A Pókember-játék előtt a Microsoftot is megkörnyékezte a Marvel

  • Írta: fojesz
  • 2022. május 23.
  • Hír
Link másolása
Érdekes részlet látott napvilágot a Marvel és a Sony partnersége kapcsán, kiderült ugyanis, hogy a képregényes cég a Microsoftot is megkereste az exkluzív együttműködés miatt - ők azonban nem éltek a lehetőséggel.

Steven L Kent tavalyi könyvéből, a The Ultimate History of Video Games második felvonásából derült fény (via ResetEra) egy érdekes részletre a Marvel és a Sony együttműködése kapcsán, amely két kiváló Pókember-játékot is hozott a PlayStation számára, miközben két újabb közös projekt is fejlesztés alatt áll.

Az írónak Jay Ong, a Marvel Games vezetője adott interjút, ő árulta el, hogyan találtak egymásra a japán céggel. Mint mondta, a Microsoftot és a Sonyt is megkeresték egy exkluzív konzolos megállapodás kapcsán, azonban az előbbi nem kívánt élni a lehetőséggel, mert a saját címeire akart fókuszálni.

A Sony már nyitottabb volt: Ong Adam Boyesszal és John Drake-kel ült le tárgyalni 2014 augusztusában, ahol felvázolta nekik, hogy szerinte lehetséges, hogy összehozzanak egy (vagy akár több) olyan játékot, ami legyőzhetné a Batman: Arkham-szériát, és alkalmas lenne arra, hogy pörgesse a konzoleladásokat. A Sony erre válaszul ajánlotta azt, hogy készítenek egy AAA-s Pókember-játékot PlayStationre, méghozzá az akkor még független, de rendkívül fontos partnernek tartott Insomniac közreműködésével - a többi pedig történelem, a Marvel's Spider-Man mára több mint 20 millió eladott példánynál jár.

Érdekesség, hogy a Marvel nem sokkal korábban szakított az Activisionnel a Pókember kapcsán, nem igazán voltak ugyanis elégedettek a kiadó adaptációival. A két vállalat végül közös megegyezéssel, idő előtt felmondta a szerződését, Ong pedig konkrétan ki is jelentette az Activision képviselői számára, hogy az a tervük, hogy "jobb otthont keresnek a cím számára". 

41.
41.
hedzsooo
#18: ...Hat akkor meg plane csak tenyleg nagyon naiv lehetsz vele kapcsolatban! :D :D :D
40.
40.
crytek
#39: Amikor valamit 2050ft-ért vettél és most a 2700-3200-as szakaszban van az nem szopóág :) Szerencsétlen MOL még az ársapkával is szarrá keresi magát..

Szopó akkor lenne ha lecsatolnának minket is ,de ez nem fog megtörténni egyelőre jó sokáig.

[Már nagyon pedzegetnek egy 2008-ashoz hasonló világválságot is....ez jöhetne minél előbb mert szépen meg lehetne sokszorozni a dellát. De sajnos ennek egyelőre semmi jele]
39.
39.
Ca$Hman
Crytek: Azt hittem az üzemanyagipar szopóágon van most.
38.
38.
adamsfamily
#27: Technikailag szerintem nem lehet élősködésnek hívni,mert fizet érte valamennyit.
Amúgy ismerek olyan embert aki szerintem rosszabb,mint Crytek.Volt egy osztálytársam általánosban,aki mostanában azt csinálja,hogy van egy rahedli Epic store accountja,amin gyűjti a játékokat és az accountot eladja(bár nem tudom,hogy van-e erre kereslet).Szerintem ez az igazi féreg ingyenélő mentalitás.
Amúgy azt vettem észre,hogy sok embert itt felidegesít Crytek,pedig szerintem ignorálni is lehetne.Ugyan az az x emner itt ugyanazokat a köröket rója vele,mintha valami rituálé lenne.
37.
37.
crytek
#36: Ami nem érdekel annak a hiánya nem bánt hidd el.Élek, azt csinálom amit szeretek.
Részvényben van a legtöbb pénzem az szépen tejel mindig. Most pl MOL-ban vagyok. Lassan osztalékfizetés és rekord nagy összeget ad most a cég :)
36.
36.
xanatos0911
#34: “Az meg hogy nem csinálok dolgokat nem zavar..mivel nem érdekelnek.. utazni? Minek mi értelme van? Sosem értettem miért jó az hogy kiad valaki baromi sok pénzt hogy mondjuk a balaton partján egye a túlárazott lángost és fürödjön.. Külföld ugyanez.”

Mindent értek, nincs több kérdésem. Egyébként ez a legszomorúbb dolog amit az elmúlt napokban olvastam… és én aztán bizony sok szomorú dolgot olvasok. Bár ilyenkor szokták azt mondani, hogy nem tudja az ember, hogy miről marad le, így az nem is fáj. Csak nehogy megbánd 10 év múlva, hogy nem éltél.. akármilyen furán is hangzik, ez csak egy jó tanács akar lenni. Plusz, ha már témánál vagyunk, remélem aranyba vagy földbe fektettél és nem a bankban vagy kp-ban van a pízed.
35.
35.
Ca$Hman
34: Hát nem vagyunk egyformák szerencsére :D Ha neked így jó, te tudod. Én azért szeretnék kisajtolni ezt azt a világból.
34.
34.
crytek
#33: Érdekes én élvezem az életem és ehhez nem kell elkurnom a világ összes pénzét feleslegesen. Az meg hogy nem csinálok dolgokat nem zavar..mivel nem érdekelnek.. utazni? Minek mi értelme van? Sosem értettem miért jó az hogy kiad valaki baromi sok pénzt hogy mondjuk a balaton partján egye a túlárazott lángost és fürödjön.. Külföld ugyanez.

"Ha majd 50 éves korodra meggyűlik annyi ne kelljen dolgoznod, akkor utazgatni fogsz?"

37 vagyok és már most összegyűlt annyi.. Utazgatást meg leírtam kb nagyobb pénzkidobás csak mint a játékok.

"szétszívatnak a f*szra" Ez szívatás hogy a sok ember itt írogat hülyeségeket? Én ezt viccnek veszem és csak nevetek rajta hogy valakik mennyire nem bírják elviselni hogy egy másik ember nem úgy él ahogy ők
33.
33.
Ca$Hman
Crytek: De igazából így mire van?
Mert mindig ezzel jössz nem erre cseszed el, de nem érdekelnek a faxa kocsik, a csajok, semmilyen jellegű drága hobbid sincs csak a gaming, de erre se szánsz sokat :D Ha majd 50 eves korodra meggyűlik annyi ne kelljen dolgoznod, akkor utazgatni fogsz? Ja, arra is sajnálnád. Nincs ezzel baj, de ez egy szar élet crytek. Terjesztheted, de ezt a hozzám hasonló jótét lelkek segélykiáltásnak veszik, és megpróbálnak segíteni ami lehetetlen mert egy rugalmatlan robot vagy, (attól hogy kívül állsz a közisségen, ugyanolyan robot vagy, mert merev elvek szerint élsz napról napra, ugyanabba a sémába tuszkolva magad) , vagy, és ez a gyakoribb, szétszívatnak a f*szra. Hogy neked ez miért jó azt sosem fogom megérteni, de az ilyen emberek egyedül szoktak megdögleni, és nem szoktak élvezni az égvilágon semmit se úgy igazán, de te tudod. Remélem egyszer felébredsz majd.
32.
32.
crytek
#31: Én így élek nem fogok ezen változtatni így gondolkodni sem szoktam rajta mi lenne ha.. Annyi biztos ha nem így élnék szar lenne, mert nem volna pénzem semmire és azt venném észre sok szemét digitális fost tudok csak felmutatni..Ez nem életcél nekem
31.
31.
Ca$Hman
Értem mit mondasz Crytek, de azt nem értem hogy miért csak a teljes alkalmazkodás, és ez a kimért, merev elszigetelődés létezik a közösségtől? :D
Olyanról hallottál esetleg, hogy a minimális szükségszerű alkalmazkodás, az egyéniségedet megtartva? Tudom ez bonyolult a legtöbb embernek, mert vagy egyik vagy másik végletet muszáj követni. Az a baj droid mindkét véglet, egyik esetben mások véleménye, másikban pedig a saját , zárkózottságtól beszűkűlt elméd irányít. Az igazság középen van, nem muszáj szélsőségesnek lenni, nem értem te miért csak 2 végletben tudsz gondolkodni. Talán Sith vagy?
30.
30.
honest guy
#19: "Jönnek a cikkek és ahogy te is és mások is leírom az adott gondolatomat a dologról."
Nem. Azzal nincs baj, ha valakinek sokszor kell fingania, de te direkt odafingasz mások orra alá. Egyébként amit csinálsz, az egyfajta floodolás, amiért simán kitiltható lennél. Szóval ne legyél megsértődva, ha a parasztkodásod miatt leparasztoznak. Te paraszt...
29.
29.
DragonBleacPiece
Amirol tudom hogy sokaig jatszom majd,azt elso nap meg szoktam venni,pedig csoro vagyok es ruhaim sincsenek kb amit fel tudok venni most nyaron. De egyszeruen kellenek a kedvenc jatekaim,pl sekiro, elden ring,nioh. De ami egy 20 oras story jatek,arra varni szoktam amig 3-6 ezer forint koruli arra akciozzak.
28.
28.
crytek
#26: A bajok ott kezdődnek hogy te elvársz bármit is bárkitől.. én semmit se azért teszek, hogy bárkinek is jó legyen. Mivel én nem a "közösség akarata szerint" élek.
Engem hot hidegen hagy pont emiatt ki és mit gondol rólam, lepereg.

Az meg nem tudom honnan jött hogy felsőbbrendűnek érzem magam.... én viszont (bár ha idetéved már akkor ő is) joggal mondhatná hogy ti érzitek magatokat annak mivel csak az lehet a járható úgy ha mindenért fizetne az ember csak mert az a trendi és ezért már különb a többi embertől..

Csekkold a store-okat inkább ,holnap is biztos jelenik meg valami meg kell vennetek..
27.
27.
xanatos0911
#21: Teljesen egyetértek, de ettől még nem veri az ember a fogához a garast. Ha nem érdemli meg a játék és a fejlesztők akkor persze nem, de crytek nem ezt vallja, hanem azt, hogy lehetőleg egyáltalán ne vagy “legrosszabb esetben” csak minimális pénzt kelljen kiadni. Ha mindenki így gondolkodna, akkor ülnénk a nagy semmin, mindenki boldogtalan lenne és teljesen besavanyodva, keserűen élnénk. Így, hogy nem ez a norma, így könnyen lehet ezt játszani, csak ezt mar úgy hívják, hogy élősködés.
26.
26.
Ca$Hman
Crytek: elég arrogáns, paraszt stílusban válaszoltál, egy tisztelettel feltett kérdésre. Nem az a baj, hogy sóher vagy, meg úgy élsz amitől az emberek többsége okád, hanem hogy hiába tagadod, felsőbbrendűnek érzed ettől magad. Nem kell nyalni mások seggét, de szerintem egy normális embert, ha nem játssza meg magát, se utálja azért mindenki. Pár hülyét tuti talál aki szereti. Téged az életben sem szeret senki, mert aki ennyire arrogáns, magának való, szellemileg merev, abból senkinek sincs semmi haszna. (Nem pénzügyileg értem, hanem hogy pl. joérzést nem váltasz ki az emberből stb. De gondolom ez már ingoványos terület, érzelmileg annyira sérült vagy és szegény, hogy tök8 mit ugatok úgy sem érted :D )
Az a baj a boldog életen is sikerült spórolnod. Látszik full triggered vagy, amiért baszogatnak, de annyi eszed már nincs, hogy rágyere, hogy miért.
25.
25.
crytek
#22: Olyat kérdezz amire lehet is válaszolni. Nem én sírom tele a netet hogy itt szar az élet szar minden és csak szar fizetések vannak. Ebből hoztam a következtetést itt mindenki csóró ebben az országban.

2. Mivel van aki ha kell ha nem vásárol ezt sose fogod megtudni..

De pl a MS elég jól megvan a 300ftokkal is... :)
24.
24.
crytek
#20: "Szerintem mondtam már: Ha holnaptól azt mondaná a főnököd, hogy fizetést már nem kapsz, de a munkádat azért továbbra is jó lenne, ha elvégeznéd akkor mivan? Akkor kéne szembesülni azzal, hogy pontosan ugyanannyira tartanak téged és úgy bánnak veled és a munkáddal, mint ahogy te másokéval, jelen esetben."

A cégek bevétele nem csak a játékokban van. Tőzsde ,reklámok, egyéb dolgok amik a játékokhoz köthetőek stb... Én azt a fejlesztőt nem fogom sajnálni aki a megjelenés napján már arra sem emlékszik mire költötte a pénzt mivel akkor már 78x ki lett fizetve. Tudod a falú végi marikanéni is hiába csinál szép és míves kosarakat sajátkezüleg ha nem tudja eladni azt több ezer ft-ért mert valaki szerint nem ér annyit mert a tescoba kb ugyanazt megkapod töredékéért.

A munka példád miatt mert rosszul lehetsz bekötve..te és és én is csak egy szám vagyunk mindegy hol dolgozol. Engem ha elküldenek a legkevésbé sem hatna meg...a kötelező oltás miatt is eljöttem volna a fenébe mivel engem senki nem fog kötelezni semmire. Elég pénzt spóroltam hogy ha sehol se kapnék munkát bőven meglennék. És ebben pont jól jön a beállítottságom ,hogy only a szűkséges dolgokra költöm a pénzem. Szóval ha nem fizetnének eljönnék. A cég így is egyre lejebb csúszik a szememben (és sok más munkatársam szemében is,mert hakniznak a rekord bevételekkel milliárdok stb közben belül esik szét az egész kóceráj pedig ez egy "világcég"...)

Az hogy azt várod el hogy én fizessek azért amiért nem akarok csak hogy a fejlesztőknek jó legyen akik már rég megkapták a munkájukért a pénzt kb olyan hogy az általunk gyártott gyógyszert aki beszedi mennék mennék házhoz büdös parasztozni hogy de szemetek miért nem fizettek nekem külön ha használják az általam is gyártott terméket...
Ha adakozni akarok nem így fogom megtenni hogy olyanért fizessek amit akár fél éven belül hozzám vághatnak fillérekért.
23.
23.
r3dman
#7: Nem is értem miért ezt a hobbit választotta magának ahol néha zsebbe kell nyúlni.Ha valamilyen játék fillérekért vagy éppen ingyen van akkor se jó neki mert vagy a kiadóval van baja vagy mindennel.
22.
22.
Ca$Hman
Crytek: De kérlek, és erre megtisztelsz ha válaszolsz, mert nagyon kíváncsi vagyok rá:
1. Miért csak ez a 2 véglet létezik? Hogy sóher vagy, vagy hogy adósságba vered magad?
2. Ahhoz mit szólsz, hogy mások, a teljes áron vásárlók miatt teheted meg hogy annyit költesz azokra a gamekre amikkel játszol, amennyit? Tehát ha mindenki követné a példád, akkor sehol sem tartanánk. Erről mi a véleményed? Mert 300 forintokból nehéz finanszírozni egy nagyobb csapatot, ami nem 2d-s gameket csinál.
21.
21.
adamsfamily
#7: Az az igazság,hogy néha igazat adok Cryteknek.Tavaly volt az a cikk,hogy a Days gone rendezője elküldött mindenkit a k*rva anyjába,hogy nem vették meg megjelenéskor a játékát.Nem mondom,hogy szar volt a Days gone,de ahogy hallottam megjelenéskor voltak gyíkjai.
Szerintem manapság már nem is nagyon éri meg megjelenéskor játékot venni,mert a játkok 90 százaléka úgy van kiadva,hogy tele van buggal,vagy szimplán félkész.

Életemben talán 2 játékot vettem meg megjelenéskor fullos áron,abból az egyikkel kapásból benyaltam(Forza Horizon 4).Előrendeltem és 3-4 hónapig nem tudtam vele rendesen játszani,mert az osztott világ nem működött,mert valami szar volt a Telekomosoknak,meg még pár szolgáltatónál.Amikor a Forza fórumra írtam,hogy mik a gondok,az volt a válaszuk,hogy letörölték a hozzászólásaimat és azóta csak úgy tudok írni,hogy egy moderátor kiengedi,pedig nem is volt semmi vállalhatatlan abban amit írtam.Na akkor megfogadtam,hogy többet nem veszek semmit teljes áron.
Amit megszegtem,mert az Elden ringet megvettem,de azt nem bántam meg.

Amúgy nevetséges,hogy a MS mennyi mindentől esett el,mert bal****ok dolgoznak náluk.Ráadásul arra fogták,hogy a saját címeikkel akarnak foglalkozni,ami kicsit nevetséges így 2022-ben megnézve.Nagyjából a MS felhozatala az előzetesek és ennyi,meg a Forza horizon 4 átszkinezése.Az első box óta kitartottam az xbox mellett,a 360 generáció volt az aranykoruk,de azóta egy középszerű foshalmaz a felhozataluk.
20.
20.
xanatos0911
#19: Nem jut el hozzad a lényeg, no sebaj.

Van különbség az ész nélküli költekezés és mások munkájának megbecsülése/honorálása között. Ez tiszteletről szól, és ez a legtöbb ember baja itt veled, nem pedig az, hogy miért nem vered adósságba magad… ha azt hiszed, hogy csak úgy lehet pénzt kiadni, akkor nagy baj van veled. Persze, a hiteles dolgok amiket írtál teljesen fedik a valóságot, de erről most senki sem beszélt. Videojátékokat készítő szakemberek professzionális munkájának honorálásáról van szó… ahhoz nem kell 40-50 milla hitel, mint amiről most te itt beszelsz.

Az a legtöbb ember baja, hogy az élet nem így megy és, ha mindenki így gondolkodna mint te, akkor szó szerint nem lenne miről vitatkozni, mert nem tartanánk sehol sem. Az amit csinálsz, kizárólag másoknak köszönhetően valósítható meg.

Szerintem mondtam már: Ha holnaptól azt mondaná a főnököd, hogy fizetést már nem kapsz, de a munkádat azért továbbra is jó lenne, ha elvegeznéd akkor mivan? Akkor kéne szembesülni azzal, hogy pontosan ugyanannyira tartanak téged és úgy bánnak veled és a munkáddal, mint ahogy te másokéval, jelen esetben. Kérdés, hogy vajon egy nárcisztikus személyiség számára le tud-e esni ez valaha is…?
19.
19.
crytek
#7: Nem reklámozok semmit. Jönnek a cikkek és ahogy te is és mások is leírom az adott gondolatomat a dologról. Ez ha nem tetszik valakinek ,akkor nem tetszik. Hidd el nekem se tetszik sőt nem is igen érdekel más mit írogat a cikkek alá,de valahogy érdekes mód én meg tudom állni hogy ne szólogassak be főleg ne személyeskedjek a kommentjeitek kapcsán.

"Amit csinálsz, arra csöppet sem lehet felnézni, elismerni vagy tisztelni, épp ellenkezőleg"

-Ez remek, ugyanis én az életemet nem aszerint élem hogy te és mások mit fognak rólam gondolni. Az hogy nektek boldogság a pénzszórás az a ti dolgotok (mondjuk ez a pénzszórás magyar sajátosság látom is folyton a faceen is csak a sírás megy de szar itt az élet mocsok drága minden, ja ja csakis, de felesleges 100 ezrek ugranak a hülyeségekre meg a hitelek. Hitelek alapján gazadag nép a magyar mert mint nekünk 30 milla ha 50-60 at kell érte fizetni)

"fillérb*szó senkiházi vagy" Szerintem meg nem. Rád is meg van a jelzöm de nem megyek le erre a szintre.

#9: zoli12i: Adomány a szegényeknek és a rászorulóknak kell.Nekem nincs rá szűkségem van egy jól fizető állásom és nagyon sok spórolt pénzem is. Előfizetésem meg 3 évre előre van szóval nyugalom

#10: zimonyini: Á engedd el nem tudják megállni...
18.
18.
zimonyini
#13: Pont 10 éve regisztráltam. :)
17.
17.
hedzsooo
Reszemrol csak negativan tudom az ilyen jellegu cikkeket nezni de ez pusztan azert van, mert en a magam reszerol ellenzem a konzol-exkluzivitasokat.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...