Mojang: nem hagyjuk, hogy NFT-platform váljon a Minecraftból

  • Írta: szlav
  • 2022. július 21.
  • Biznisz
Link másolása
Az NFT-k térhódítása már javában elérte a videojátékok világát, akadnak azonban olyan stúdiók, akik ellenállnak a kétes hírnevű praktikának. A Mojang határozottan elutasítja, hogy a Minecraftból is egy NFT-platform váljon.

Az NFT-piac hiába kezdett komoly mélyrepülésbe a közelmúltban, a nemhelyettesíthető tokenek adásvétele továbbra is hatalmas biznisz. A játékvilág titánjai (Ubisoft, Square Enix, Konami, hogy csak párat említsünk) is felültek már a vonatra, akadnak azonban olyan stúdiók is, akik határozottan ellenzik a digitális javak blokkláncalapú árusítását.

A témával kapcsolatban a minap a Minecraft fejlesztője, a Mojang is felszólalt, miközben frissítették a népszerű sandbox felhasználói előírásait. A közleményben a stúdió határozottan kihangsúlyozta, hogy az NFT-k és az azokhoz kapcsolódó technológiai megoldások összeférhetetlenek a Minecraft szellemiségével, így nem támogatják és nem engedélyezik azok integrációját.

"Az NFT-k mesterségesen létrehozott ritkaságon és ezáltal az adott tartalomtól való kirekesztésen alapuló modellje szemben áll az irányelveinkkel és a Minecraft szellemiségével. -- Annak érdekében, hogy minden játékos számára biztonságos és inkluzív élményt biztosítsunk, megtiltjuk a blokklánc technológián alapuló rendszerek integrációját a kliensünkben és a szervereken. Semmiféle játékbeli tartalom - legyen szó világokról, skinekről, tárgyakról vagy modokról - nem használható fel arra, hogy ritka, blokklánc technológiával értékesített digitális javak váljanak belőlük" - olvasható a Mojang közleményében.

1.
1.
markoci555
eléggé le vannak húzva így is a fiatalok minecraft körökben a sok hülyeséggel, hivatalos oldalról realm meg kinézet csomagokkal, másik oldalról kb illegális szerverek előfizetéseivel, és akkor ott vannak a fizikai dolgok, lego meg stb, még jó hogy ez nem jut el hozzájuk, tökéletes pixeles terület, simán repkednének milliókért a hülyeségek, amiért a gyerek még tartalmat se kap
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...