Megvan a megújuló PlayStation Plus dátuma, Magyarországon is lesz játékstreaming

  • Írta: szlav
  • 2022. április 22.
  • Megjelenés
Link másolása
Végre megtudtuk, hogy a Sony mikor indítja útjára a PlayStation Plus alaposan megújuló szolgáltatását. A korábbi PS Plus és a PS Now előnyeit egyesítő rendszer 700 játékkal száll szembe az Xbox Game Pass-szel.

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnöke a hivatalos PlayStation Blogon leplezte le, hogy mikor startol el a megújuló PlayStation Plus. Hazánkban június 22-én köszön le a PlayStation Plus és a PlayStation Now eddig ismert rendszere, hogy azokat együttes erővel váltsa az új, sokkal több tartalmat kínáló PlayStation Plus.

További jó hír, hogy a Sony még több régióban elérhetővé teszi a felhős szolgáltatásait, így a program startjakor már Magyarországon is elérhető lesz a PlayStation Plus Premium szintje - az a csomag, amely magába foglalja az eredeti PlayStation, a PlayStation 2, a PSP és a PlayStation 3 klasszikus játékait is letölthető vagy streamelhető formátumban.

Az alaposan megreformált havidíjas rendszer három sávban kínál játékokat, kedvezményeket és egyéb hasznos funkciókat a játékosoknak.

A havi 8,99 eurós áron érkező PlayStation Plus Essential gyakorlatilag a régi PS Plusnak felel meg, hiszen ezzel nyerhetünk hozzáférést az online többjátékos funkciókhoz, az exkluzív leárazásokhoz, a havi két játékhoz és felhős mentésekhez.

E felett áll a havi 13,99 eurós PlayStation Plus Extra, amely a fentiek mellett közel 400 játékot kínál a PlayStation 4 és a PlayStation 5 katalógusából - habár a játékok pontos listáját egyelőre nem ismerjük, Jim Ryan megígérte, hogy a legnagyobb címeket semmiképp sem hagyják ki a csomagból.

A legfelső sáv a 16,99 eurós havidíjjal rendelkező PlayStation Premium lesz, amely további 340 klasszikus címet ad a listához, elérhetővé teszi a játékok streamelését, illetve limitált idejű próbaverziókat kínál a legfrissebb játékokból - ezzel a csomaggal válhat az új PS Plus az Xbox Game Pass méltó riválisává.

29.
29.
Ooorky
#28: Na, tudsz te ennél jobbat is.
Pl.: ha beszámíttatod a ps-t akkor abból pl. pár évnyi kijön "ingyen".
28.
28.
crytek
Na megjött a fontos dolog is:

"Emellett pedig azt ígérik, hogy könnyű lesz majd a PS Plus egy magasabb kategóriájára váltani. Ilyenkor ugyanis csak a régi és az új előfizetés közötti különbséget kell kifizetni, és ebbe azt is bele fogják kalkulálni, hogy mennyi időnk van még hátra az előző előfizetésből."

Szóval kb 9-10 ezerért lesz fél évre a fullos csomag (nekem) , nyami
27.
27.
Ooorky
#25: Béreltek Azure kapacitást és kész, nem raktak ők sehova semmit.
25.
25.
crytek
#24: Mivel a 10 új ország ahol elérhetővé válik kb mind körülöttünk van így 100% hogy valahova tettek le gépparkot hogy ne a világ végére csatlakozzanak majd ezek az országok ahogy eddig is és szar legyen....

Ha kell a teljes game vedd meg, ez egy ilyen dolog..
24.
24.
Lackooo84
Persze arról nem szól a fáma, hogy ezzel beüzemelnek e hazánkban is PSN szervereket, mert a külföldi szerver eléréssel, szar képminőséggel, vállalhatatlan input laggal mégis ki a tököm akarna játszani? Anno PS Nowban stteamelve kijátszottam az RDR-t UK accounttal, hát nem volt egy leányálom az irányítás, és a képminőség is gyenge volt...

Már a Share Screent és a Share Playt sem bírják a szervereik, mikor elindult anno a SP szolgáltatás PS4-en tök fasza volt a kép, nem lehetett megmondani, hogy nem a saját gépemen fut a játék, na meg lehet nézni milyen most... Pixelesedő, széteső, sokszor kb. 480p low bit rate minőségűre beeső képminőség, hatalmas input lag...

A másik ami vicc ebben a szolgáltatásban az az, hogy az összes streamelhető játékból a DLC-k nélküli alapverzió van fent, és nincs mód arra, hogy a DLC-ket is beaktiválja a jobbágy, szóval a teljes játékokat is el lehet felejteni.
16.
16.
Őrnagy
Jó. De mikor jön már el az az időszak, amikor egy 2 éves előfizetés mellé kapunk egy konzolt?
15.
15.
crytek
Remélem az akinek van most ps+ egy éves annak részarányosan lehet majd upgradelni a fullos csomagra. Mert akkor egész jól jött az emagos 8880ftos éves ps+ :)
11.
11.
crytek
#9: Ettől nem kell félned. A MS meg a jó exklúzívok pff mint én meg a 0day game vásárlás
10.
10.
TrishtanAG
#8: Igen, az angol sajtóanyag szerint hozzánk és a környékbeli országokba is jön a "Ps Now" része is a dolognak.
9.
9.
Őrnagy
Számomra a GP volt az xbox legnagyobb vonzereje. Most lehet, hogy átpártolok a Sonyhoz. Egy időre, legalábbis. Bár, ahogy a játékipart ismerem, ha lemondom a GP-t, a Microsoft rögtön előrukkol pár bivalyerős exkluzívval.
8.
8.
Ganzer
#6: "További jó hír, hogy a Sony még több régióban elérhetővé teszi a felhős szolgáltatásait, így a program startjakor már Magyarországon is elérhető lesz a PlayStation Plus Premium szintje" Nekem ebből az jött le hogy elérhető lesz már startkor, vagy én értettem félre valamit?
7.
7.
crytek
#6: Updatelni lehetne a cikket a pontos listával...Mert elérhető lesz végre itt is, de ez szerepel is a cikkben egyébként

"A felhő streaming a további országokban válik elérhetővé: Bulgária, Csehország, Horvátország, Málta, Lengyelország, Ciprus, Románia, Szlovákia és Szlovénia."
6.
6.
batnor
Bele is kerülhetet volna a cikkbe amit korábban is említettek, hogy a legutolsó csomag a stream miatt csak ott lesz elérhető ahol most is van PSNow, tehát idehaza nem lesz továbbra sem elérhető magyar profilon.
5.
5.
Darksiders84
Kíváncsi leszek a listára miket adnak
3.
3.
crytek
#1: Hiszem ha látom.... :)

(Ha megvalósul az kb egy lapon emlegethető majd a piramisok építésével akkora szám)

Ha lesz megy is az 1 éves előfizetés annyi idő alatt letolom azt a kb 50 játékot ami érdekel azt felőlem onnantól be is szánthatják majd a sony-t

#4: Egy előfizetés már eleve ezerszer jobb deal mint bármi más így semmire nem kell várni. De 100% hogy ezekre is lesz majd akció... Hiszen a game passnál is állandóan van. A lényeg ez alap állapotában is best buy szolgáltatás.

2.
2.
Ganzer
Na piff. Premiumra tuti befizetek az első hónapra, aztán majd meglátjuk.
1.
1.
Anonymus11234
Végre Magyarországon is lesz Ps Plus. Végre lehet játszani majd PS3-as játékokkal streamen. Végre befejeződik Crytek cikkenkénti sírása.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...