Csalódott a The Last of Us direktora, miután nem kapott említést a sorozat stáblistáján

  • Írta: szlav
  • 2023. január 20.
  • Cooltúra
Link másolása
Bruce Straley nélkül sosem jöhetett volna létre a The Last of Us, a játék társrendezőjének azonban a nevét sem említik a sorozat stáblistáján.

Habár a The Last of Us-játékokat a legtöbben Neil Druckmann nevéhez kötik, hiba lenne elfelejteni, hogy a 2013-as eredeti első részénél Druckmann még nem egyedül dirigált. Bruce Straley, az eredeti játék társrendezője éppen olyan fontos szerepet vállalt a milliók által ismert és imádott világ megalkotásában, mint Druckmann az ő neve azonban még említés szintjén sem tűnik fel az HBO-féle The Last of Us-sorozat stáblistáján.

Mivel Neil Druckmann vezető producerként és kreatív tanácsadóként aktív szerepet vállalt a most bemutatott adaptációban is, nyilvánvaló, hogy az ő helye hatványozottan megérdemelt a képernyőn, Straley úgy érzi, hogy annyit ő is hozzátett a The Last of Us létrejöttéhez, hogy legalább futólag megemlítsék a nevét. A Los Angeles Timesnak adott interjújában Straley a következőket nyilatkozta:

"A szakszervezetek létjogosultsága mellett szól, hogy valaki, aki komoly szerepet vállalt ennek a világnak és a karaktereknek a megalkotásában, nem kap sem említést, sem pedig egy fillért a munkájáért. Talán szakszervezetekre van szükség a videojáték-iparban, hogy meg tudjuk védeni az alkotókat."

5.
5.
Sz0ty1
Senki nem olvas stáblistát. Akinek meg az a dolga, magától is tudja, hogy kik vannak és kik nincsenek rajta.
4.
4.
Baloo
#2: Uncharted 2, The Last of Us és Uncharted 4 - mindegyikben társrendező volt Bruce, és kb. a Naughty Dog legjobb játékai ezek toronymagasan. Szóval én is úgy gondolom, hogy kell az ő kreatívkontrollja a sikerhez.
Mi azért megemeltük a kalapunkat Mr. Straley munkássága előtt a GK Podcastben. :)
3.
3.
almaspite
2.
2.
FreeKatana
Szerintem mindketten kellettek hozzá, de közelebb áll a véleményem a tiédhez.
Druckmann mellé kell valaki, hogy meghúzza a szakállát, ha nagyon elszalad vele a ló.
1.
1.
almaspite
Én szememben, mai napig ennek az embernek a munkája miatt emelkedett a last of us. A gaming egyik legendájávává és nem Neilnek köszönhetően.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...