Nem, nem készít NFT-s játékokat a Blizzard

  • Írta: szlav
  • 2022. április 19.
  • Hír
Link másolása
A napokban felröppent a pletyka, miszerint a Blizzard NFT-ket és "pay-to-earn" rendszereket építene a játékaiba. A stúdió elnöke, Mike Ybarra azonban tiszta vizet öntött a pohárba.

Az NFT-k és a kriptovalutákkal való kereskedésre építő játékelemek hallatán számos játékos hátán feláll a szőr, így sokakat hidegzuhanyként ért a hír, miszerint a Blizzard Entertainment is ezt az utat fektetné le a játékai előtt. A szóbeszéd az elmúlt napokban alaposan bejárta az internetet, és habár számos orgánum határozott tényként közölte le a rémhíreket, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy honnan eredeztethető ez a pletyka.

A múlt héten stúdió igen szerteágazó, piackutatási felmérésre hívta a játékosainak egy részét, melynek kérdései közt számos olyan témát érintettek, amelyek egyre nagyobb tehet nyernek mostanság a játékiparban. A résztvevőket többek közt megkérdezték arról, hogy mi a véleményük a játékokban egyre gyakoribbá váló cross-play opciókról, a VR-os vagy AR-os játékokról, a játékstreamingről, az előfizetéses rendszerekről vagy a sokat emlegetett metaverzumról, illetve az NFT-kről és a "play-to-earn" rendszerekről.

Világos, hogy a Blizzard felmérésében nem szerepelne az utóbbi két pont, ha a színfalak mögött sosem merült volna fel az ötlet, ez azonban koránt sem jelenti azt, hogy a stúdió szilárd tervekkel épít a blokklánc-technológiára. Ennek épp az ellenkezőjét vallja Mike Ybarra, aki a Blizzard Entertainment elnökeként igen megbízható forrás lehet az ügyben. Az elmúlt napok pletykáira reagálva Ybarra határozottan kijelentette, hogy nem foglalkoznak az NFT-kkel - valószínű, hogy az elmúlt év botrányai után a stúdiónak semmi szüksége arra, hogy egy ilyen megosztó lépést vállaljanak.

3.
3.
dcba
Always online jelenlet, live service modell, mikrotranzakciok, day 1 patchek, battle passek, NFT-k, lassan tenyleg elerjuk azt a pontot, hogy nekem mar semmi kozom nem lesz a Gaming-hez. :(

Mielott valaki nekem jon, hogy dehat itt nem lesz most NFT, en a fentit csak altalanossagban irtam.
2.
2.
markoci555
ha nem csinálnak felmérést, valami idióta nagyfőnök simán rábólint és már ow2-ben ott figyelne hogy lehúzzanak még pár idiótát ezzel a scam sz**ral
1.
1.
Gykrizsi
Kéne a stúdiónak még, mint egy falat kenyér.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...