147.
prodigy1990
#145: A PC Guru oldalán lévő profilomnak már a jelszavát sem tudom, mert nagyon régen kommenteltem azon az oldalon, évekkel ezelőtt voltam ott aktív.
146.
prodigy1990
#145: Chuck Norris-os profilkép? Ezt hogy érted?
2012-ben regisztráltam erre az oldalra, azóta ez az egyetlen profilom van.
A többi gamer oldalt is szoktam nézegetni, de csak a PC guru oldalára vagyok ezen kívül regisztrálva.
A többi oldalt is szoktam olvasgatni, de azokra nem regisztráltam.
Nem tudom, hogy milyen Chuck Norris profilról beszélsz.
145.
Ps fanboy
#143: Te nem a Chuck Norris-os profilkép vagy véletlenül? Tudod mire gondolok?
144.
Kawada
#143: Tudjál már elvonatkoztatni 1-1 hasonlattól. Ezek példák...
143.
prodigy1990
#137: Engem a 2 színész közül egyik sem érdekel.
Azért reméltem, hogy menni fog a szövegértés, de kb. a szövegeiteket olvasva elbeszélünk egymás mellett.
Így nincs értelme.
142.
delphijos
#132: Én hiszek a szubjektív megitélésben, de most szerintem is túltolod egy kicsit a dolgot.

"Darabos és nem élethű a karakter mozgása: te így látod, de lehet, hogy másnak ez így is tökéletes."

Bocs, de ilyen nincs. Az hogy egy animáció milyen, az azért elég objektív. Az egész más kérdés, hogy van akinek más vonatkozásai miatt anyira bejön a játék, hogy "leszarja". Ott van mondjuk a The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Az világ elképesztő, és akit beszippant , azt nem érdekli hogy a grafika ugyan szép, de inkább "rajzfilmszerű". Ettől még ő sem mondhatja rá hogy fotórealisztikus.....
140.
Ps fanboy
#138: Sőt, még egy történetet is meglehet ítélni objektívan, ami tényleg egy szubjektív dolog. Csak kell hozzá egy bizonyos fajta érettség, na meg egy kevés játékos múlt sem árt, és mivel a Sony exek rendszerint felnőttesebb témákat feszegetnek, az azt befogadó emberek többnyire rendelkeznek ezzekel, és ha a többségük azt mondja, hogy ezek a játékok bizony egy fokkal jobbak, ebben és ebben, mint az átlag, akkor azt talán érdemes elfogadni.
139.
Ps fanboy
#137: Na te is az autós példával jöttél, akkor lelkéstem. Pont írhatam, mikor te elküldted.
138.
Ps fanboy
#136: Akkor vigyük egy egyszerűbb, objektív irányba a dolgot. Azok alapján, amit itt be akarsz adni nekünk, akár azt is mondhatnád, hogy minden autó ugyanolyan jó, hisz mindegyik képes elvinni A-ból B-be... Ezt gondolom te is tudod, hogy baromság. A játékoknál is ugyanez a helyzet. Igenis vannak objektívan megitélhető ellemei egy játéknak, kollektív objektivítás is létezik a világon. Képletesen szólva az van, hogy te idejöttél és vakon elkezdtél lövöldözni a levegőbe, és csodálkozol, ha eltalálsz valakit.
137.
Kawada
#136: Számodra lehet, hogy rosszabb színész, de ettől még Jack Nicholson egy élő színészlegenda 3db oscar díjjal, the Rock meg birkózóból lett akciósztár MTV biggest muscle on the screen díjjal vagy valami hasonlóval.

Ne haragudj, abbahagytam mert azzal a fajta érveléssel, hogy a G Merci minőségben nem jobb mint a Suzuki Swift, mert van akinek a Suzuki Swift a legjobb, ezzel nem tudok mit kezdeni és szerintem nem is kell.

Én is el tudom fogadni, ha neked The Rock jobb színész, ettől még nem az. Ilyen kurva egyszerű :D. És ez nem azért van így, mert én így gondolom, hanem mert így van.
136.
prodigy1990
#133: Még azt hozzátenném, hogy mi van akkor, ha The Rock-ot jobbnak tartom a saját filmjeiben, mint Nicholson-t az övéiben?
Például ha nekem abszolút nem tetszik Nicholson alakításai, akkor mi a helyzet?
Számomra rosszabb színésznek minősül Rock-nál, mert Rock filmjeit jobban szeretem és érdekesebbnek találom, tehát az én szememben ő elvileg jobb színész, mint JN.
Azt írod, hogy az AC-ben a küldetések repetitívek, attól függetlenül, hogy szereted.
Mi van akkor, ha más egyáltalán nem tartja repetitívnek?
Szubjektív és objektív dolgokról beszélsz, de a hozzászólásaiddal kezded egy teljesen más és felesleges irányba elvinni a beszélgetésünket, ami nem más, mint az ízlésekről szóló vitázás.
Én elfogadom az értékrended, miszerint Jack jobb színész, mint Rock, de te is fogadd el, hogy mi másoknak az értékrendje, ami szerint lehet, hogy épp fordítva van.
Te is csak egy ember vagy a több milliárból, a véleményed éppen olyan szubjektív, ahogyan a többi emberé, nincs egyetemes igazság, miszerint Jack Nicholson igenis jobb színész, mint Rock vagy ha tényleg így látod, akkor sok szerencsét kívánok hozzá, hogy az ellenvéleménnnyel rendelkező embereket meggyőzd erről.
135.
prodigy1990
#133: Az érvelésed már ott megbukott, hogy egy színészt vagy egy mozgást, satöbbit más színésszel és mozgással hasonlítod össze.
Egy játékot önmagában kell megítélni, hogy milyen, hogy neked mi tetszik benne és mi nem, mennyire jó a zene és hasonlók.
Összehasonlíthatsz egy tripla A játékot egy Super Mario-val, csak éppen senkit sem fog érdekelni. Innen már csak néhány lépés lenne, hogy kialakuljon egy vita az ízlésről, például, hogy melyik tripla A játékban jobb ez és az.
A Super Mario-ban sem rosszabb a mozgás, mert a maga idejében igenis jónak számított, sokan szerették/szeretik a mai napig azt a játékot, csak elavult lett (de ez nem egyenlő a rosszabbal)..
Ha most azt mondod, hogy a Last of Us 2 a csúcs ilyen téren és 1-2 éven belül majd jön egy nextgen játék, amelyik kenterbe veri minden szempontból, akkor majd egy kevésbé kiemelkedőnek fogod tekinteni a Last of Us 2-t, mert jött egy kidolgozattabb játék? Akkor már nem lesz olyan jó játék, mert jött helyette egy jobb?
Ha akarod, összehasonlíthatsz játékokat egymással, csak ahogy majd telnek az évek, ezeket az állításokat te magad fogod megcáfolni, ahogy jönnek a kidolgozottabb és az általad jobbnak vélt címek.
Az AC-t veted össze a Super Mario-val, hogy melyikben élethűbb a mozgás: persze, hogy élethűbb az elsőben, ez tény, de nem jobb.
Annyi a 2. játék bűne ilyen téren, hogy elavult, de ettől nem lett rosszabb.
Ha hallgatsz egy zenét és az idő múlásával jönni fog egy új zenekar, akkor az előzőnek az értéke csökkenni fog a szemedben? Remélhetőleg nem, hiszen azt is ugyanolyan jónak vélted, mert meghallgattad.
Szerintem az a helyes, ha mindent csakis önmagában értékelünk és nem másokhoz viszonyítjuk.
Mindenki tud annyira önállóan gondolkodni, hogy ne kelljen másokhoz hasonlítgatni a dolgokat, hogy azzal a saját állítását próbálják igazolni vagy megerősíteni.

133.
Kawada
#132: Te úgy kezdtél panaszdömpingbe ps fanboyokkal kapcsolatban azért, hogy az elfogultságuk miatt nem lehet velük érdemben vitatkozni játékokról, hogy nem lehet veled érdemben vitatkozni semmilyen objektív szempont alapján. Mindent felülír és cáfol nálad ez a megtestesült politikai korrektséges bullshit, hogy nem lehet semmire semmit mondani, mert mi van ha neki úgy tetszik... Rádásul olyan dolgokat állítasz relációba, amik kött nincs kapcsolat. Pl. az jobb amit többen visznek végig vagy miért sikeres az AC ha repetitív... Amit te itt lenyomsz, az oda torkollik a mindennapi életben, hogy ne lehesse valamit pirosnak leírni, mert van x százaléknyi színvak aki azt zöldnek vagy narancsnak látja.

Egy animációs szett megítélése nem szubjektív. Mert hiába tetszik valakinek az, ahogy a snes-es super mario mozgása volt animálva, attól még ha azt mondja, hogy élethűbb mint a legújabb AC-ben, az hülye. Attól, hogy valakinek The Rock a kedvenc színésze, attól még Jack Nicholsonhoz képest egy szar színész és más szinten állnak a szakmájukon belül. Ettől még adott esetben én is meg tudok nézni egy Rock filmet és jól is tudom magam érezni. És szerethetem az AC-t, attól még a küldetések repetitívek és az átvezetők minősége, a karakterek kidolgozottsága, az arc mocap minősége a segge nyomába nem ér egy Hellblade-nek mondjuk.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...